Gå til innhold

Søker etter meg selv

  • blogginnlegg
    10
  • kommentarer
    3
  • visninger
    3 045

Er jeg gammeldags og sær?


Fixer'n

2 301 visninger

Sønnen på 15 sender melding om at han skal sove hos en kompis i natt, for første gang.. Og jeg sender en melding til kompisens mamma og spør om det er greit at han sover der og at vi er hjemme om det er noe.

Det var jo også for å sjekke at de faktisk skal være der og ikke har tenkt å finne på helt andre saker.

Jeg er streng men tillater mye.. Assa jeg er litt kul😂

Men jeg mener faktisk at det er mitt ansvar å ta vare på mine barn, de må gå på skolen (men får slippe om de har feber eller er riktig syke) men sånn "jeg har vondt i magen i dag og vil ikke på skolen" Den funker ikke på meg, stå opp, spis, gå på skolen og ring om du blir verre. Har hatt skolebarn i 14 år nå og det har skjedd en gang at jeg måtte komme og hente sykt barn. Dvs at alle de andre gangene har vært forsøk på skulk. Og den går jeg ikke på! 

Men så kan det være at jeg brått en dag, lister meg inn på ungenes rom, skrur av vekkerklokka og så setter jeg meg i sofaen med bolledeigen til heving. Venter tålmodig på at ungene skal våkne av seg selv❤️ Og når de kommer inn, litt forskrekka, vi har forsovet oss. Neida, svarer jeg, dere er så flinke på skolen, dere hadde bare hatt 2 dager fravær hele forrige termin så i dag skal vi ta en time out og bare kose oss❤️ Siden dere er så blide og greie og oppfører dere så kan vi unne oss noen kosedager innimellom. 

Jeg vil vite hvor mine barn er! De får alltid lov å ha med seg kompiser hjem, jeg koser meg over å høre gutta på rommet spiller og tuller, bor sånn at de har skytebane bak huset til soft gun og pil og bue, kjøpte brukt bordtennisbord og har god plass til ungene. Jentegjengen okkuperer badet og det sminkes og farges og det er musikk og masse latter. Elsker det❤️

Er ungene ute så vil jeg vite hvor de er og hvem de er med. Skulle det skje noe med meg eller med ungene så vet jeg hvor alle er og at vi kan få tak i hverandre. Og jeg vil ikke ha unger som er ute og fester og bråker, mobber eller gjør hærverk! De er under 18 og har ingenting ute på fest å gjøre! Synes det dessverre er altfor mange foreldre som ikke bryr seg! Og jeg er så glad i dem at jeg vil beskytte dem fra mye av den dritten som er ute nå.

Nå hørte jeg fra gjengen at en på 15 fikk lov å reise 12 mil alene med buss og tog for å møte en person på 14 år. De møtte hverandre via nettchat og har ingen felles kjente. De var sammen hele helga. Jeg fikk helt bakoversveis når jeg hørte det! Det hadde mine barn aldri fått lov til! Og 14-åringen som da fikk lov å få besøk av en nettdate på 15 ? Jeg fikk helt bakoversveis når jeg hørte dette. 

Mine barn er ingen engler, ikke jeg heller. Jeg har vært ute en vinternatt før og vet så altfor godt hvordan det er der ute. Men jeg er streng på visse områder, men gir enormt mye på andre områder.

Mine barn begynte å sommerjobbe når de var 15, ordentlig jobb, med riktig lønn og mye ansvar. Ingenting kommer gratis her i livet og vi skal ihvertfall ikke være en nav-familie. Skal du ha noe her i livet så skal du jobbe for det selv! Litt protester fra arvingene ble det jo, men det smilet de serverte når de fikk sin første ordentlige lønning inn på egen konto og kunne disponere pengene selv😘 Da forsto de😘

Gleden ved å skape noe selv er så mye større enn gleden av å bare få og få..

Og lære respekt, at livet har krav, at du er hovedansvarlig for ditt liv og ingen andre enn DU kommer alltid til å være der. Derfor er det DU som må styre ditt liv på rett vei. Søler du bort det, stoler på feil person eller satser på at andre skal rydde opp i din dritt så kommer du til å bli skuffa. Du må lære deg endel vesentlige ting her i livet. Ta ansvar og fullføre dine valg.

Og så kommer jeg alltid til å være her så lenge jeg lever, for å pushe deg, støtte deg, forlange av deg og gi deg en skulder å gråte på. Og rose deg for alle de morsomme, herlige sakene du gjør😘

Jeg er mine barns største fan, men også deres største kritiker.

2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Jeg synes du virker som en flott mor!

Husk bare at om du strammer inn for mye på å alltid ville vite hvor de er og med hvem, så kan de føle seg innestengt, og løsrivelsen vil bli sterkere og bråere. Dette kommer selvsagt an på ungene da og hvordan de er. Men litt frihet med å stikke på en fest, og ha en avtale på å ikke drikke, og at du kan hente dem fra festen, evt en annen ordning kan være bra. Det man ikke får lov til virker så mye mer spennende enn det i virkeligheten er, og det må oppleves selv. (Ikke drikkingen altså, men for eksempel fest)

Selv er jeg 19, så det ligger veldig fersk i minnet. 

Lenke til kommentar

Takk for kommentar👍 De får lov til å ta en øl hjemme og ta gjerne med venner. Den eldste har vært på fest hos venninne og da hentet jeg ved midnatt og de hadde kost seg veldig. 

Har ett veldig godt forhold til ungene og vennene deres, flere av de blir ofte sittende på kjøkkenet og prate med meg og møter jeg en av de på senteret så får jeg ofte en klem😊

Var på marked med samboer og brått kom det en unggutt jeg ikke kjenner og kastet seg over samboeren min og ga han en kjempeklem😊 Pratet litt før guttegjengen ropte på han, så dro de avgårde på mopedene sine. Denne gutten gjorde dette rett foran alle kompisene og jeg ble veldig overrasket. Men så fortalte samboeren at han hadde trena de i fotball på miniputtlaget for 10 år siden, gutten hadde det tøft hjemme og det ble ett fristed for han å komme til treneren og sønnen hans og få være med på laget.

Vi pratet mye denne dagen etter dette, om at det er jo sånn vi vil ha det, at ungene kan komme til oss, for det er mange som sliter.

Datterens venninne kommer fra ett alkoholhjem og henne har jeg hentet flere kvelder så hun kunne sove her. Faren døde brått av sykdom og jeg hadde håpet at nå blir det bedre for henne hjemme, men det har blitt verre. Moren bytter menn fortere enn andre bytter gardiner, og mer alkohol og ingen bryr seg om den yngste på 17. Flere søsken er uten jobb og drikker mye. Jeg har pratet mye med jenta og håpet at hun har sett hvordan vi lever, hvor mye kos og latter vi har og at du kan forme livet ditt som du selv vil, men nå ser det dessverre ut til at hun blir som sine foreldre. Vil droppe skolen, nye typer hele tiden som antagelig er ett desperat forsøk på å finne noen som er glad i henne. Vi prøver å prate med henne men siden ingen hjemme hos henne bryr seg så er det party og sex og skulk😢 Hun vet at hun kan ringe oss når som helst, gjesterommet står alltid klart og jeg håper at hun snart kan se selv vilken herlig jente hun er, under all sminken og utfordrende klær.

Men livet er tøft, det er mange veier å gå og mange feil man kan gjøre. Jeg droppa skolen etter første året fordi jeg fikk tilbud om 2 jobber. Jeg var 14 når jeg fikk min første sommerjobb og siden det har jeg bare søkt på 2 jobber, resten har jeg fått. Jeg er flink til å jobbe og det rykte spredde seg. Men nå skulle jeg ønske jeg hadde gått ferdig skolen og fått en utdannelse. Jeg er sykt lei av å jobbe kvelder og helger, det var kjekt når ungene var små for da var jeg hjemme på dagtid, kunne spise frokost og være der når de kom hjem. Men nå klarer de seg selv og jeg ville heller vært hjemme så vi kunne spise middag sammen og hatt fri i helgene.

Og nå ser jeg at pekefingeren tok helt av og skrev en lang stil igjen😎 Ha en fin dag😊

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...