Gjest Anonymous Skrevet 10. juli 2002 #1 Del Skrevet 10. juli 2002 Noen som har en oppskrift på ei "artig kake"? Grunnen til at jeg trenger ei sånn kake er at jeg skal bake ei kake til ei på jobben. Vi har det sånn her at vi baker kaker til hverandre når vi har bursdag, og nå er det min tur. Hun sa at hun ville ha ei artig kake... og hun fyller 30 år.. Noen som har ideer til hva jeg kan lage til henne? :o Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. juli 2002 #2 Del Skrevet 11. juli 2002 Ostekake er artig. Kanskje du finner en oppskrift på nettet. Pynt den med masse frukt, så blir den kjempelekker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 11. juli 2002 #3 Del Skrevet 11. juli 2002 Har aldri hørt om "artige" kaker før... Skal den være morsom eller god??? Eller begge deler??? Skal den forestille noe??? Være humoristisk??? Klem fra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 11. juli 2002 #4 Del Skrevet 11. juli 2002 Varför inte göra semlor? ca 12 stora eller ca 20 små minisemlor. 25 g jäst 50 g margarin ¼ l mjölk 6 rivna bittermandlar 1 tsk stött kardemumma 2 tsk kanel ½ tsk salt 7 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl socker 50 g rumsvarmt smör ½ dl skållad hackad sötmandel 1-2 dl vetemjöl 2 hg mandelmassa 3 dl vispgrädde (florsocker) Smula jästen i degbunken. Smält margarinet, ljumma mjölken. Slå degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt kryddor och mjöl och rör till en jämn deg, som får jäsa ca 30 min. Arbeta in ägg, socker smör och mandel i den uppjästa degen. Tillsätt vetemjöl till lagom konsistens. Låt jäsa ca 30 min. Baka ut runda bullar, som får jäsa ca 30 min på plåten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250° 8-10 min. Låt bullarna svalna. Skär av ett lock på varje bulle och ta ut lite av inkråmet. Riv mandelmassan grovt; blanda den med det smulade inkråmet och ett par matskedar av grädden. Vispa resten av grädden. Fyll bullarna. Sikta ev. över florsocker. VAD är en semla??????!!!???? se här: http://www.inv.se/pict/semla.gif Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 12. juli 2002 #5 Del Skrevet 12. juli 2002 Hittade en rolig(artig) tårta till MARSHMALLOWSTÅRTA Tårtbotten 150 g krossade digestivkex 50 g osaltat smält smör Fyllning 300g marshmallows 4 dl vispgrädde 6 msk mjölk 4 msk rom 1/2 tsk kanel 4 msk starkt kaffe 350 g mörk blockchoklad Blanda kex och smält smör och lägg blandningen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck till väl. Lägg marshmallows, mjölk och kanel i en kastrull. Ställ kastrullen på värmen och rör tills marshmallowen smälter. Ta bort kastrullen från värmen och låt massan kallna. Smält blockchokladen i vattenbad eller i micro enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna. Vispa grädden till hårt skum och tillsätt rom och kaffe. Rör ner den smälta chokladen och den vispade grädden i marshmallowsblandningen och häll den i bakformen. Låt kakan kallna innan den serveras med vispad grädde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
clara Skrevet 12. juli 2002 #6 Del Skrevet 12. juli 2002 Hei Svenskbrud! Marsmallowstårtan bare må jeg prøve. Den ser bare helt......mmmmm ut. Clara Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 16. juli 2002 #7 Del Skrevet 16. juli 2002 Eller du kan prøve en sjokolade/nøtteterte! Oppskriften kommer fra Jamie, har lagd den selv flere ganger og den er både litt utradisjonell og nyydelig. Skikkelig konfektkake som imponerer! SJOKOLADE/NØTTETERTE 250 g smør 150 g valnøtter 150 g mandler 300 g sjokolade 100 g sukker 6 egg salt Klipp/riv bakepapir så det passer til kakeformens bunn. Smør form og bakepapir med smør og legg bakepapiret i bunnen av formen. Mal nøtter og mandler i foodprosessor, til de er pulveriserte (30-40 sekunder). Mal 200 gram sjokolade. Bland nøtter, mandler og sjokolade. Visp smør og sukker til massen blir kremet. Tilsett eggeplommer en av gangen. Rør smør-blandingen sammen med sjokolade/nøttene. Pisk eggehvitene - tilsatt litt salt - stive. Vend forsiktig hvitene i røren og hell det hele opp i formen. Innen kaken settes i ovnen, knuses de siste 100 gram sjokolade, og stykkene stikkes ned i deigen. Terten bakes i ovnen ved 190 grader i en times tid. Terten serveres med creme fraiche. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 20. juli 2002 #8 Del Skrevet 20. juli 2002 Åååå! Jeg ble så kakesulten! Svenskebruden: Er "blockchoklad" det samme som kokesjokolade? Og hvor får man kjøpt bitre mandler? Kan det evt. erstattes av mandelessens? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud-ej inloggad Skrevet 20. juli 2002 #9 Del Skrevet 20. juli 2002 Japp, blockchoklad är detsamma som kokesjokolade. Bittermandel kan man köpa i vilken mataffär som helst (här i sverige iallafall), vet inte om det finns bittermandelessens. lycka till!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå