Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 342

Joda, det er liv i meg :)


Swissie

1 380 visninger

Jeg ble litt forskrekket da jeg logget meg på i går og så at siste gang jeg hadde vært innlogget, var for to måneder siden! Og når jeg vet at det er noen som liker å lese det jeg forteller herfra Sveits, får jeg litt dårlig samvittighet. Sorry! Jeg har ingen unnskyldning.

VI har hatt en travel, men god tid. Det er mye som skjer i menigheten vår. Blant annet har vi hatt konfirmasjon med 13 fantastiske ungdommer. To av dem var ikke blitt døpt som barn, og de var ikke sikre på at de ville la seg døpe og bli konfirmert etter endt undervisning. Men i løpet av de tre årene konfirmantundervisningen foregår, har de blitt kjent med Jesus. Og i begynnelsen av konfirmasjonsgudstjenesten ble disse to brødrene døpt. De fortalte selv hvorfor de ville det. Det var så høytidelig og gripende.


 Konfirmanter


En søndag for ikke lenge siden hadde vi konsert i kirken vår med det koreanske damekoret i Sveits. Det var en flott konsert med koreanske folkesanger. Damene stilte opp i fargerike, flotte festdrakter fra Korea.


 Koreansk kor


 


Været har vært veldig skiftende denne våren. Vi hadde varme i april. Etterpå var det 6 uker med veldig kaldt og vått vær. Jeg prøvde å nytte de få soltimene vi hadde, og det var deilig å kunne sitte under det gamle pæretreet i hagen og lese Familien og strikke! Familien er det eneste norske bladet jeg fremdeles holder, og jeg gleder meg til hvert nummer.


Strikking i hagen


For litt over en uke siden kom sommeren for fullt! Nå har vi hatt en uke med temperatur mellom 34 og 36 grader. Da orket ikke jeg å være ute mer enn nødvendig. Turen til og fra skolen eller butikken var mer enn nok. Om nettene hadde vi tropenatt, så det ble ikke så mye søvn.


I dag ligger temperaturen på et par og tjue grader, det er overskyet og ganske deilig.


 


Roser


 


Og i formiddag var jeg ute i hagen og plukket rips. Ripsen blir altså moden ca 2 måneder tidligere enn i Norge. Jeg kunne ha ventet et par dager til, for det er ikke alle bærene som er skikkelig modne. Men på mandag reiser vi på leir med ungdommene som skal konfirmeres de to neste årene, så jeg måtte plukke ripsen før den ville ha blitt overmoden og falt ned av seg selv. Vi har bare en busk, så det er ikke de store mengdene. Det lønner seg ikke å sylte dem. Så nå blir det bløtkake med rips etter middagen i kveld.


 


Rips

8 kommentarer


Anbefalte kommentarer

evanygaard

Skrevet

Ja, nå har du riktig tatt igjen for den lange fraværsperioden din! Jeg har liksom ikke riktig lagt merke til det, siden jeg ser deg på FB. Men det er her vi blogger, - ikke sant?? FB er mer "hei" og korte oppdateringer..

Flotte bilder, Liv! Synes jeg kjenner duften fra de rosene......

God midtsommer!

Lenke til kommentar
torunnolsen

Skrevet

Så koselig å høre fra deg igjen. Ha en flott sommer,håper ikke det blir for varmt.

Lenke til kommentar

Det var koselig og høre fra deg igjen,de rosene var utrolig flotte.Tenk at du allerede har rips,godt med vaniljesaus på.Ha en fin sommer,her i Trøndelag regner det skikkelig ikveld men hadde en nydelig varm dag med +26 i sola.

Lenke til kommentar
Betty_HjemmetNO

Skrevet

Tusen takk for kjempekoselig blogg Liv. Du skulle berre visst kor eg har sakna den. Artig å få høyre korleis de har det i Sveits. God helg til deg.

Lenke til kommentar
evajohryk19

Skrevet

Glad for å se deg her og å lese bloggen din. Det går dager mellom hver gang jeg er på FB, så der går jeg glipp av mye tror jeg, for det produseres så mye fra så mange og jeg blar meg sjelden "bakover". Flotte bilder fra innholdsrike dager. Den hagen din må være en oase for sjel og kropp.

Ønsker deg alt godt.

Lenke til kommentar

Hyggelig blogg om din hverdag i Sveits.De ripsa så fristende ut ,Og stolen under pæretreet må være den beste plass å sitte ,Godt ikke den lumre tropevarmen holder seg borte hos oss foreløpig ,Du må ha fin sommer

Lenke til kommentar

heisann.

Så hyggelig blogg du delte med oss. Koselige arrangement i kirken din og koreansk damekor hørtes spennende ut.

Klem til deg og god heg

Lenke til kommentar

Fint å få ein blogg frå deg her inne att. Alltid spennande å lesa om kva du har vore med på, og sjå bilete både frå kyrkjelyden og frå den frodige hagen din, og turar de er med på. Tusen takk, og god helg!

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...