Rexina Skrevet 27. mai 2008 #1 Del Skrevet 27. mai 2008 Hei:) Vet ikke helt hvor jeg skal poste dette, men prøver her. Hva er baking soda på norsk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Mim* Skrevet 27. mai 2008 #2 Del Skrevet 27. mai 2008 Natron? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. mai 2008 #3 Del Skrevet 27. mai 2008 bakepulver Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rexina Skrevet 27. mai 2008 Forfatter #4 Del Skrevet 27. mai 2008 Bakepulver er vel baking powder? I alle fall i følge ordboka:P Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 27. mai 2008 #5 Del Skrevet 27. mai 2008 bakepulver Nei, bakepulver er baking powder på engelsk. Baking soda er det som kalles natrol eller bikarbonat på norsk. Mer om forskjellene 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rexina Skrevet 27. mai 2008 Forfatter #6 Del Skrevet 27. mai 2008 Får man kjøpt det i vanlig butikk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 27. mai 2008 #7 Del Skrevet 27. mai 2008 Jada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 27. mai 2008 #8 Del Skrevet 27. mai 2008 Baking powder = Bakepulver = bikarbonat, fosfater og stivelse Baking soda = Natron = bikarbonat Begge selges i bokser i butikken. Noen steder er det kun poser med natron. Skal det brukes til baking så er det ikke så nøye hva du bruker, men bakepulver går for å være bedre hevingsmiddel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. mai 2008 #9 Del Skrevet 28. mai 2008 Baking powder = Bakepulver = bikarbonat, fosfater og stivelse Baking soda = Natron = bikarbonat Begge selges i bokser i butikken. Noen steder er det kun poser med natron. Skal det brukes til baking så er det ikke så nøye hva du bruker, men bakepulver går for å være bedre hevingsmiddel. Med natron må man vel tilsette noe syre selv for å få det til å heve, mens dette ikke er nødvendig med bakepulver. Vanlig nybegynnerfeil å bake med natron uten å ha i syre . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gard Skrevet 28. mai 2008 #10 Del Skrevet 28. mai 2008 Det er natron. Jeg pleier å bruke denne ordboken når jeg blir i tvil: http://www.saunalahti.fi/~marian1/gourmet/gl_rusca.htm . Det er spesielt nyttig når det kommer til forskjellige grønnsaker, fisketyper etc. :-) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokalven Skrevet 28. mai 2008 #11 Del Skrevet 28. mai 2008 Les mer om Natron her: http://no.wikipedia.org/wiki/Natron SOm allerede sagt er "baking soda" det samme som "natron" og må ikke forveksles med bakepulver. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. mai 2008 #12 Del Skrevet 28. mai 2008 Det er natron. Jeg pleier å bruke denne ordboken når jeg blir i tvil: http://www.saunalahti.fi/~marian1/gourmet/gl_rusca.htm . Det er spesielt nyttig når det kommer til forskjellige grønnsaker, fisketyper etc. :-) Takk for linken, den kan være nyttig tenker jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 28. mai 2008 #13 Del Skrevet 28. mai 2008 Med natron må man vel tilsette noe syre selv for å få det til å heve, mens dette ikke er nødvendig med bakepulver. Vanlig nybegynnerfeil å bake med natron uten å ha i syre . Det kommer jo an på hva du baker. Bruker du melk eller appelsinjuice i, så har du tilsatt syre. Skal man kjøpe en av delene til baking, så velger man selvsagt bakepulver. Natron kan også brukes når man vasker klær har jeg hørt. Sammen med vaskemiddelet. Da skal det visst lukte enda bedre.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. mai 2008 #14 Del Skrevet 28. mai 2008 Det kommer jo an på hva du baker. Bruker du melk eller appelsinjuice i, så har du tilsatt syre. Surmelk ja, men vanlig melk inneholder vel ikke syre? Inbiller meg at melk er basisk (eller er den en buffer?), det brukes jo ofte til å nøytralisere syre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 28. mai 2008 #15 Del Skrevet 28. mai 2008 Surmelk ja, men vanlig melk inneholder vel ikke syre? Inbiller meg at melk er basisk (eller er den en buffer?), det brukes jo ofte til å nøytralisere syre. Du har helt sikkert riktig.. jeg er ikke baker, har bare alltid trodd at melk var surt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 28. mai 2008 #16 Del Skrevet 28. mai 2008 Du har helt sikkert riktig.. jeg er ikke baker, har bare alltid trodd at melk var surt. Vanlig søt melk er jo nettopp det - søt. Og basisk, som Fakse sier. Når man feks lager lapper med natron, bruker man derimot kulturmelk, dvs syrnet melk, og da skal gjerne natronen stå og godgjøre seg litt i melken først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 28. mai 2008 #17 Del Skrevet 28. mai 2008 Vanlig søt melk er jo nettopp det - søt. Og basisk, som Fakse sier. Når man feks lager lapper med natron, bruker man derimot kulturmelk, dvs syrnet melk, og da skal gjerne natronen stå og godgjøre seg litt i melken først. Jeg sjekket det opp, vanlig melk har ca pH 6, og den synker drastisk etter et par uker. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 29. mai 2008 #18 Del Skrevet 29. mai 2008 Jeg sjekket det opp, vanlig melk har ca pH 6, og den synker drastisk etter et par uker. Nå våknet forskeren i meg, og jeg måtte selvfølgelig sjekke nærmere. Denne siden tar det hele for seg ganske grundig. Kortversjonen er altså at melk er en buffer, som dermed kan nøytralisere både syre og base. I seg selv er altså fersk melk en svak syre, men jeg tviler på at den er sur nok til å sparke i gang natron? Uansett artig å få frisket opp gamle naturfagkunskaper Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 29. mai 2008 #19 Del Skrevet 29. mai 2008 (endret) Nå våknet forskeren i meg, og jeg måtte selvfølgelig sjekke nærmere. Denne siden tar det hele for seg ganske grundig. Kortversjonen er altså at melk er en buffer, som dermed kan nøytralisere både syre og base. I seg selv er altså fersk melk en svak syre, men jeg tviler på at den er sur nok til å sparke i gang natron? Uansett artig å få frisket opp gamle naturfagkunskaper Jeg vet i hvert fall at vann ikke akkurat er veldig surt, og natronet mitt freste litt i det. Prøvde med bakpulver, og det freste enda mer, av naturlig grunner. endring: skriveleif Endret 29. mai 2008 av Supraspinatus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rexina Skrevet 29. mai 2008 Forfatter #20 Del Skrevet 29. mai 2008 Tusen takk for alle svar:) Skal bruke Natron blandet med vann som deodorant, tenkte jeg. har hørt at det er noe av det beste man kan bruke om man ikke tåler noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå