Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #1 Del Skrevet 11. oktober 2016 Inspirert av mine egne tråder på barn og familie forumet og hus og hage forumet lurer jeg på følgende : har du mye krydder hjemme? Hva slags krydder? Selv har jeg bare seltin salt. Både etnisk norske og ikke etnisk norske kan svare. Tråden er til opplysning ikkerasistisk/antirasistisk. Kjør løs. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stan Skrevet 11. oktober 2016 #2 Del Skrevet 11. oktober 2016 Jeg har en skuff full av de fleste typer krydder som vi får kjøpt i norske butikker. I tillegg har vi et par skap med oljer og poser og rariteter vi enten har kjøpt på asia-butikker eller ting vi har kjøpt på reise. De smakstilsetningene jeg bruker mest er soyasaus, glutamat og hvitløk. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #3 Del Skrevet 11. oktober 2016 1 minutt siden, stan skrev: Jeg har en skuff full av de fleste typer krydder som vi får kjøpt i norske butikker. I tillegg har vi et par skap med oljer og poser og rariteter vi enten har kjøpt på asia-butikker eller ting vi har kjøpt på reise. De smakstilsetningene jeg bruker mest er soyasaus, glutamat og hvitløk. Foretrekker fersk hvitløk selv. Den er rask og bruke opp og gir en god lukt synes jeg selv om mange ikke takler lukten av hvitløk. Kjøper også fersk chilipepper da kun en stk i løsvekt hvis jeg vil ha sterk mat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frida Skrevet 11. oktober 2016 #4 Del Skrevet 11. oktober 2016 Veldig mange krydderglass i skuffen og de blir brukt opp, muligens med unntak av kajennepepperen, den må kanskje kastes når den går ut på dato. Ellers går det i fersk hvitløk og fersk chili i tillegg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stan Skrevet 11. oktober 2016 #5 Del Skrevet 11. oktober 2016 10 minutter siden, Supersol skrev: Foretrekker fersk hvitløk selv. Den er rask og bruke opp og gir en god lukt synes jeg selv om mange ikke takler lukten av hvitløk. Kjøper også fersk chilipepper da kun en stk i løsvekt hvis jeg vil ha sterk mat. Vi bruker og mye chili. Sichuan pepper er også flott om du vil ha det skikkelig hot. Men ikke spis pepperet☺ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2016 #6 Del Skrevet 11. oktober 2016 17 minutter siden, Supersol skrev: Tråden er til opplysning ikkerasistisk/antirasistisk. lol Uansett. Jeg (er norsk) har: paprikakrydder oregano pizzakrydderblanding rosemarin basilikum timian kumin gurkemeie muskat salt pepper koriander kanel fennel laurgreieblad karve anis sitrongress (tror jeg det hette) hvitløkspulver Chillipulver sånne dere dotter man stikker i appelsiner i jula Ellers har jeg rapsolje, olivenolje, solsikkefrøolje, hvitvinseddik, eplecideredikk, kokosfett, soyasaus, sitronsaft, plommeedikk (eller noe sånt), sennep. Har også diverse currypaste Det var alt jeg husker. Anonymkode: 88995...df5 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2016 #7 Del Skrevet 11. oktober 2016 Glemte sånn kajannepepper eller hva det heter Anonymkode: 88995...df5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2016 #8 Del Skrevet 11. oktober 2016 Har kanskje 30 forskjellige krydder. Bruker ingen krydder med løk/hvitløk, MSG eller gjærekstrakt i. Men kjøper gjerne krydderblandinger som ikke inneholder disse ingrediensene. Anonymkode: db00c...c7c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Salka Skrevet 11. oktober 2016 #9 Del Skrevet 11. oktober 2016 Jepp, har en stor krydderhylle full av krydderglass. I tillegg bruker vi mye fersk chili, fersk hvitløk og fersk basilikum. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Herandjetzt Skrevet 11. oktober 2016 #10 Del Skrevet 11. oktober 2016 Store mengder her. Må ha krydder på det meste. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
applestories Skrevet 11. oktober 2016 #11 Del Skrevet 11. oktober 2016 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: sånne dere dotter man stikker i appelsiner i jula "Vil du bli med hjem og stikke dotten din i appelsinen min..?" Det heter forøvrig nellikspiker, fast inventar i kjøkkenskapet, men brukes bare til julemat. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2016 #12 Del Skrevet 11. oktober 2016 Har en stor boks, kanskje ca. 30 ulike slag. En del ulike karri-blandinger og tandoori-blandinger, resten er "kjente" krydder fra matbutikken. Har alltid fersk hvitløk og chillipepper, samt olivenolje, balsamico og rødvinseddik. Kjøper ofte fersk basilikum og persille. Anonymkode: ab329...568 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #13 Del Skrevet 11. oktober 2016 49 minutter siden, AnonymBruker skrev: lol Uansett. Jeg (er norsk) har: paprikakrydder oregano pizzakrydderblanding rosemarin basilikum timian kumin gurkemeie muskat salt pepper koriander kanel fennel laurgreieblad karve anis sitrongress (tror jeg det hette) hvitløkspulver Chillipulver sånne dere dotter man stikker i appelsiner i jula Ellers har jeg rapsolje, olivenolje, solsikkefrøolje, hvitvinseddik, eplecideredikk, kokosfett, soyasaus, sitronsaft, plommeedikk (eller noe sånt), sennep. Har også diverse currypaste Det var alt jeg husker. Anonymkode: 88995...df5 Hvordan får du brukt opp alt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #14 Del Skrevet 11. oktober 2016 50 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har kanskje 30 forskjellige krydder. Bruker ingen krydder med løk/hvitløk, MSG eller gjærekstrakt i. Men kjøper gjerne krydderblandinger som ikke inneholder disse ingrediensene. Anonymkode: db00c...c7c 47 minutter siden, Salka skrev: Jepp, har en stor krydderhylle full av krydderglass. I tillegg bruker vi mye fersk chili, fersk hvitløk og fersk basilikum. 44 minutter siden, Herandjetzt skrev: Store mengder her. Må ha krydder på det meste. Puh...dere har så mye..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #15 Del Skrevet 11. oktober 2016 43 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har en stor boks, kanskje ca. 30 ulike slag. En del ulike karri-blandinger og tandoori-blandinger, resten er "kjente" krydder fra matbutikken. Har alltid fersk hvitløk og chillipepper, samt olivenolje, balsamico og rødvinseddik. Kjøper ofte fersk basilikum og persille. Anonymkode: ab329...568 Karri er godt men bare indisk karripasta. Har det ikke hjemme. Hater forresten sånn karri som endel har på fiskeboller... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #16 Del Skrevet 11. oktober 2016 1 time siden, Frida skrev: Veldig mange krydderglass i skuffen og de blir brukt opp, muligens med unntak av kajennepepperen, den må kanskje kastes når den går ut på dato. Ellers går det i fersk hvitløk og fersk chili i tillegg. Ikke kast den. Tror pepper varer i hundre år minst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Salka Skrevet 11. oktober 2016 #17 Del Skrevet 11. oktober 2016 Akkurat nå, Supersol skrev: Puh...dere har så mye..... Hehe, og det "verste" er at vi bruker opp alt også. Veldig glad i krydder begge to. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LittDiva Skrevet 11. oktober 2016 #18 Del Skrevet 11. oktober 2016 Alt mulig , 2 skuffer fullt. Alt brukes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2016 #19 Del Skrevet 11. oktober 2016 Vi har mye krydder, krydder er jo kjempe godt! Har nok rundt 20-30 forskjellige. Lager mye mat fra bunn og da må man ha litt smak krydder hr dessuten veldig lang holdbarhetsdato, og skulle det nå få ut på dato så er det ikke store kostnaden og kjøpe ett nytt et. Anonymkode: d1dd2...c03 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 11. oktober 2016 #20 Del Skrevet 11. oktober 2016 3 minutter siden, Salka skrev: Hehe, og det "verste" er at vi bruker opp alt også. Veldig glad i krydder begge to. Ja. Det varer evig da. I det minste bra det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå