salsera Skrevet 31. oktober 2007 #1141 Del Skrevet 31. oktober 2007 Jeg er også trøtt i dag og all verdens kaffe ser ikke ut til å hjelpe. Dessuten har jeg enda en liten matutfordring. Vi skal besøke noen venner på lørdag og de vil lage børek. En gang hadde de visst smak noe hos meg (pirogger eller empanadas?) hvor deigen hadde vært så god, så de spurte om jeg ikke kunne ta med deig. Problemet er at jeg ikke husker hva slags deig jeg laget den gangen. Har noen av dere laget noe slikt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. oktober 2007 Forfatter #1142 Del Skrevet 31. oktober 2007 Beklager, jeg har hverken lagd piroger eller empanadas, så jeg tror ikke jeg er til mye hjelp her. Det eneste i den sjangeren jeg har lagd er sambusak, men den deigen synes jeg egentlig ikke er spesielt god. Jeg trodde for øvrig børek som regel ble lagd med filodeig? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 31. oktober 2007 #1143 Del Skrevet 31. oktober 2007 :klø: Jeg har søkt litt på Internett, men har ikke funnet noe entydig, jeg har funnet noen oppskrifter som ligner på pai, noen med gjær og noen med filodeig. Filodeig har jeg brukt ytterst sjelden, så det kan ikke være den han mener. Det må enten være en gjærdeig eller en pailignende deig. Det morsomme er at han selv er tyrkisk, så egentlig burde han selv vite hvilken deig han vil ha. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. oktober 2007 Forfatter #1144 Del Skrevet 31. oktober 2007 Det morsomme er at han selv er tyrkisk, så egentlig burde han selv vite hvilken deig han vil ha. Da må det jo være et stort kompliment at han likte din deig så godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badiane Skrevet 31. oktober 2007 #1145 Del Skrevet 31. oktober 2007 Jeg har heller ikke noe særlig å bidra med når det gjelder børek-deig, dessverre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. oktober 2007 #1146 Del Skrevet 31. oktober 2007 Svigermor bruker filo-deig til børek i alle fall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 31. oktober 2007 #1147 Del Skrevet 31. oktober 2007 *Børek-grønn* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1148 Del Skrevet 1. november 2007 Jeg håpet at trøttheten min gjorde at jeg hallusinerte da jeg hørte dette på radioen, men så vel var det altså ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 1. november 2007 #1149 Del Skrevet 1. november 2007 Da må det jo være et stort kompliment at han likte din deig så godt. Vel, jeg tror jeg er den eneste som pleier å bake selv i omgangskretsen vår, så han nok ikke så mange å sammenligne med. Svigermor bruker filo-deig til børek i alle fall. Jeg lurer på om det finnes forskjellige typer børek? Tenker du på disse tynne rullene? Uansett tror jeg at jeg satser på å lage en slags gjerdeig, og så får vi se hvordan resultatet blir. Hagen som programleder? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1150 Del Skrevet 1. november 2007 Salsera, inspirert av deg prøvde jeg forresten kombinasjonen halloumi og rødbeter i går, og det var veldig vellykket. Jeg stekte halloumiskiver, bakte rødbeter i båter i ovnen og serverte det med en salat av Puy-linser og valnøtter (fra Nigellas siste bok) - utrolig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 1. november 2007 #1151 Del Skrevet 1. november 2007 God formiddag Jeg sitter her og funderer over menyen for nest uke, og lurer på om du har noen inspill. Mannen er bortreist, så jeg tenkte jeg skulle benytte anledninga til å kose meg med skalldyr. Synes det er veldig godt med både blåskjell, kamskjell, krabbe og kreps, men vi spiser det aldri fordi han ikke liker det. Dermed har jeg selvfølgelig heller ingen erfaring med å lage skalldyrretter, og tilhørende lite inspirasjon når det gjelder å plukke noen som kan være gode (og enkle) å lage. Tenkte egentlig på noe som er mettende nok til at jeg kan kalle det middag. Forslag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1152 Del Skrevet 1. november 2007 Skalldyr har vi egentlig brukt mest til forrett, så jeg vet ikke om jeg har så veldig konkrete middagstips. En forrett vi pleier å lage med kamskjell kunne kanskje funke som en slags pastasaus. Jeg strimler rett og slett gulrot og purre veldig fint, og surrer det i smør før jeg heller på en liten fløteskvett og koker opp. Serveres til lettstekte kamskjell med en skvis sitron over. Som forrett spiser vi dette som det er, men som sagt kan det kanskje være godt som middag med pasta til? De indiske krabbekakene Badiane la ut for en stund siden var kjempegode; jeg lagde ikke majonesen men serverte dem som forrett med en agurk- og tomatraita til. Med litt ris og evt. en enkel salat kunne kanskje det være en middag? Denne retten er en fin mulighet til å bruke blåskjell (jeg fikk ikke tak i andre skjell, så jeg brukte bare blåskjell). Litt arbeidskrevende, men vanvittig god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 1. november 2007 #1153 Del Skrevet 1. november 2007 Drister meg frampå med et blåskjellforslag til Fakse: Løk, gulrot, sellerirot, fennikel, purre og hvitløk i småbiter surres i smør sammen med karripulver (vanlig mild type). Tilsett hvitvin og blåskjell, damp under lokk som vanlig. Ta opp blåskjellene, kok inn kraften sammen med fløte og safran. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, ha blåskjellene tilbake i kraften sammen med masse hakket bladpersille. Min absolutte blåskjellfavoritt. Ellers syntes jeg kombinasjonen Puy-linser og valnøtter hørtes interessant ut! Hva er det ellers i den salaten? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1154 Del Skrevet 1. november 2007 Min absolutte blåskjellfavoritt. Ellers syntes jeg kombinasjonen Puy-linser og valnøtter hørtes interessant ut! Hva er det ellers i den salaten? Fritt etter hukommelsen var salaten omtrent slik: 400-grams boks Puy-linser (jeg brukte nykokte linser) 50 g hakkede valnøtter Hakket gressløk 4 ts valnøttolje 2 ts sherryeddik Salt og pepper Veldig god salat, og den var super i kombinasjon med rødbeter og halloumi, synes jeg i hvert fall. Den blåskjellvarianten hørtes kjempegod ut, nå angrer jeg på at jeg har tatt opp fiskegrateng til middag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 1. november 2007 #1155 Del Skrevet 1. november 2007 Takk for salatoppskrift! Jeg har alle ingrediensene utenom gressløk i hus (og rødbeter også, forresten, men ikke halloumi). Kanskje den må testes en dag? Blåskjellene med karri og safran er forresten min hermevariant av en nydelig forrett jeg fikk på en fiskerestaurant en gang - derfor har jeg ingen presise mål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 1. november 2007 #1156 Del Skrevet 1. november 2007 Takk for salatoppskrift! Jeg har alle ingrediensene utenom gressløk i hus (og rødbeter også, forresten, men ikke halloumi). Kanskje den må testes en dag? Hm - alt dette har jeg, minus valnøttolje! Kanskje jeg endelig får brukt den halloumien som har ligget i kjøleskapet i seks uker? Jeg kan styre meg for Nigellas adjektivsjuke, men når hun beskriver halloumien som trådete seighet eller noe sånt, har hun rett (selv om det ikke høres godt ut). Den osten har en helt unik tekstur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1157 Del Skrevet 1. november 2007 Jeg kan styre meg for Nigellas adjektivsjuke, men når hun beskriver halloumien som trådete seighet eller noe sånt, har hun rett (selv om det ikke høres godt ut). Den osten har en helt unik tekstur.Første gang jeg lagde noe med halloumi lurte mannen på om det virkelig var meningen at det skulle knirke inne i hodet når han spiste det. Men det er fantastisk godt, jeg har helt dilla på halloumi for tiden, og har spist det i en eller annen variant tre dager på rad nå. Jeg vil for øvrig tro at det går helt fint å lage den salaten med en annen olje, jeg kjente ikke så mye smak av valnøttoljen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badiane Skrevet 1. november 2007 #1158 Del Skrevet 1. november 2007 Jeg vil gjerne reklamere for Rick Steins gratinerte krabbeskjell. Det skal ha en blanding av brødsmuler og revet, sterk ost på toppen. Jeg ser at mengdeangivelsene for dette har falt ut her, men du finner sikkert ut av hvor mye som trengs. En annen rett: Damp blåskjell i smør, hvitvin, hakket løk og hvitløk. Hell kraften i en liten kjele, ha i litt fløte og oppbløtt safran, kok opp, tilsett blåskjellene (med eller uten skjell), og bruk som pastasaus, gjerne med hakket persille. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1159 Del Skrevet 1. november 2007 Jeg blir nesten deprimert av å lese disse gode sjømatoppskriftene; vi får gjester i helgen, hvorav den ene er åtte, så denslags utgår nok. Jeg har dog prøvd å kompromisse litt under menyplanleggingen, så det ikke blir bare "barnevennlig" mat. (Forresten kommer jeg aldri til å forstå hvorfor mange ikke venner barna sine til å spise vanlig mat fra starten av.) Ikke det at den lille gjesten vår (nevø) er av de verste, mannen spurte hva han hadde lyst på, og svaret var foruten pizza og taco (sukk!) kjøttkaker og laks(!). Menyen blir derfor som følger: Fredag: Pølser (skal prøve å få tak i noen interessante), hjemmelaget potetstappe og ovnsstekte grønnsaker med sitron, honning og rosmarin. Lørdag: Taco. Søndag: Laks, couscous med kikerter og woket paprika og vårløk. Mandag: Ut å spise pizza før gjestene drar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. november 2007 Forfatter #1160 Del Skrevet 1. november 2007 I alle dager, jeg tror jeg blir telefonterrorisert fra Algerie. :klø: Mobiltelefonen min har ringt fire ganger på et kvarters tid, bare et par ring hver gang, slik at jeg ikke rekker å ta den, og såvidt jeg kan skjønne av landskoden er det fra Algerie. Merkelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå