Gå til innhold

Mobbing.


dama73

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Inviter barn med hjem: Hvor gammelt er barnet?
Vi hadde mødrekveld for å diskutere hva vi skulle gjøre med det dårlige miljøet, viste seg jo at det ikke bare gjaldt mitt barn, flere barn ble utestengt og mobbet. 

Vi ble bare enige om at vi måtte bytte litt på å invitere barn, av og til 1- og av og til 2. Så kan vi følge litt med på hvordan de leker, om de er tre sammen - passe på at alle tre er med i leken, at den ene ikke bestemmer for mye osv.

Og snakk mer med læreren og slå i bordet om at noe må gjøres. Om vaktene ser at noen går alene, må de gå bort og prøve å hjelpe de inn i leken. 
Ofte er det sjenerte barn som er redde for å bli avvist, og tør ikke å spørre.
Og ja - de får gjerne være med i leken, men føler de ikke er med likevel... 
Observere litt at de faktisk er med i leken, og ikke bare er der liksom om du skjønner.


Det er vel ofte jenter som er verst med utestenging og baksnakking, Viktig å ta tak i dette tidlig.

Anonymkode: 8f7fa...5cd

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Axl Rose

Hadde tatt foreldrene til mobberne! Aldri skal noen drittunger få mobbe mitt barn! Da får de svi!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bytte klasse eller bytte skole om ikke annet hjelper. Egentlig burde mobberne flyttet. 

Gå til rektor og ta opp at slik kan det ikke være!

 

Anonymkode: 8f7fa...5cd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, dama73 skrev:

Jeg har prøvd, men barna får ikke være sammen med vår sønn. Jeg har også "tatt" foreldrene, da ble det bare verre.........

Jeg tror det er bedre om man prøver å være venner med foreldrene enn å "ta" dem. Slik som ei over her beskriver at de har møttes noen kvelder, hva med å invitere til noe slikt? Husker vi hadde høstgruppe, vårgruppe, julegruppe og så videre hvor foreldrene og barna på den aktuelle gruppen møttes og fant på aktivitet for det kvartalet. Kan ikke huske at det var noe særlig mobbing så lenge vi holdt på med det.

Det var koselig for ungene og sosialt for de voksne. Jeg tror ofte det at foreldre kommer sammen for å snakke om ting gjerne flere med kaffe og kaker eller noe god mat er en god start for et godt klima og samarbeid.

Anonymkode: cc007...2d1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Synes "utestenging" som mobbeform er vanskelig, det er nå slik en gang at vi mennesker kan velge hvem vi vil omgås, slik er det jo også med oss voksne. Jeg synes at vi må passe oss for å forlange mer av barna enn vi gjør av oss selv, inkluderer vi alle på jobben, i nabolaget osv? Personlig må jeg svare nei på dette. Husker i fra egen oppvekst at det var medelever jeg unngikk, enten grunnet personlighet, (frekke/ikke til å stole på), eller personlig hygiene. Det er også vanlig at en danner "klikker" i den alderen, med folk en liker spesielt godt og har mye til felles med.

MEN, det er klart at hvis utestengingen er aktiv, at noen lederskikkelser aktivt har bestemt at noen skal fryses ut fra venninnegjengen, baksnakker osv. må dette tas tak i.

Anonymkode: 3fa06...11f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo egentlig ett vanskelig spørsmål. Har ei datter som opplevde ting på skolen. Hun ble litt ertet pga bagateller synes jeg da. Men fant jo ut at bagatellene ble for store. Til slutt banket jeg i bordet til rektor og sa hva jeg mente og de tok tak i det. Tok inn jenter i grupper og alle jentene sammen slik at de fikk snakket om det. Og det ble mye bedre.

Men så er jeg litt slik at alle kan ikke være kjempe venner. Dette har jeg vel sagt til mine døtre. Vi kan ikke tvinge på de ett vennskap men om de leker i skolegården eller de spiller fotball i hagen og personen kommer å vil være med,så skal personen ikke utestenges. Å alle skal inviteres til bursdager.

I klassen til min yngste prøvde foreldrene til ei jente og ha en dag i måneden hvor de inviterte hjem noen jenter hver gang for og få de til og bli venner. Men hva gjør du når barnet ditt ikke vil? Min datter er jo blid og hyggelig med jenta på skolen men hun hadde ikke den kjemien at hun ville være med henne på fritiden. Skal vi da tvinge barnet?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreldre til mobberne vil ikke tro på at "gullungen" deres (djevelfrøet), kan være slem. Derfor tar de det som selvkritikk, og ting blir ofte verre. Denne er klassisk. Lærerne på sin side, vil ikke høre at det er mobbing på deres perfekte skole. Skolen er jo ufeilbarlig. 

Anonymkode: 22094...ce0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

24 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Foreldre til mobberne vil ikke tro på at "gullungen" deres (djevelfrøet), kan være slem. Derfor tar de det som selvkritikk, og ting blir ofte verre. Denne er klassisk. Lærerne på sin side, vil ikke høre at det er mobbing på deres perfekte skole. Skolen er jo ufeilbarlig. 

Anonymkode: 22094...ce0

Men alle skoler er ikke slik. Som sagt tok de virkelig tak i det når jeg klaget og der var også en av lærerene med på og forskjellsbehandle barna,fordi hun hadde en datter i noen fag. Og da ga jeg klar beskjed til rektor om at enten fikk lærer være lærer eller gi seg på skolen og være mamma. 

Men jeg har også vært klar på at jeg sier ikke at mine barn aldri gjør noe galt. De er nok ikke noe bedre enn andre på enkelte ting. Men føler jeg kjenner de så godt at jeg vet når de snakker sant og ikke

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville byttet skole. Dessverre. Men ikke uten å først ha vært tydelige med rektor/klasseforstandere og foreldregruppa på trinnet. Det må være helt klart for alle at dere har bedt om hjelp og ikke fått det. Ville kanskje ikke gått til avisen, men på en eller annen måte må det synliggjøres at noen ved skolen, noen foreldre, og et helt lite minisamfunn knyttet til skolemiljøet ikke har gjort jobben sin.

Anonymkode: 0a82b...4cd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg ville byttet skole. Dessverre. Men ikke uten å først ha vært tydelige med rektor/klasseforstandere og foreldregruppa på trinnet. Det må være helt klart for alle at dere har bedt om hjelp og ikke fått det. Ville kanskje ikke gått til avisen, men på en eller annen måte må det synliggjør des at noen ved skolen, noen foreldre, og et helt lite minisamfunn knyttet til skolemiljøet ikke har gjort jobben sin.

Anonymkode: 0a82b...4cd

Synes det er ille at den som blir mobbet/utstøtt skal bytte skole. Burde vært motsatt.

Men vil komme med en annen hendt situasjon på vår skole. Der har de to elever fra hver klasse som er trivselsledere. De får da med seg alle elever med på diverse leker i friminuttene.

Min datter var dette ett år og de hadde en elev som kun sto for seg selv. Min datter viste hun ble noe utestengt og gikk bort til henne i vært friminutt for og få henne med på leken med de andre. Men jenta ville aldri. Hun nektet og sa hun ville stå der. Så hva mer fikk min datter gjort?

Anonymkode: e317f...35b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Bytte klasse eller bytte skole om ikke annet hjelper. Egentlig burde mobberne flyttet. 

Gå til rektor og ta opp at slik kan det ikke være!

 

Anonymkode: 8f7fa...5cd

Problemet med å flytte mobberne er jo at hvis så å si hele klassen mobber én eller to andre i klassen, -skal man da la ofrene være igjen og sende alle de andre vekk?

Hvilke lærere "gidder" å se med ÅPNE ØYNE? Hvor mange lærere "ser" med BLINDE ØYNE. Jeg var selv mobbeoffer på ungdomsskolen, og kjenner enda hvor kvalm jeg blir av å gå inn på hvilken som helst ungdomsskole. Her har f.eks. mine lærere på ungdomsskolen i min nåværende hjemby endel å lære av han som ville vært kontaktlærer for meg der jeg bodde før. Der noen ser med blinde øyne tar andre tak i det med åpne øyne. Hvilke gode lærere bruker skoletimer med hele klassen samlet, individuelle elev-samtaler, - og sist, men ikke minst; ekstraordinært foreldremøte for å få et godt klassemiljø? All honnør til han, men mine lærere på ungdomsskolen her skulle jeg gjerne kasta ut vinduet. "Hopp da, så blir vi kvitt deg...?!" Vil man lære av å bli kasta ut vinduet i andre eller tredje etasje, lærer eller elev? Nei..., men hvordan kan noen lærere se med blinde øyne mens andre lærere har åpne øyne? Jeg har mye å takke én av faglærerne mine for, selv om enda mer kunne vært gjort i klasserommet. Når det kommer til det som skjedde på utsiden var det lite hjelp å få. Når man siste skoleår føler at også en av lærerne kommer med flere utsagn som kvalifiserer til mobbing så gjør ikke det saken bedre for å si det mildt!

Forstår det slik at det her er snakk om barneskole, men ville bare nevne det 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste små barn er empatiske og snille,men de kan trenge hjelp.

Mitt barn ble ikke direkte mobbet,men slet med å finne seg til rette,i tillegg til at det var litt hvisking og utfrysing av henne og enkelte andre. Jeg tok direkte kontakt med lærer,som umiddelbart tok kontakt med alle ansatte på skole og SFO som hadde med disse barna å gjøre. Det ble også satt i gang samtaler med samtlige barn og lærerene. Det ble satt ord på hva hvisking og utfrysing kan gjøre med følelsene dine osv.

Dette løste seg faktisk omtrent over natta etter disse tiltakene. Det ble røsket opp i kjapt,skolen og de ansatte var helt fantastiske.

Jeg snakket aldri med de andre foreldrene,siden dette løste seg kjapt. Det hadde vært skritt to for min del.

Mitt barn er verbalt sterk og relativt populær,hun var som sagt aldri et mobbeoffer,men hun trivdes ikke på skolen før dette ble tatt tak i.

 

Mitt råd er-gå til lærer og rektor og fortell hva som gjør at ditt barn mistrives.

De vil nok hjelpe deg. Lykke til!

Anonymkode: f48a8...720

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Axl Rose
På 23.6.2017 den 19.47, dama73 skrev:

Jeg har prøvd, men barna får ikke være sammen med vår sønn. Jeg har også "tatt" foreldrene, da ble det bare verre.........

Ta de hardere. Hadde sikkert dratt til de hvis de ikke fikk skikk på drittungen sin. Bare synd at sånne fisefine idioter kanskje hadde anmeldt det. De tåler jo ingenting selv.

Endret av Axl Rose
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Når det gjelder dette med bytte skole. Dersom eleven har mange andre venner på skolen, mens h@n mobbes av en person, ja, da kunne du flyttet den personen, men det er vel dessverre ikke det som er vanlig. Den som mobbes har til slutt få å støtte seg på, mens mobberen har flere venner, du kan dermed gjøre det verre for den utstøtte, dersom mobberen er den som må skifte skole. 

Av og til tror jeg det beste for "den mobbede" å skifte skole selv, så får de en ny start.

Anonymkode: 3c7c8...ff4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og, la ham skifte skole dersom han ønsker det! Om nødvendig... flytt og pendle til jobben dere! 

Anonymkode: 3c7c8...ff4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 6/24/2017 den 21.49, dama73 skrev:

Jeg får ikke noe hjelp, annet enn at de mener at guttungen MÅ komme på skolen, ellers får de ikke gjort noe. De dagene jeg får han på skolen, er ingenting gjort. De mener at de jobber med saken, men INGEN bedring....

Kanskje du finner noe her:

https://www.ung.no/mobbing/2942_Mobbing_på_skolen_-_hva_kan_du_gjøre.html

http://barneombudet.no/dine-rettigheter/mobbing/mobbing-pa-skolen-2/

 

Anonymkode: 6b7f2...764

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...