Fakse Skrevet 5. desember 2004 #1 Del Skrevet 5. desember 2004 Har lysst til å bake peppernøtter som flyter uttover i ovnen, og blir flate og seige. Har noen oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 5. desember 2004 #2 Del Skrevet 5. desember 2004 Å, mamma lager utrolig gode litt flate og seige peppernøtter... Kan skaffe oppskrift hvis det ikke dukker opp en annen her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 5. desember 2004 Forfatter #3 Del Skrevet 5. desember 2004 Å, mamma lager utrolig gode litt flate og seige peppernøtter... Kan skaffe oppskrift hvis det ikke dukker opp en annen her. ÅÅ, ja vær så snill!!! At de er utrolig gode er selvfølgelig det viktigste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 5. desember 2004 #4 Del Skrevet 5. desember 2004 Har sendt mail til mammaen min. Fikk lyst til å bake peppernøtter jeg også... :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 5. desember 2004 #5 Del Skrevet 5. desember 2004 Sånne peppernøtter har jeg også lyst på!!! Venter i spenning!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 5. desember 2004 #6 Del Skrevet 5. desember 2004 Må nok vente litt til på min oppskrift... Mamma var akkurat på vei ut da jeg pratet med henne i stad, så kommer enten senere i kveld, eller i morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 6. desember 2004 #7 Del Skrevet 6. desember 2004 Her er oppskriften på min mors peppernøtter: 250 g hvetemel 250 g sukker 250 g lys sirup 200 g smelta smør 2 egg 1 ts malt pommeranskall 1 ts pepper 1 ts malt tørket ingefær 1 ts pottaske utrørt i litt kald melk Deigen arbeides godt sammen, dekkes godt til og settes på kjøkkenbenken i 2 dager. (Må ikke stå i kjøleskap.) Tilsettes 250 g hvetemel etter to dager, bakes ut. Lettest å bake ut "pølser" som deles og rulles til små kuler. Stekes ved Ca, 200 grader, ca. 7-9 min. Enjoy! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 6. desember 2004 Forfatter #8 Del Skrevet 6. desember 2004 :bukke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 7. desember 2004 #9 Del Skrevet 7. desember 2004 Mmmmmmm.. Hørtes godt ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. desember 2004 Forfatter #10 Del Skrevet 20. desember 2004 Nå har jeg satt deigen, så 22. desember er den klar til utbaking. Om noen andre lurer, så fant jeg ut at pottaske er et gammeldags hevemiddel, som fint kan erstattes med natron. Oppskrifta er litt utydelig, men jeg regner med at man skal bruke til sammen 500g hvetemel, altså 250g når man lager deigen, og 250g ekstra etter to dager. Gleder meg til å smake Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 21. desember 2004 #11 Del Skrevet 21. desember 2004 Det stemmer ja, 500 g hvetemel totalt. Du må forresten følge godt med når du steker første brett for å se hvor lenge de skal stekes i din ovn. Stekes de for lenge blir de ikke seige og gode inni. Jeg fikk med meg en klump deig da jeg var hjemom for 1 1/2 uke siden, men har spist opp alle. :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 22. desember 2004 Forfatter #12 Del Skrevet 22. desember 2004 Kakene ble nydelige, takk for oppskrifta Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå