Gå til innhold

Oppskrift på kebabdressing


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen som har en god oppskrift på kebabdressing? Altså sånn hvit hvitløksdressing. Gjerne en som er litt fyldig, og ikke sånn ''suppete''.

Har forsøkt med majones og yoghurt naturell, men synes den blir så tynn.. Noen tips?



Anonymous poster hash: c972d...dce
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Artig sammentreff, jeg har nemlig sitti og googlet etter oppskrift i hele dag selv, og akkurat spist hjemmelaget kebab.

Kom tilslutt fram til følgende dressing:

3dl gresk yoghurt

3ss majones

3ss ketchup

1 ta sambal oleek

4 hvitløksfedd

Bland sammen og smak til med urtesalt, spisskummin (ikke mye) og pepper. La trekke i kjøleskapet.

Den ble ikke for rennende, men det er sikkert fordi yoghurten jeg brukte var tykk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist
  • 500 g naturyoughurt
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 pris salt
  • 1 bunt fersk dill, finhakket
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 100 g myk ferskost
  • Noen mynteblad til pynt

1) Legg et sileklede evt. kaffefilter i en sil ,ha i youghurten, dekk over med plastfolie,  og la youghurten sile av seg i løpet av dagen/over natta. Det kan vært tilrådelig å sette en bolle under silen for å fange opp væska.

2) Ha den avsilte youghurten i en bolle, lag en paste av hvitløken og saltet, og ha det i youghurten. Til slutt tilsetter du dill, persille og ferskost og rører godt rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artig sammentreff, jeg har nemlig sitti og googlet etter oppskrift i hele dag selv, og akkurat spist hjemmelaget kebab.

Kom tilslutt fram til følgende dressing:

3dl gresk yoghurt

3ss majones

3ss ketchup

1 ta sambal oleek

4 hvitløksfedd

Bland sammen og smak til med urtesalt, spisskummin (ikke mye) og pepper. La trekke i kjøleskapet.

Den ble ikke for rennende, men det er sikkert fordi yoghurten jeg brukte var tykk.

 

 

Tenkte faktisk på gresk yoghurt, for den er jo fyldigere i seg selv, men var redd for at den ville bli litt for dominerende i smak. Da skal jeg gå for det neste gang :)

 

  • 500 g naturyoughurt
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 pris salt
  • 1 bunt fersk dill, finhakket
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 100 g myk ferskost
  • Noen mynteblad til pynt

1) Legg et sileklede evt. kaffefilter i en sil ,ha i youghurten, dekk over med plastfolie,  og la youghurten sile av seg i løpet av dagen/over natta. Det kan vært tilrådelig å sette en bolle under silen for å fange opp væska.

2) Ha den avsilte youghurten i en bolle, lag en paste av hvitløken og saltet, og ha det i youghurten. Til slutt tilsetter du dill, persille og ferskost og rører godt rundt.

 

Takk for tips, denne skal prøves :)

Anonymous poster hash: c972d...dce

Endret av Tekola
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker denne:

- 1 beger sæterromme

- 1/2 dl majones

- 1/2 ts minched hot chili (Glass fra blue dragon. Jeg fant denne hos Meny)

- 2 ts minched hvit løk (Glass fra blue dragon)

- 1/2 ts cayenne pepper (Jeg fant denne hos Meny)

- 2 ts shish kebabkrydder (Jeg fant dette hos Meny, pose)

-1 ts pizzakrydder

- 1 ts paprikapulver

- Skummet melk til passe konsistens

- Smak på dressingen underveis og tilsett med krydder for å oppnå den smaken du ønsker.

- Bland alt sammen til en jevn dressingsaus!

Denne er direkte kopiert fra fru maelas blogg.

Endret av sweety pie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...