Jump to content

Søker etter meg selv

Sign in to follow this  
  • entries
    10
  • comments
    3
  • views
    2898

Jeg gjør saker jeg ikke kan

Fixer'n

1039 views

Hos deg er det jammen en del ting som tar lang tid du?

Har du ikke fått fikset den porten enda?

Når har du tenkt å gjøre ferdig rekkverket på terrassen?

Så mye rust du har på bilen? Skal du ikke gjøre noe med det snart?

Skulle ikke du montere de nye utelampene du fikk billig?

JODA! bare jeg finner ut hvordan jeg skal gjøre det så. For jeg har ingen penger til å betale andre for å gjøre sånt, alle praktiske ting med hus og det meste med bil må jeg gjøre selv. Jeg skulle ønske jeg bare kunne ringe diverse firmaer og bestille, eller reise på ferie og så kan de gjøre jobben mens jeg ligger på stranda. Men de pengene finnes ikke så derfor tar det tid. Siden jeg egentlig ikke har peiling på så mye må jeg Google og prøve og feile før jeg endelig blir ferdig med ett prosjekt. 

Terassen tok 3 år, siden jeg ikke er noen snekker så blir det noen feil innimellom som det tar tid å rette opp i. Jeg har sprengtomt og orket ikke den store jobben med å trille flere kubikk med jord bak huset for å lage plen, derfor ble det terrasse rundt hele huset, ca 120 kvm ble det totalt. Og siden økonomien er på bånn så måtte det kjøpes noen planker litt nå og da. 

Rekkverk er kompliserte greier, hvordan feste og skru så det tåler at noen lener seg inntil, og hvordan gjør man med toppbordet oppå rekkverket? Har du forsøkt å lese bruksanvisninger og råd på f.eks Maxbo sin side? Sikkert enkelt for den som har gjort endel sånt men jeg forstår nesten ingenting, og når de dytter inn faguttrykk da detter jeg av lasset..Det blir nok toppbord der snart, kanskje..

Og utelamper ja.. Elektriker er dyrt og iallefall ikke noe jeg har råd til, men jeg tar ingen sjanser med strøm så jeg har fått en avtale med en snill elektriker som forsto mitt økonomiske dilemma. Jeg kan kjøpe det jeg trenger billig på Clas Ohlsson, jeg kan montere og feste alt, ledninger og lamper rundt hele huset, så kommer han og kobler det ferdig på en halvtime så da blir det bare ett par hundre i arbeidskostnader. Takk👍

Port er fine greier om du vil stenge hunden inne på tomta, men vet du hvor dyrt det er med port? Og gjerde? Det er dritdyrt😡 Men det finnes alltid billigere løsninger. Nå har jeg en liten hund så da behøver det ikke bli så omfattende. Selve gjerdet ble 70 cm høy hønsenetting med sånne plastbelagte stålpinner kjøpt på plantasjen. Og port har jeg laget selv, med impregnerte tynne lister og hønsenetting, hjørnefester i metall fra Clas Ohlsson og ekstra lange sånne som holder porten på plass på portstolpen. Men der dukker problemet opp.. Jeg nevnte at jeg har sprengtomt? Det betyr masse stein, overralt! Og det er ikke lett å slå ned en portstolpe i stein! Det er ganske vanskelig å grave i stein! Og så er det 2 portstolper, ikke bare 1😧 Og skal du sette ned en portstolpe som skal tåle vekten av en port som er 2,20 cm lang, da må jeg visst ganske langt ned for å støpe noe solid. Og hvordan i helvete skal jeg klare det? Med en liten spade og jævla masse stein, både kjempestore og bittesmå steiner som motarbeider meg hele tiden. Men jeg skal klare det en vakker dag!

Så var det bilen da.. Den er min venn i nøden, den hjelper meg med alt❤️Og den begynner å bli litt sliten men jeg har ikke penger til å kjøpe noe nytt. Men det finnes ikke penger til verksted heller. Så først tenkte jeg å pynte litt på rusta. Men hvordan gjør jeg det? Må jeg fjerne all rust først? Eller kan jeg ta på noe som stopper rusta og så lakke over med biltemalakk? Men så oppdaget jeg at fargen på bilen min ikke finnes på Biltema lengre, kanskje fordi bilen er ganske gammel.. Så hvor kan jeg få tak i ett par spraybokser med min farge? Har vært så heldig at min deltidssamboer har en kompis som kan hjelpe meg billig om det blir en større reparasjon, og er også så heldig at jeg kjenner ett par stk som jobber på delelager👍👍 Kan være at jeg klarer å holde liv i bilen noen år til, for dør den da blir det bussen på meg.

Og så knakk en tann! Der kan jeg lite gjøre, bortsett fra en stålneglefil for å file ned en skarp kant så jeg unngår sår på tunga. Du kjenner ingen tannlege som tar en svartjobb vel ?...0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...