Gå til innhold

Bilmekanikere/hobbymekanikere: Jeg trenger gode råd!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har en 19 år gammel bil som nr. 2 bil. Motoren er strøken, km. 97.700. 

Endel rust på karosseriet, deriblant noe "farlig" rust under kanalene. Ødelagt frontrute (steinsprut som ikke kan sveises, ruta må skiftes, pris 4300). 

Neste EU-kontroll er i mai 2017. For å få den gjennom, må vi skifte frontrute, bremser, fikse rust + + +. 

Vi har funnet en delebil på Finn.no som har alt det vår bil mangler. Strøkent karosseri, endel deler er nylig skiftet, og hel frontrute. 

Så vi vurderer å kjøpe denne for å "sette sammen" de 2 bilene og få en bil som kan rusle greit avgårde 2-3 år til. 

Håpløs idé? Råd og tips mottas med stor takk! 

 

Anonymkode: fa186...afd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg ville sagt det var en håpløs idé. Ville heller har prøvd å selge den dere har som en delebil, hvertfall motoren, og fått igjen litt kanskje, og heller kjøpt en ok brukt som kanskje er bare halvparten så gammel. Å finne en som da er gått like lite er ikke sikkert, men det er slett ikke umulig om man leter og er tålmodig :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Planen er god den, om du kan skru, sveise og har utstyr til å bytte rute og fikse/lufte bremser, rust i kanaler betyr som oftest rust i bremserør også. hva med bæring, det er også et sted som pleier ruste ( de "bjelkene" som ligger under bilen), hjulbuene?

Rute nå er ikke det samme som rutene før, før brukte vi trå når vi byttet rute pga pakning, nå er rutene limt, lykke til med og får ut den hele ruta uten at den sprekker, spes om du ikke har riktig verktøy til det.

Så får å gjøre den jobben du tenker trenger du sveiseapperat, spesverktøy til og ta ut rute og eventuelt sette den inn, bremseverktøy osv osv og på en 19 års gammel bil er det fort gjort at du må bytte dempere, foringer, lagere osv også.

tenker du seriøst beholde bilen så ta den på eukontroll og se mangellista opp i mot hva det vil kåste å fikse den, så må du se hva du eventuelt må gi for en ny bil, hva kommer du best ut av det med, og husk at om du har delekasko på bilen dekker forsikiringen rutebytte i mot en egenanndel på 2000ca... gjør det for meg hvertfall :-)

 

Lykke til:-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...