Gå til innhold

Noe godt


Marie

Anbefalte innlegg

Nå som det er helg og ingen er nødt til å lukte på ånden min i morgen, har jeg skrekkelig lyst på noe god mat med mye hvitløk i.. Helst noe som er enkelt å lage, jeg er alene hjemme i helga, og trenger derfor ingen store retter. Har dere noen gode retter å dele??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Enkel tomatsaus til pasta.

Finhakk 7-8 fedd hvitløk (eller mer ;) ).

Surr denne forsiktig i litt olivenolje (må ikke bli brun).

Ha oppi en boks gode hermetiske tomater.

La dette koke i ca. en halv time, sausen blir bedre dess lenger den koker, men det kan hende du må tilsette litt vann for at den ikke skal bli for tørr.

Til slutt smaker du til med salt og pepper, og har i svarte oliven (gjerne kalamata) i skiver.

Jeg liker denne sausen som den er, men dersom man vil ha litt kjøtt i er det også godt med noen skiver chorizo eller noen lettstekte baconstrimler.

(Det høres kanskje ut som litt mye hvitløk, men når man hakker den og koker den lenge blir det en ganske mild og fin hvitløksmak)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruschetta!

Jeg pleier å bruke fint brød som jeg gnir inn med et hvitløksfedd og drypper litt med god olivenolje før jeg rister skivene litt i ovnen eller i panne.

Oppå legger jeg en blanding av rødløk, klasetomater (gjerne cherrytomater), hvitløk og litt parmesan oppå skivene. På toppen drypper jeg en god balsamico.

*slurp*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest *Snart medlem*
Enkel tomatsaus til pasta.

Finhakk 7-8 fedd hvitløk (eller mer ;) ).

Surr denne forsiktig i litt olivenolje (må ikke bli brun).

Ha oppi en boks gode hermetiske tomater.

La dette koke i ca. en halv time, sausen blir bedre dess lenger den koker, men det kan hende du må tilsette litt vann for at den ikke skal bli for tørr.

Til slutt smaker du til med salt og pepper, og har i svarte oliven (gjerne kalamata) i skiver.

Jeg liker denne sausen som den er, men dersom man vil ha litt kjøtt i er det også godt med noen skiver chorizo eller noen lettstekte baconstrimler.

(Det høres kanskje ut som litt mye hvitløk, men når man hakker den og koker den lenge blir det en ganske mild og fin hvitløksmak)

Oioi, den høres sinnsykt god ut! Har du forsøkt å legge til flere krydder også, og kan det i så fall anbefales?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en oppskrift på en herlig hvitløksdip som jeg synes er kjempegod til ovnsbakte krydrete potetbåter og chicken nuggets (kjøpt eller hjemmelaget som du selv vil). To hele hvitløk deles i fedd (uskrelte) og blandes med litt olje i en ildfast form. Dekk med folie og stek ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut innholdet av feddene i en bolle. Dryss på litt salt og mos med en gaffel. Bland inn 5 ss rømme, 4 ss majones, litt paprikapulver og evt mer salt. Sett kaldt til den skal spises.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek skinke i biter sammen med masse hvitløksbåter (gjerne delt i to.. jeg bruker minst en hvitløk - om ikke to) - masse hakket persille og valnøtter. Serveres med pasta .. kjempeenkelt - og godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en oppskrift på en herlig hvitløksdip som jeg synes er kjempegod til ovnsbakte krydrete potetbåter og chicken nuggets (kjøpt eller hjemmelaget som du selv vil). To hele hvitløk deles i fedd (uskrelte) og blandes med litt olje i en ildfast form. Dekk med folie og stek ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut innholdet av feddene i en bolle. Dryss på litt salt og mos med en gaffel. Bland inn 5 ss rømme, 4 ss majones, litt paprikapulver og evt mer salt. Sett kaldt til den skal spises.

Tusen takk for alle gode tips. Akkurat nå prøver jeg ut denne dipen, og det lukter så deilig i huset..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne oppskriften var det noen som la ut på KG for en god stund siden:

Hvitløkssuppe (2 persj.)

8 hvitløksbåter, grovhakket

1 gulrot i skiver

1 ss sellerirot, finhakket

1 tomat i skiver (bør skrelles)

1 ss matolje

1/2 l grønnsaksbuljong

1 ts basilikum

1/2 ts timian

1 laurbærblad

2 egg

2 ss hvitvinseddik

Frisk persille, grovhakket

Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, la det småkoke i ca 10 min. Skill eggene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvitene i. Nå må suppen ikke koke, da vil den skille seg. Server med masse frisk persille og stekte brødterninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oioi, den høres sinnsykt god ut! Har du forsøkt å legge til flere krydder også, og kan det i så fall anbefales?

Dersom jeg har fersk timian eller basilikum for hånden, hender det at jeg har det også i for variasjonens skyld, men jeg synes sausen er utrolig god som den er. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Ella_*

Laks bakt i hvitløk med marinerte reker:

Pill reker (gjerne mye) og legg de i en blanding av god olivenolje og hakket hvitløk. Sett i kjøleskapet i et par timer.

Legg lakseskiver i folie og dryss over hakket hvitløk, litt sitronsaft, salt & pepper og fersk basilikum. Pakk inn og bak i ovnen på ca 200 grader. Når laksen er nesten ferdig, legg rekene inn i pakkene og la stå i noen minutter så de blir varme.

Sever med ris og grønnsaker. Kjempegodt!!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling med hvitløk

2 store kyllinglår (ca 300 g)

1,5 dl basmatiris

3 dl vann

En halv teskje salt

1 stor tomat

1 paprika

1/2 isbergsalat

1/2 slangeagurk

Krydder: Oregano, basillikum, pepper, salt og 3 fedd hvitløk (eller mer, etter smak)

1. Sett på risen (1,5 dl ris + 3 dl vann + 1/2 teskje salt). Når risen har kokt opp, sett plata på svak varme (f.eks 2) og sett timeren på 20 minutter. Samtidig setter du stekeovnen på 200 grader.

2. Hell olivenolje i en illfast form og legg kyllingen oppi formen. Skjær tomaten i tynne skiver og legg tomatskivene i formen rundt kyllinglårene. Hakk opp hvitløken små biter og strø på tomatene og kyllinglårene.

3. Krydre kyllinglårene med pepper, salt, oregano og basillikum, gjerne på tomatene også. Hvor mye krydder du vil ha, velger du selv. Men ikke ta for mye salt, selvsagt ;-)

Stek dette i ovnen i ca 10-15 minutter.

Lag kyllingsausen (som du kjøper i pose på hvilken som helst matbutikk) og lag salaten (Paprika, agurk og isbergsalat)

Lag gjerne en mer kreativ salat en denne, hehe! Men denne passer uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kesamdressing med chili og hvitløk

Dette er en dressing som er god til salat eller som tilbehør til grillmat om sommeren.

1 boks Kesam (gjerne mager)

1 fedd hvitløk (eller mer :Hehe: )

1/4 - 1/2 chili

litt sitronsaft

1 knivsodd sukker (veldig lite...)

Ha kesam i en bolle og tilsett hakket hvitløk, chili og de andre ingrediensene.

Bland alt ved hjelp av stavmikser slik at dressingen blir helt jevn.

Så er det bare å nyte dressingen som tilbehør eller over salaten.

Smak dere fram med chilien. For mye chili kan gjøre dressingen veeeldig sterk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitløks is (ja, du leste riktig)

3 kopper hel-melk

1/2 teskje hakken fersk hvitløk

1 vaniljestang, delt i to

1 kopp kremfløte

1 1/2 kopper sukker

9 eggeplommer

Ha melk, hvitløk og vanilje i en kjele. Gi det et oppkok, men skal ikke kokes.

I en bolle, bland fløte, sukker og eggeplommer.

Sil melka i blandingen, husk å rør konstant, om ikke kan eggene koagulere!

Ha blandingen i kjelen og rør konstant over moderat varme. (ca 10-15 minutter) - når det er ferdig skal blandingen dekke en skje på baksiden uten at det renner av.

Kjøl i vannbad, og frys til det er stivt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig, Veldig hvitløks saus

12 fedd hvitløk, hakket

1 hardkokt eggeplomme

1/4 kopp oliven olje

1/4 teskje salt

1/4 teskje fersk svart pepper (uten biter, kommer ikke på hva det heter på norsk, på engelsk heter det "ground")

saften av 1 sitron

Bland alle ingrediensene, untatt olje i en food processor. Tilsett oljen FORSIKTIG mens det blandes. Gjør du det for fort, vil det sprekke. Avkjøl.

Denne sausen er fantastisk til reker og annen sjømat, aparagus og adre grønnsaker.

Her er det MYE hvitløk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Hvitløks is (ja, du leste riktig)

3 kopper hel-melk

1/2 teskje hakken fersk hvitløk

1 vaniljestang, delt i to

1 kopp kremfløte

1 1/2 kopper sukker

9 eggeplommer

Ha melk, hvitløk og vanilje i en kjele. Gi det et oppkok, men skal ikke kokes.

I en bolle, bland fløte, sukker og eggeplommer.

Sil melka i blandingen, husk å rør konstant, om ikke kan eggene koagulere!

Ha blandingen i kjelen og rør konstant over moderat varme. (ca 10-15 minutter) - når det er ferdig skal blandingen dekke en skje på baksiden uten at det renner av.

Kjøl i vannbad, og frys til det er stivt.

Huh.. Er det godt?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasta med hvitløkspesto (2 pers)

• 200 gr spaghetti

Pesto:

• ½ beger TINE Kremost Hvitløk

• ½ potte frisk basilikum

• 30 gr pinjekjerner

• 2 hvitløkbåter

• 4 ss olivenolje

Pynt:

• 10 sorte oliven

• 4-5 basilikumblader

Kjør alle ingrediensene til pestoen, bortsett fra oljen, i en hurtigmikser.

La maskinen gå videre mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Server pastaen rykende varm med pestoen over. Noen oliven og basilikumbladerpå toppen og godt brød på siden gjør susen.

Gresskarsuppe (5 porsj)

• 1.2 kg gresskar

• 2 gul løk

• 4 hvitløksbåter

• 1 ss TineSmør

• 12 dl TineMelk

• 4 buljongterning av hønsebuljong

• 2 limeskall revet skall

• 2 ts sterk pesto eller sambal oelek

• 2 ss urter f eks koreander, finhakket

• 2 dl TINE Créme Fraîche

Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet og skjær det i terninger. Rens og hakk løken og fres den i smør i en kjele. Tilsett gresskaret, melk og buljongterninger. La suppen koke ca. 10 minutter.

Bland suppen og rør i halvparten av crème fraîchen/rømmen. Smak til med lime, pesto (eller sambal oelek) og eventuelt salt. La suppen koke opp

Server med resten av crème fraîchen/rømmen og fersk koriander eller andre urter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...