Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Arkana

Anbefalte innlegg

I går var en koselig dag. Vi skulle egentlig til byen og shoppe litt, men fant ut at det var koseligere å bare være her og prate. Da sambo kom hjem fra jobb spilte vi litt, og så dro vi på Zaika og spiste middag. Det var nydelig mat, og vi fikk alle gratis dessert (det er andre gang det skjer!). Etterpå dro vi hjem og så Terminalen og spilte litt mer. I dag har jeg kurs fra 14-17 (dårlig tid) så Mamma og broren min drar til byen alene. Etterpå møtes vi alle her og spiser middag før det helt sikkert blir enda mer spilling. :)

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I dag fikk jeg teste en pasient, og det helt alene uten psykologen tilstede (noe som gjorde alt mye mer avslappende). Det gikk veldig raskt og greit, klarte meg veldig bra. Vi rakk å gå gjennom og diskutere noen av resultatene, men må ta resten senere. Nå er jeg alene hjemme. Mamma og broren min er i byen, Mamma skal straks møte en gammel venn hun ikke har sett på 10 år. Da kommer nok broren min hit, og så kommer Mamma etterhvert og vi tre spiser middag sammen. Samboeren min trener (han skal delta i RM i taekwondo i neste uke, må trene!), så jeg ser ham ikke før sent. Mamma reiser hjem sent i kveld, så jeg kjører henne til flytoget. Veldig uvant å ikke rekke å shoppe med Mamma når hun er her, det pleier vi alltid å gjøre. Men sånn er det med obligatorisk undervisning.

Nå skal jeg begynne på kjøttsausen til lasagnen, så den får putre lenge til middagstid. :sikle:

I morgen har jeg forresten uventet fri! :hoppe: Gleeeeeder meg til å sove leeeeeenge og bare ta det med ro, langhelg er fint. :-D :-D

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heldig du er som har fått en langhelg uventet, skulle ønske det var meg. Men får pent vente til neste uke når påskeferien begynner på torsdag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så var Mamma dratt igjen. Men vi hadde noen veldig koselige dager. Hun er tilbake i mai, for å holde kurs. Hun er her 17 mai også, så da får vi finne på noe ekstra hyggelig.

I dag har jeg som sagt fri. Var så utrolig sliten i går at jeg tillot meg å sove så lenge jeg ville, og det ble til 12.30. Nå har jeg dusjet, spist frokost og lest gjennom alle nye innlegg på KG. Så nå blir det sofa og pensum til samboeren min kommer hjem. Sambo sa han skulle gå fra jobb kl 14, så skal vi handle litt.

Er helt hekta på tortillasuppe etter at jeg lette fram en oppskrift for noen her på KG. Så det må vi ha i dag. Jeg sløyfer tortillaene, synes ikke oppbløtt tortilla er spesielt godt i suppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Åh, jeg har sovet godt i natt!! Føler meg kjempeuthvilt. Vi skal straks spise frokost og så skal vi sannsynligvis til sentrum og kjøpe noen bøker på Norli. Nydelig vær i dag. Har veldig lyst til å bake boller, så jeg gjør nok det når vi kommer hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser ut til at sambo har smittet meg med forkjølelsen sin. Ikke noe alvorlig, men jeg har hatt vondt i halsen i hele dag og nå på kvelden føler jeg meg litt sliten. Jeg pleier bare å få én forkjølelse i året, og jeg var forkjølet i januar i år (midt i eksamenslesingen :roll:), så jeg trodde det var det. Håper dette bare er en liten forkjølelse som snart går over.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Urolig natt, men jeg føler meg heldigvis bedre i dag. Har ikke vondt i halsen, og jeg kan puste med nesa! Joho!

Nå skal jeg slenge meg ned i sofaen og se 2 timer EastEnders.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sambo trener og jeg har spilt Sims 2 University noen timer. Middagen står og putrer og vi har uante mengder snop og snacks som jeg gleder meg til å sette tennene i litt senere i kveld. Føler meg nesten helt bra, bare en ørliten forkjølelse med andre ord. Tenk at det er påskeferie neste uke allerede. Har forelesning 9-11 mandag og tirsdag, kurs 14-17 på onsdag, praksis 09.30-14 på torsdag og forelesning + kurs 9-16 på fredag, og i tillegg skal vi kjøre til Stavanger rett etterpå. Så det blir en lang og slitsom dag. Blir rart å reise til svigers igjen i påsken. Det var jo der i fjor jeg fikk vite at Pappa var død. Tenk at det snart er et helt år siden. Så rart at livet bare går videre, selv om verdens beste Pappa ikke finnes mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var forbausende lett å stå opp da vekkerklokka ringte kl 7 i dag. Føler meg uthvilt, og (nesten) helt frisk. Har kort dag i dag, bare forelesning fra 9-11. Så har jeg hele dagen for meg selv. Må vaske en siste maskin med klær og middagen tar litt tid i dag (cottage pie :sikle:). Må prøve å lese litt også, særlig siden jeg har kommet til noen interessante kapitler i den ene boka.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En utrolig bra dagbok Arkana!

Da har jeg lest meg gjennom alle 168 sider på jakt etter god mat! Og det fant jeg utrolig mye av!!

Litt lite å gjøre på jobben idag ja...

Nå har jeg 29 word-sider tettpakket med oppskrifter av alle slag!

Men, jeg fant ikke noen oppskrift på Chicken Korma. Kan hende jeg har oversett det, men har du det?

Også lurte jeg på om du hadde en oppskrift på "krydder" scones.

Kan for tiden ikke spise gjær, sukker, søtmelk (yoghurt naturell og biola går bra) og hvetemel (men der finnes det jo en del erstatninger), og vil gjerne ha noen gode rundstykker i påsken når vi får gjester.

Nå er jeg ikke sulten nei.. Og bare 3 timer til middag...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men, jeg fant ikke noen oppskrift på Chicken Korma. Kan hende jeg har oversett det, men har du det?

Chicken Korma (4-6 pers.)

2 kg kyllingkjøtt

1 hakket løk

2 ts revet ingefær

3 hvitløksfedd

1 ss korianderfrø

2 ts malt spisskummen

1 ts kardemommekapsler

½ ts salt

1 stor knivsodd cayennepepper

1 ekstra løk i skiver

2 ss tomatpuré

1¼ dl yoghurt naturell

Skjær kjøttet i 3 cm terninger. Ha løk, ingefær, hvitløk, korianderfrø, spisskummen, salt og cayennepepper i en kjøkkenmaskin. Bland krydderpastaen godt med kjøttet og la trekke 1 time. Fres løken blank i olje, og stek så kjøttet. Tilsett tomatpuré og 2 ss av yoghurten. Surr uten lokk til all væske er absorbert. Ha i resten av yoghurten, to ss om gangen, og rør til blandingen er nesten tørr mellom hver gang. Legg på lokk og la surre over svak varme i 30 minutter. Rør av og til.

Også lurte jeg på om du hadde en oppskrift på "krydder" scones.

Kan for tiden ikke spise gjær, sukker, søtmelk (yoghurt naturell og biola går bra) og hvetemel (men der finnes det jo en del erstatninger), og vil gjerne ha noen gode rundstykker i påsken når vi får gjester.

Hvitløkscones (12 stk)

225 g hvetemel

2 ½ ts bakepulver

½ ts salt

en knivsodd cayennepepper

50 g smør

ca 1,5 dl melk

2 pressede hvitløksfedd

Bland hvetemel, bakepulver, salt og cayennepepper og sikt det. Skjær smøret i terninger og ha det i. Smuldre sammen med fingertuppene til en kornet masse. Bland inn hvitløken.

Tilsett melken litt etter litt til deigen er passe fast. Del deigen i to og form hver del til en rund kake. Legg kakene på bakepapir eller smurt plate.

Bruk en skarp kniv og skjær 3 kryssende snitt i hver kake slik at du får 6 deler på hver. Ikke skjær helt igjennom.

Stek ved 225 gr. i 12–15 min på midterste rille til scones’ene er godt hevet, har en pen farge og du får en hul lyd når du banker på undersiden

Serveres nybakte, helst lunkne m/smør eller ost.

Ost og senneps-scones (8 stk)

225 g hvetemel

2 ts bakepulver

en klype salt

50 g smør

125 g revet moden ost

1 ts sennepspulver

1,5 dl melk

pepper

Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle, smuldre i smøret. Rør inn ost, sennep og melk. Kna ut til en rundt leiv ca 2,5 cm tykk. Del i åtte kakestykker, pensle med melk og dryss på litt pepper. Stek ved 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Scones med fetaost, oliven og soltørkede tomater (12 stk)

75 g fetaost i små terninger

10 sorte oliven, grovhakkede

50 g soltørkede tomater, hakkede (spar på 1 ss av oljen)

175 g hvetemel

50 g sammalt hvete, fin

½ ts bakepulver

¼ ts cayennepepper

¼ ts sennepspulver

2 ss olivenolje

1 ½ ts hakket timian

1 stort egg

2 ss melk

melk til å pensle med

50 g smuldret fetaost

Sikt mel og bakepulver i en bolle, og tilsett cayennepepper og sennepspulver. Bland inn olivenolje og oljen fra de soltørkede tomatene. Når blandingen er klumpete, rør inn fetaost, oliven og tomater. Visp egg og melk sammen i en bolle og bland halvparten inn i det tørre. Bland godt, og tilsett evt mer av væsken hvis det trengs. Rull deigen ut ca 2,5 cm tykk og stikk ut rundinger som legges på stekebrett. Pensle med melk og dryss fetaost over. Stek på øverste rille ved 220 grader i 12-15 minutter. Smaker nydelig både alene og til supper.

Savner du noen krydder/urter i oppskriftene her kan du bare velge en oppskrift som passer og tilsette akkurat de krydrene du ønsker (og evt sløyfe andre ingredienser du ikke ønsker).

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

I dag føler jeg meg ikke helt bra. Trodde dette skulle være en svært kort forkjølelse, følte meg jo omtrent frisk allerede søndag. Og i går merket jeg ingenting. Men i natt har jeg våknet flere ganger av tett nese, nysing, hosting og grums i halsen. Kl 6 ble det endelig klart at det ikke var håp om mer søvn, så jeg satte meg opp og leste til vekkerklokka ringte kl 7. Har dusjet og drukket litt juice, og kommer til å droppe dagens forelesning til fordel for sofaen. Jeg kunne sikkert kreket meg av gårde, allmenntilstanden er ikke ille, men jeg nyser i et sett og nesa renner, og det er ikke akkurat så morsomt under en forelesning. Så for mitt, og de andre studentenes, velbehag lar jeg det være. Kan heldigvis være borte en gang uten at det gjør noe.

Selv om jeg ikke føler meg trøtt nå kommer jeg nok til å sovne på sofaen etter hvert. Håper jeg får lest en del også, så er ikke dagen totalt bortkastet.

Forresten, i går da sambo kom hjem fra går gir han meg som vanlig en god klem og så snuste han godt på håret mitt som han ofte gjør. Litt brydd prøver han å fortelle meg at det lukter litt rart. "Hvordan rart?" spør jeg da. Og han innrømmer til slutt at det lukter kattetiss av håret mitt. : :overrasket: Det viser seg at det er den nye Kérastase balsamen min, den som lukter så herlig sitrus fra flasken, men som tydeligvis forvandler seg til noe helt annet i håret. Litt synd å kaste en full balsamflaske som kostet 185 kroner, særlig siden håret bare lukter kattetiss når man stikker nesa i det. Vi får se hva jeg gjør. Kanskje jeg nøyer meg med å bruke den kun når jeg skal holde meg hjemme. :ler:

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmm, nystekte croissanter og kakao, det er god frokost det. :sikle: :-D

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...