Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 342

Gruyères


Swissie

1 274 visninger

Jeg har litt å ta igjen når det gjelder blogging, iallfall dersom jeg skal dele med dere litt av det jeg har gjort i løpet av de siste to månedene.

Dette årets seniorenreise gikk med buss til den spesielle landsbyen Gruyères (uttales "Gry-ær" med trykk på siste stavelse). Denne gangen reiste vi med Postauto. Det er busselskapet som tilhører posten, en gammel institusjon i Sveits. Over alt i landet kan man møte disse gule bussene, og før en uoversiktlig sving, tuter de i posthornet. Dvs det er fløyten som lyder som et posthorn. Koselig! Også her fra huset vårt hører vi das Postauto flere ganger for dagen.


 


Das Postauto


 


På vei til bestemmelsesstedet vårt hadde vi et par stopp. Først var det kaffe og "Gipfeli" (butterdeigshorn), og røyke- og/eller toalettpause for de som ønsket det.


Utenfor restauranten var det utstilling av flotte kunstnerisk dekorerte kyr. Kua er et nasjonalsymbol i Sveits, og den dukker opp på mange steder, både levende og menneskelagde.


Dekorerte kyr. (Statuer)


 


Neste stopp var sjokoladefabrikken Cailler. Her var det omvisning. Jeg var mektig imponert over køsystemet. Grupper på ti og ti ble kalt opp via "ombordstigningskort", og så ble vi ført fra rom til rom i et multimediashow som viste fabrikkens historie.


 


Sjokoladefabrikken Cailler


 Den gamle hovedbygningen


 


Sjokoladefabrikken Cailler


 Super kø-ordning!


Sjokoladefabrikken Cailler


Sjokoladeplater langs alle veggene i salgslokalet.


 


Til slutt endte vi opp ved en rund disk, der det var smaksprøver på sjokolade. Vi kunne spise så mye vi ville! (Tror ikke jeg har smakt sjokolade siden den dagen!) Og at alle smaksprøvene lønte seg for fabrikken, viste innkjøpskurvene ved kassene etter at vi hadde gått igjennom salgslokalet.


 


Målet for reisen var den spesielle landsbyen Gruyères. Dette er en levende middelalderby. Her bor og arbeider folk. Det finnes små, koselige håndverksbutikker, restauranter med stedets spesialiteter og et kjempefint slott. Slottet hadde vi ikke tid til denne gangen, men der har jeg vært før. Hele stedet kan anbefales på det varmeste!


 


Gruyères


 Informasjonplakat ved inngangen til landsbyen


 


Gruyères


 På vei opp til byporten


 


Gruyères


 


Gruyères


 Dette er ikke en kirke, men et kunstgalleri.


 


Gruyères


Her er desserten vi fikk etter middagen: Meringues (marengs) med "Doppelrahm" (veldig tykk fløte), Marengsen blir dyppet i fløten, og så knasker en i vei. Det smaker utrolig godt, men det er litt av en kaloribombe!

6 kommentarer


Anbefalte kommentarer

evanygaard

Skrevet

Knallgod blogg, du kunne jobba for turistbyrået i området! Og gode bilder har du alltid!

Lenke til kommentar
AstridNV

Skrevet

Alltid koselig å høyre fra deg. fine bilder og fantastisk fortalt. ha ein flott helg videre

Lenke til kommentar

Flotte bilder og fint å lese om ditt sted i verden. Kaloribomba, nederst fekk eg verkleg lyst å prøve! Takk for tips til dessert!

Lenke til kommentar

kaloribomber er gode greier. Nydelige bilder fra en flott tur. Takk for titten

Lenke til kommentar
evajohryk19

Skrevet

Fulgte med deg på reisen jeg. Alltid lesverdige blogger fra deg med fine bilder.

Lenke til kommentar
Signe_HjemmetNO

Skrevet

Den kaloribomba var virkelig fristende !! Får virkelig vann i munnen her. Ellers en flott blogg fra deg med masse fine bilder.

Hyggelig å se at du er tilbake igjen forresten.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...