Gruyères
Jeg har litt å ta igjen når det gjelder blogging, iallfall dersom jeg skal dele med dere litt av det jeg har gjort i løpet av de siste to månedene.
Dette årets seniorenreise gikk med buss til den spesielle landsbyen Gruyères (uttales "Gry-ær" med trykk på siste stavelse). Denne gangen reiste vi med Postauto. Det er busselskapet som tilhører posten, en gammel institusjon i Sveits. Over alt i landet kan man møte disse gule bussene, og før en uoversiktlig sving, tuter de i posthornet. Dvs det er fløyten som lyder som et posthorn. Koselig! Også her fra huset vårt hører vi das Postauto flere ganger for dagen.
På vei til bestemmelsesstedet vårt hadde vi et par stopp. Først var det kaffe og "Gipfeli" (butterdeigshorn), og røyke- og/eller toalettpause for de som ønsket det.
Utenfor restauranten var det utstilling av flotte kunstnerisk dekorerte kyr. Kua er et nasjonalsymbol i Sveits, og den dukker opp på mange steder, både levende og menneskelagde.
Neste stopp var sjokoladefabrikken Cailler. Her var det omvisning. Jeg var mektig imponert over køsystemet. Grupper på ti og ti ble kalt opp via "ombordstigningskort", og så ble vi ført fra rom til rom i et multimediashow som viste fabrikkens historie.
Den gamle hovedbygningen
Super kø-ordning!
Sjokoladeplater langs alle veggene i salgslokalet.
Til slutt endte vi opp ved en rund disk, der det var smaksprøver på sjokolade. Vi kunne spise så mye vi ville! (Tror ikke jeg har smakt sjokolade siden den dagen!) Og at alle smaksprøvene lønte seg for fabrikken, viste innkjøpskurvene ved kassene etter at vi hadde gått igjennom salgslokalet.
Målet for reisen var den spesielle landsbyen Gruyères. Dette er en levende middelalderby. Her bor og arbeider folk. Det finnes små, koselige håndverksbutikker, restauranter med stedets spesialiteter og et kjempefint slott. Slottet hadde vi ikke tid til denne gangen, men der har jeg vært før. Hele stedet kan anbefales på det varmeste!
Informasjonplakat ved inngangen til landsbyen
På vei opp til byporten
Dette er ikke en kirke, men et kunstgalleri.
Her er desserten vi fikk etter middagen: Meringues (marengs) med "Doppelrahm" (veldig tykk fløte), Marengsen blir dyppet i fløten, og så knasker en i vei. Det smaker utrolig godt, men det er litt av en kaloribombe!
6 kommentarer
Anbefalte kommentarer