Gå til innhold

ingen jesus, ingen nåde?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Kristendommen har treenigheten. Muslimene har ikke og de ser selve konseptet som en form for flerguderi. Jeg lurer om det spiller en rolle i hvordan religionen påvirker til totalitære stater? Muslimske land blir nesten alltid drevet av diktatorer. Disse herskerne har hatt mye til felles med herskerne i marxistiske land. Fader og sønn forholdet som eksisterer mellom Gud og mennesker i kristendommen, er i motsetning til master og tjener forholdet i islam. Dynamikken mellom de to er annerledes. Fedre står overfor motstridende impulser. Gir du trøst og klem eller kjeft og straff når et barn har skadet seg ved et selvpåført ulykke? Det er en spenning mellom mykt og hardt. Den spenningen eksisterer ikke i islam, med sitt master og  tjenerforhold. Jesus opplevde fiendtlighet fra menn og ble urettferdig torturert og forlatt. Muhammed opplevde også fiendtlighet, men døde i sengen, med koner som tjente ham. Jeg lurer ved å ha Muhammed som forbilde og ikke Jesus som var et "offer" også spiller en rolle i det politiske?

Anonymkode: b07e7...857

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror det er litt forenklet. Kristendommen har da nok totalitære og undertrykkende regimer bak seg. Problemet er når religion blir et maktmiddel. Stat og religion blandes sammen. 

Men islam har aldri hatt noe tilsvarende reformasjonen, som ble veldig avgjørende for utviklingen i Europa. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder muslimske land så kommer det ann på hvilket land du referer til. Muslimske land praktiserer islam ganske ulikt. Ikke glem at de fleste land har vært kolonisert av vesten. Etter koloniseringens fall har kolonistatene etterlatt seg et system som er til gunst for diktatorer. Det var for å verne om sine interesser og samtidig slutte koloniseringen. Med andre ord: hvis du skulle være styre landet så måtte måtte du verne om interessene til kolonistatene ved å være diktator.

Det førte til at man inngikk avtaler hvor muslimske land ikke fikk utvikle seg på de felt som kunne utgjøre trussel for:

1- vestens økonomi 

2- diktatoren

Vestens lover ble implementert og islam ble en folkereligion men noe islamske lover for å knytte staten til folket. Dette gjelder til den dag i dag. Muslimenes storhets tid stoppet mye opp etter korsfarenne inntok midtøsten grovt skissert.

 

Når det gjelder kristne land i vesten så har deres verdier veket unna etter en langvarig kamp mellom kristne verdier og andre verdier som ikke hadde med kristendommen å gjøre. Det var en moralsk, etisk og vitenskapelig kamp mellom kristne og ikke kristne som utfordret hverandres verdigrunnlag. I flere århundre hadde de kristne vært mot vitenskapen og hindret utvikling. Dette ble det gjort opprør mot blant intellektuelle tenkere, filosofer og akademikere som endte med at de kristne verdier og prinsipper tapte mot de sekulære.

Etter min mening så er det veldig lite som har overlevd av kristendommen i det vestelige politiske liv. Religionen er begrenset til noe privat og ikke noe mer. ateistene og det sekulære har vunnet kampen.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...