Marie Skrevet 3. februar 2006 #1 Del Skrevet 3. februar 2006 Nå som det er helg og ingen er nødt til å lukte på ånden min i morgen, har jeg skrekkelig lyst på noe god mat med mye hvitløk i.. Helst noe som er enkelt å lage, jeg er alene hjemme i helga, og trenger derfor ingen store retter. Har dere noen gode retter å dele?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. februar 2006 #2 Del Skrevet 3. februar 2006 Enkel tomatsaus til pasta. Finhakk 7-8 fedd hvitløk (eller mer ). Surr denne forsiktig i litt olivenolje (må ikke bli brun). Ha oppi en boks gode hermetiske tomater. La dette koke i ca. en halv time, sausen blir bedre dess lenger den koker, men det kan hende du må tilsette litt vann for at den ikke skal bli for tørr. Til slutt smaker du til med salt og pepper, og har i svarte oliven (gjerne kalamata) i skiver. Jeg liker denne sausen som den er, men dersom man vil ha litt kjøtt i er det også godt med noen skiver chorizo eller noen lettstekte baconstrimler. (Det høres kanskje ut som litt mye hvitløk, men når man hakker den og koker den lenge blir det en ganske mild og fin hvitløksmak) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hilde Skrevet 3. februar 2006 #3 Del Skrevet 3. februar 2006 Bruschetta! Jeg pleier å bruke fint brød som jeg gnir inn med et hvitløksfedd og drypper litt med god olivenolje før jeg rister skivene litt i ovnen eller i panne. Oppå legger jeg en blanding av rødløk, klasetomater (gjerne cherrytomater), hvitløk og litt parmesan oppå skivene. På toppen drypper jeg en god balsamico. *slurp* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Snart medlem* Skrevet 3. februar 2006 #4 Del Skrevet 3. februar 2006 Enkel tomatsaus til pasta. Finhakk 7-8 fedd hvitløk (eller mer ). Surr denne forsiktig i litt olivenolje (må ikke bli brun). Ha oppi en boks gode hermetiske tomater. La dette koke i ca. en halv time, sausen blir bedre dess lenger den koker, men det kan hende du må tilsette litt vann for at den ikke skal bli for tørr. Til slutt smaker du til med salt og pepper, og har i svarte oliven (gjerne kalamata) i skiver. Jeg liker denne sausen som den er, men dersom man vil ha litt kjøtt i er det også godt med noen skiver chorizo eller noen lettstekte baconstrimler. (Det høres kanskje ut som litt mye hvitløk, men når man hakker den og koker den lenge blir det en ganske mild og fin hvitløksmak) ← Oioi, den høres sinnsykt god ut! Har du forsøkt å legge til flere krydder også, og kan det i så fall anbefales? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. februar 2006 #5 Del Skrevet 3. februar 2006 Jeg har en oppskrift på en herlig hvitløksdip som jeg synes er kjempegod til ovnsbakte krydrete potetbåter og chicken nuggets (kjøpt eller hjemmelaget som du selv vil). To hele hvitløk deles i fedd (uskrelte) og blandes med litt olje i en ildfast form. Dekk med folie og stek ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut innholdet av feddene i en bolle. Dryss på litt salt og mos med en gaffel. Bland inn 5 ss rømme, 4 ss majones, litt paprikapulver og evt mer salt. Sett kaldt til den skal spises. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 3. februar 2006 #6 Del Skrevet 3. februar 2006 Stek skinke i biter sammen med masse hvitløksbåter (gjerne delt i to.. jeg bruker minst en hvitløk - om ikke to) - masse hakket persille og valnøtter. Serveres med pasta .. kjempeenkelt - og godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marie Skrevet 3. februar 2006 Forfatter #7 Del Skrevet 3. februar 2006 Jeg har en oppskrift på en herlig hvitløksdip som jeg synes er kjempegod til ovnsbakte krydrete potetbåter og chicken nuggets (kjøpt eller hjemmelaget som du selv vil). To hele hvitløk deles i fedd (uskrelte) og blandes med litt olje i en ildfast form. Dekk med folie og stek ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut innholdet av feddene i en bolle. Dryss på litt salt og mos med en gaffel. Bland inn 5 ss rømme, 4 ss majones, litt paprikapulver og evt mer salt. Sett kaldt til den skal spises. ← Tusen takk for alle gode tips. Akkurat nå prøver jeg ut denne dipen, og det lukter så deilig i huset.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 3. februar 2006 #8 Del Skrevet 3. februar 2006 Denne oppskriften var det noen som la ut på KG for en god stund siden: Hvitløkssuppe (2 persj.) 8 hvitløksbåter, grovhakket 1 gulrot i skiver 1 ss sellerirot, finhakket 1 tomat i skiver (bør skrelles) 1 ss matolje 1/2 l grønnsaksbuljong 1 ts basilikum 1/2 ts timian 1 laurbærblad 2 egg 2 ss hvitvinseddik Frisk persille, grovhakket Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, la det småkoke i ca 10 min. Skill eggene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvitene i. Nå må suppen ikke koke, da vil den skille seg. Server med masse frisk persille og stekte brødterninger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. februar 2006 #9 Del Skrevet 4. februar 2006 Oioi, den høres sinnsykt god ut! Har du forsøkt å legge til flere krydder også, og kan det i så fall anbefales? ←Dersom jeg har fersk timian eller basilikum for hånden, hender det at jeg har det også i for variasjonens skyld, men jeg synes sausen er utrolig god som den er. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Ella_* Skrevet 10. februar 2006 #10 Del Skrevet 10. februar 2006 Laks bakt i hvitløk med marinerte reker: Pill reker (gjerne mye) og legg de i en blanding av god olivenolje og hakket hvitløk. Sett i kjøleskapet i et par timer. Legg lakseskiver i folie og dryss over hakket hvitløk, litt sitronsaft, salt & pepper og fersk basilikum. Pakk inn og bak i ovnen på ca 200 grader. Når laksen er nesten ferdig, legg rekene inn i pakkene og la stå i noen minutter så de blir varme. Sever med ris og grønnsaker. Kjempegodt!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 11. februar 2006 #11 Del Skrevet 11. februar 2006 Tusen takk for alle gode tips. Akkurat nå prøver jeg ut denne dipen, og det lukter så deilig i huset.. ← og den er FRYKTELIG god!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Heidi* Skrevet 14. februar 2006 #12 Del Skrevet 14. februar 2006 Flere hvitløksoppskrifter..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rebelle Skrevet 14. februar 2006 #13 Del Skrevet 14. februar 2006 Kylling med hvitløk 2 store kyllinglår (ca 300 g) 1,5 dl basmatiris 3 dl vann En halv teskje salt 1 stor tomat 1 paprika 1/2 isbergsalat 1/2 slangeagurk Krydder: Oregano, basillikum, pepper, salt og 3 fedd hvitløk (eller mer, etter smak) 1. Sett på risen (1,5 dl ris + 3 dl vann + 1/2 teskje salt). Når risen har kokt opp, sett plata på svak varme (f.eks 2) og sett timeren på 20 minutter. Samtidig setter du stekeovnen på 200 grader. 2. Hell olivenolje i en illfast form og legg kyllingen oppi formen. Skjær tomaten i tynne skiver og legg tomatskivene i formen rundt kyllinglårene. Hakk opp hvitløken små biter og strø på tomatene og kyllinglårene. 3. Krydre kyllinglårene med pepper, salt, oregano og basillikum, gjerne på tomatene også. Hvor mye krydder du vil ha, velger du selv. Men ikke ta for mye salt, selvsagt ;-) Stek dette i ovnen i ca 10-15 minutter. Lag kyllingsausen (som du kjøper i pose på hvilken som helst matbutikk) og lag salaten (Paprika, agurk og isbergsalat) Lag gjerne en mer kreativ salat en denne, hehe! Men denne passer uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rebelle Skrevet 14. februar 2006 #14 Del Skrevet 14. februar 2006 Kesamdressing med chili og hvitløk Dette er en dressing som er god til salat eller som tilbehør til grillmat om sommeren. 1 boks Kesam (gjerne mager) 1 fedd hvitløk (eller mer ) 1/4 - 1/2 chili litt sitronsaft 1 knivsodd sukker (veldig lite...) Ha kesam i en bolle og tilsett hakket hvitløk, chili og de andre ingrediensene. Bland alt ved hjelp av stavmikser slik at dressingen blir helt jevn. Så er det bare å nyte dressingen som tilbehør eller over salaten. Smak dere fram med chilien. For mye chili kan gjøre dressingen veeeldig sterk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rebelle Skrevet 14. februar 2006 #15 Del Skrevet 14. februar 2006 Hvitløks is (ja, du leste riktig) 3 kopper hel-melk 1/2 teskje hakken fersk hvitløk 1 vaniljestang, delt i to 1 kopp kremfløte 1 1/2 kopper sukker 9 eggeplommer Ha melk, hvitløk og vanilje i en kjele. Gi det et oppkok, men skal ikke kokes. I en bolle, bland fløte, sukker og eggeplommer. Sil melka i blandingen, husk å rør konstant, om ikke kan eggene koagulere! Ha blandingen i kjelen og rør konstant over moderat varme. (ca 10-15 minutter) - når det er ferdig skal blandingen dekke en skje på baksiden uten at det renner av. Kjøl i vannbad, og frys til det er stivt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rebelle Skrevet 14. februar 2006 #16 Del Skrevet 14. februar 2006 Veldig, Veldig hvitløks saus 12 fedd hvitløk, hakket 1 hardkokt eggeplomme 1/4 kopp oliven olje 1/4 teskje salt 1/4 teskje fersk svart pepper (uten biter, kommer ikke på hva det heter på norsk, på engelsk heter det "ground") saften av 1 sitron Bland alle ingrediensene, untatt olje i en food processor. Tilsett oljen FORSIKTIG mens det blandes. Gjør du det for fort, vil det sprekke. Avkjøl. Denne sausen er fantastisk til reker og annen sjømat, aparagus og adre grønnsaker. Her er det MYE hvitløk... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 14. februar 2006 #17 Del Skrevet 14. februar 2006 Her er en variant av kylling med 40 hvitløkfedd http://nrk.no/programmer/tv/sommerapent/3922389.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 14. februar 2006 #18 Del Skrevet 14. februar 2006 Hvitløks is (ja, du leste riktig) 3 kopper hel-melk 1/2 teskje hakken fersk hvitløk 1 vaniljestang, delt i to 1 kopp kremfløte 1 1/2 kopper sukker 9 eggeplommer Ha melk, hvitløk og vanilje i en kjele. Gi det et oppkok, men skal ikke kokes. I en bolle, bland fløte, sukker og eggeplommer. Sil melka i blandingen, husk å rør konstant, om ikke kan eggene koagulere! Ha blandingen i kjelen og rør konstant over moderat varme. (ca 10-15 minutter) - når det er ferdig skal blandingen dekke en skje på baksiden uten at det renner av. Kjøl i vannbad, og frys til det er stivt. ← Huh.. Er det godt?! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 14. februar 2006 #19 Del Skrevet 14. februar 2006 Her var det mye godt, kanskje med unntak av hvitløksisen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 15. februar 2006 #20 Del Skrevet 15. februar 2006 Pasta med hvitløkspesto (2 pers) • 200 gr spaghetti Pesto: • ½ beger TINE Kremost Hvitløk • ½ potte frisk basilikum • 30 gr pinjekjerner • 2 hvitløkbåter • 4 ss olivenolje Pynt: • 10 sorte oliven • 4-5 basilikumblader Kjør alle ingrediensene til pestoen, bortsett fra oljen, i en hurtigmikser. La maskinen gå videre mens oljen tilsettes i en tynn stråle. Kok pasta etter anvisning på pakken. Server pastaen rykende varm med pestoen over. Noen oliven og basilikumbladerpå toppen og godt brød på siden gjør susen. Gresskarsuppe (5 porsj) • 1.2 kg gresskar • 2 gul løk • 4 hvitløksbåter • 1 ss TineSmør • 12 dl TineMelk • 4 buljongterning av hønsebuljong • 2 limeskall revet skall • 2 ts sterk pesto eller sambal oelek • 2 ss urter f eks koreander, finhakket • 2 dl TINE Créme Fraîche Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet og skjær det i terninger. Rens og hakk løken og fres den i smør i en kjele. Tilsett gresskaret, melk og buljongterninger. La suppen koke ca. 10 minutter. Bland suppen og rør i halvparten av crème fraîchen/rømmen. Smak til med lime, pesto (eller sambal oelek) og eventuelt salt. La suppen koke opp Server med resten av crème fraîchen/rømmen og fersk koriander eller andre urter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå