Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Gjest Ludovie
Beklager at jeg er så meddelsom, altså. Jeg har fått vin og greier. :sjenert:

Jeg også! :tommelsmil: Det er derfor jeg uten blygsel tar meg til rette i Nilmas dagbok. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Eurydike

Jeg må bare si én ting til: kruspersille er tilbake. :filer:

Skye Gyngell er den reneste Ingrid Espelid med kruspersilledryss på absolutt alt. Jeg trodde det var en greie hun hadde (men det gjorde seg på dagens middag, det skal hun ha). Men hva ser jeg i Good Food som kommer i posten i dag? Gordon Ramsay har lagt en diger kruspersillekvast på den dobbelstekte ribben sin. Jeg sier ikke mer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ludovie
Jeg må bare si én ting til: kruspersille er tilbake. :filer:

Skye Gyngell er den reneste Ingrid Espelid med kruspersilledryss på absolutt alt. Jeg trodde det var en greie hun hadde (men det gjorde seg på dagens middag, det skal hun ha). Men hva ser jeg i Good Food som kommer i posten i dag? Gordon Ramsay har lagt en diger kruspersillekvast på den dobbelstekte ribben sin. Jeg sier ikke mer!

Oi!

Jeg bet meg faktisk merke i at Skye Gyngell anbefalte kruspersille i en oppskrift i The Independent her forleden.

Selv har jeg hatt et noget lemfeldig forhold til bladpersille/kruspersille, og usofistikert som jeg er, har jeg gjerne brukt dem om hverandre.

Jeg foretrekker imidlertid stort sett bladpersille. *nekter å kaste seg på nye trender*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:hoho: Skål!

kan ellers rapportere om at min Shropshire Blue smakte utmerket sammen med mitt spesialplommesyltetøy. Også fine fine gulfargen, da. Stakkars osten har vansmektet en uke i kjøleskapet fordi jeg ikke har hatt kondis til i drikke vin før idag. Spekepølse med sydlandske urter fra Tind er heller ikke å forakte. Snarere tvert imot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Eurydike
Jepp. :fnise:

Eurydike: Er det forresten denne oppskriften du brukte? Jeg er litt intrigued (*verdensvant*) i og med at det er en såpass uvanlig kombinasjon.

Her er jeg tilbake, akkurat i tide. :fnise:

(litt morsomt, faktisk, for jeg har av alle ting jobbet i mellomtiden).

Vel. Nei, det var ikke akkurat den oppskriften. Og så fulgte jeg den heller ikke til punkt og prikke. Et øyeblikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

Ok, denne er til Nilma også, siden det er hennes bok:

3 store, rå rødbeter

4 halve langtidsbakte tomater (3-4 timer, 100-125 g, med olivenolje, melis/sukkerdryss og salt/pepper. Jeg brukte nok dobbelt så mange)

40 g usaltet smør

2 ss crème fraîche

Bak tomatene. Kok rødbetene møre, skrell og del i biter. Ha alt i blender, og smak til. Kan lages klar på forhånd og varmes opp igjen.

Og ja, jeg ble også tiltrukket av den uvanlige kombinasjonen, som virkelig innfridde! :tommelsmil: Men veldig intens smak, så det passer perfekt som én av flere enkle retter i et middagsselskap, feks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nextlife

Inspirert av E har jeg gått til innkjøp av 3 stk I :hjerte: eco kalkunbryst, kun for å få lagd den fristende rødbeterpureèn :ler: Tomatene står på langtidsbaking nå. Jeg gleder meg.

I anledning morsdag har jeg invitert svigermor, svigerfar og tanten på middag. DGD er ikke helt i form, og får heller levert middagen på døra.

Jeg har ikke bestemt meg for annet tilbehør, noen forslag ? (potet, ris e.l. ? )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Risotto eller bygg"risotto"? Kalkunkjøtt er jo litt søtlig, så en litt syrlig bygg- eller risotto med deilig hvitvin i kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest nextlife
Risotto eller bygg"risotto"? Kalkunkjøtt er jo litt søtlig, så en litt syrlig bygg- eller risotto med deilig hvitvin i kanskje?

Ah, god idè. Jeg har en kartong hvitvin som ble åpnet i romjula som er nesten like full ennå. Arboriosris har jeg, så jeg tenker det blir risotto :) Jeg har faktisk også bittelitt tørket steinsopp som sikkert blir veldig godt i risottoen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ludovie
Jeg har en kartong hvitvin som ble åpnet i romjula som er nesten like full ennå.

:overrasket:

Endret av Ludovie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Ludovie
Huff, jeg er sjikkli dårlig på hvitvin, og hun som vanligvis drikker det har jo hatt kyssesyken :ler:

Ok da. Godtas under tvil! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nextlife
Ja, vi burde helst hatt underskrift fra uhildede vitner.

nextlifemannen bekrefter herved at nextlife ennå har store traumer etter ungdommens inntak av Blue Nun og dess like, og dermed er sterkt traumatisert hva hvitvin angår. Det skal sies at vedkommende traumatiserte er i bedring, da det siste år har vært nytt både champagne, rosè og annen hvitvin med hell. Man antar at videre eksponering for nevnte nytelsesmidler vil bedre tilstanden.

Når det gjelder den kyssesyke er det i dag føsrste dag siden nyttår på fylla, og hvitvin ble desverre ikke sett på som egnet fludium.

Jeg (nextlifemannen) lover å bidra til at de to nevnte objekter videreutvikler den positive tendens som er å ane.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...