Gå til innhold

Fettfattige dressinger og dip, oppskrift?


Midnattsol

Anbefalte innlegg

Trenger oppskrifter på fettfattige dressinger og dip til salater og sunne snacks som grønnsaker.

Er den noen gode krydder og urter man kan blande i kesam f.eks?

Har balsamico hjemme men synes ikke det blir så godt, mulig jeg gjør noe feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ethereal

Min nyoppdagede er Kesam med ca tre fedd hvitløk, litt salt og et par teskjeer pesto fra glass.

Ellers er hvitløk og hakket persille bra, eller lime og hakket koriander.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yoghurtdressing I

1 moden avocado

1 sitron

1 dl yoghurt naturell

1 bunt gressløk

Riv sitronskallet og press ut saften. Mos avocadokjøttet, bland inn yoghurt, sitronsaft og revet skall. Bland inn hakket gressløk og smak til med salt og pepper. Også godt som dip.

Yoghurtdressing II

½ grønn + ½ rød paprika

1 liten løk

1 bunt dill

4 dl yoghurt naturell

1 ts olivenolje

Ta frøene ut av paprikaene og grovhakk kjøttet. Finhakk løk og dill. Bland alt med yoghurt og olje og smak til med salt og pepper. Passer godt til salat.

Dressing m/kesam

1,5 dl kesam

½ dl majones

3 ss ravigottesaus

1,5 dl friske basilikumblader

2 hvitløksfedd

3 ss olivenolje

salt/pepper

Kjør sammen til en glatt dressing i en hurtigmikser.

Som variasjon erstatt ravigottesaus og basilikum med chilisaus og oregano.

Paprikadip

2 røde paprika

1 ss kapers

1 ss soltørkede tomater

1 ss olivenolje

2 ss balsamicoeddik

Grill paprika i ovnen til skinnet blir svart. La avkjøle i en lukket pose og skrap av skinn og frø. Finhakk paprika og tomatene, rør alt godt sammen.

Auberginedip

1 aubergine

1 ss spisskummen

1 hvitløksfedd

saft av ½ sitron

3 ss avsilt yoghurt naturell

2 ss hakket frisk mynte

La yoghurten renne gjennom et kaffefilter til den blir tykk. Stek aubergine på 190 grader i 45 minutter til den blir myk. Tørrstek spisskummen i en panne. Flå auberginene og mos den og de andre ingrediensene i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

Karridressing

2 beger yoghurt sitron

1 dl lettrømme

1 eggeplomme

1 ss grov sennep

1 ss finhakket purre

1 ts sitronsaft

1 ts karri

salt/pepper

klippet gressløk

Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i food processor og smak til med salt og pepper. Klipp gressløk over til pynt. Passer fint med skinke- og pastasalater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...