Gå til innhold

Myke peppernøtter som "flyter"?


Fakse

Anbefalte innlegg

Har lysst til å bake peppernøtter som flyter uttover i ovnen, og blir flate og seige. Har noen oppskrift?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Étoile

Å, mamma lager utrolig gode litt flate og seige peppernøtter... :sikle:

Kan skaffe oppskrift hvis det ikke dukker opp en annen her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, mamma lager utrolig gode litt flate og seige peppernøtter... :sikle:

Kan skaffe oppskrift hvis det ikke dukker opp en annen her.

ÅÅ, ja vær så snill!!! At de er utrolig gode er selvfølgelig det viktigste ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Étoile

Må nok vente litt til på min oppskrift... :wink: Mamma var akkurat på vei ut da jeg pratet med henne i stad, så kommer enten senere i kveld, eller i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Étoile

Her er oppskriften på min mors peppernøtter:

250 g hvetemel

250 g sukker

250 g lys sirup

200 g smelta smør

2 egg

1 ts malt pommeranskall

1 ts pepper

1 ts malt tørket ingefær

1 ts pottaske utrørt i litt kald melk

Deigen arbeides godt sammen, dekkes godt til og settes på kjøkkenbenken i 2 dager. (Må ikke stå i kjøleskap.)

Tilsettes 250 g hvetemel etter to dager, bakes ut. Lettest å bake ut "pølser" som deles og rulles til små kuler.

Stekes ved Ca, 200 grader, ca. 7-9 min.

Enjoy! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Nå har jeg satt deigen, så 22. desember er den klar til utbaking. Om noen andre lurer, så fant jeg ut at pottaske er et gammeldags hevemiddel, som fint kan erstattes med natron. Oppskrifta er litt utydelig, men jeg regner med at man skal bruke til sammen 500g hvetemel, altså 250g når man lager deigen, og 250g ekstra etter to dager.

Gleder meg til å smake :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det stemmer ja, 500 g hvetemel totalt.

Du må forresten følge godt med når du steker første brett for å se hvor lenge de skal stekes i din ovn. Stekes de for lenge blir de ikke seige og gode inni.

Jeg fikk med meg en klump deig da jeg var hjemom for 1 1/2 uke siden, men har spist opp alle. :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...