Midnattsol Skrevet 12. november 2004 #1 Del Skrevet 12. november 2004 Trenger oppskrifter på fettfattige dressinger og dip til salater og sunne snacks som grønnsaker. Er den noen gode krydder og urter man kan blande i kesam f.eks? Har balsamico hjemme men synes ikke det blir så godt, mulig jeg gjør noe feil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 12. november 2004 #2 Del Skrevet 12. november 2004 Min nyoppdagede er Kesam med ca tre fedd hvitløk, litt salt og et par teskjeer pesto fra glass. Ellers er hvitløk og hakket persille bra, eller lime og hakket koriander. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 12. november 2004 #3 Del Skrevet 12. november 2004 Yoghurtdressing I 1 moden avocado 1 sitron 1 dl yoghurt naturell 1 bunt gressløk Riv sitronskallet og press ut saften. Mos avocadokjøttet, bland inn yoghurt, sitronsaft og revet skall. Bland inn hakket gressløk og smak til med salt og pepper. Også godt som dip. Yoghurtdressing II ½ grønn + ½ rød paprika 1 liten løk 1 bunt dill 4 dl yoghurt naturell 1 ts olivenolje Ta frøene ut av paprikaene og grovhakk kjøttet. Finhakk løk og dill. Bland alt med yoghurt og olje og smak til med salt og pepper. Passer godt til salat. Dressing m/kesam 1,5 dl kesam ½ dl majones 3 ss ravigottesaus 1,5 dl friske basilikumblader 2 hvitløksfedd 3 ss olivenolje salt/pepper Kjør sammen til en glatt dressing i en hurtigmikser. Som variasjon erstatt ravigottesaus og basilikum med chilisaus og oregano. Paprikadip 2 røde paprika 1 ss kapers 1 ss soltørkede tomater 1 ss olivenolje 2 ss balsamicoeddik Grill paprika i ovnen til skinnet blir svart. La avkjøle i en lukket pose og skrap av skinn og frø. Finhakk paprika og tomatene, rør alt godt sammen. Auberginedip 1 aubergine 1 ss spisskummen 1 hvitløksfedd saft av ½ sitron 3 ss avsilt yoghurt naturell 2 ss hakket frisk mynte La yoghurten renne gjennom et kaffefilter til den blir tykk. Stek aubergine på 190 grader i 45 minutter til den blir myk. Tørrstek spisskummen i en panne. Flå auberginene og mos den og de andre ingrediensene i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper. Karridressing 2 beger yoghurt sitron 1 dl lettrømme 1 eggeplomme 1 ss grov sennep 1 ss finhakket purre 1 ts sitronsaft 1 ts karri salt/pepper klippet gressløk Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i food processor og smak til med salt og pepper. Klipp gressløk over til pynt. Passer fint med skinke- og pastasalater. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Midnattsol Skrevet 12. november 2004 Forfatter #4 Del Skrevet 12. november 2004 Flott!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå