Gå til innhold

Hvorfor begraver man folk under jorden i jødedommen, kristendommen og Islam?


Anbefalte innlegg

Ville det ikke vært mer bedre å bli kremert eller noe? Sånn at sjela di vil komme i himmelen eller noe?. Om man begraver folk så er det nesten det samme som å si at du ønsker å rotne mer i helvete eller noe. I bibelen så er trossalt gud en fortærende flamme trossalt.

Har ikke helt forstått hvorfor det er en tradisjon og bare gravlegge folk. Kanskje det bare var for mye dyrebare ressurser før eller noe, at det å bare peise de i bakken var enklere enn å kremere de.

 

Faktisk leste jeg at det er forbudt i jødedommen å kremere. Noe som virker merkelig?

" Religiøse holdninger til kremasjon varierer fra å mene at det er den foretrukne måte (f.eks. hinduisme) til å være forbudt (f.eks. jødedom og bahá'í). "

https://no.wikipedia.org/wiki/Likbrenning

Endret av Frogke
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei, det kan jeg svare deg på, i alle fall når det kommer til kristendommen. I den gresk-romerske verden som kristendommen oppstod og utviklet seg i, var kremasjon det mest utbredte. Da de tidligste kristne valgte å begrave sine døde fremfor å kremere dem, var det teologiske begrunnelser som lå bak. Det finnes flere ulike begrunnelser for dette, men de fleste er knyttet til troen på oppstandelsen og på en sterkere vektlegging av den materielle verden som Guds skaperverk. Forut for kristendommens inntog i Romerriket var troen på sjelens udødelighet utbredt. Kroppen ble bare sett på som et slags skall for sjelen som ikke hadde noen verdi i seg selv. Dette forandret seg med kristendommen og ut i fra arkeologiske utgravninger i katakombene i Roma, kan man se at de kristne startet med begravelser allerede fra den tidligste tiden. De kristne gravplassene ble kalt coemeteria på latin, som direkte oversatt betyr "soveplasser". Snarere enn å bare være et skall for sjelen, trodde de kristne at kroppen skulle gjenopprettes ved oppstandelsen. De ble derfor gravlagt vendt mot øst, da Kristus skulle komme tilbake fra øst på oppstandelsens dag. 

 

Gjennom mesteparten av kristendommens historie, har kremasjon vært forbudt for kristne. I de fleste protestantiske kirker har kremasjon vært tillatt med begrunnelsen av det ikke spesifikt er forbudt i Bibelen, men det har ikke vært spesielt utbredt før i nyere tid. Den romersk-katolske kirke tillot kremasjon først på 1960-tallet og fraråder fortsatt kremasjon på tross av de aksepterer det. Innen de ortodokse kirkene er kremasjon fortsatt forbudt. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...