Gå til innhold

Favolisheimen


Favole

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Forslag til mindre teit emnetittel mottas med takk :ler: Le'brain is out of order.

Hvorfor.. Hvooooorfooooor har jeg ikke prøvd å dekke til vinduet til ungen før nå? Særrjøst. Klistret aluminiumsfolie på vinduet på barnerommet i dag og ungen sovna ila 10 minutter. Gjenstår å se om han lar være å stå opp før fuglene fiser, men han sovnet i det minste innen rimelig(ere) tid. De lystette gardinene som henger der kan KID få tilbake, de stenger ikke ute noe som helst. Og med en ellers knirkefri ettermiddag er mora fornøyd!

Selv om han er litt sur på meg for tiden (veldig forståelig) blir han bare mer og mer glad i lillesøstera si. Når jeg setter bilstolen fra meg i barnehagen for å hjelpe han med klærne kommer det som regel en unge eller fem som vil se på ungen, og hello storebror med beskytterinnstinkt. "Nei, ikke rør, MI lillesøster. Nei, ikke rør, søster søv der!", og så drar han solskjermen over slik at ingen får se :laugh: Begynner hun å grine fordi jeg er treg med maten, hun mister smokken eller hva enn stryker han over panna hennes, putter smokken på plass og sier "går bra, her e sutta. væ'e'go! Takketakk." :rodmer: Han vil kysse, kose og synge for henne, og han synes det er så stas når hun er våken og følger med når han snakker. :hjerte:

I løpet av sommeren blir det dåp, men hohoi så vanskelig å skulle planlegge dåp midt i slåttesesongen når halve gjestelista jobber på gård. Gudforeldre er spurt og alle har sagt ja, menyen er ganske spikra, må bare fordele litt kakebaking. Gjenstår å få det til å klaffe med dato i kirka og der hvor vi vil ha selskapet etterpå. Dekorasjoner blir nok like enkelt som sist. Håper bare vi får bruke dåpskjolen som mormor lagde for ørten år siden, burde kanskje høre med alle de andre i familien som har verpa i det siste om de har tenkt å bruke den, og når....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååå så søt J er :rodmer: er virkelig herlig når storebror innstiktet slår inn :jepp: mini er også sånn.. MIN baby :ler: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Ååh, skjønningen :rodmer: 

Si ifra hvis jeg kan bidra med flytting av dagboka ;) 

Håper lystettingen fungerte! 

Dagboknavn er vanskelig :ler: Favole og fabuleringene? :fnise: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er bare superherlig :rodmer: 

Det hjalp litt med utestenging av lys :nigo: han prøvde å stå opp i halv fem tida, men la seg igjen når han ble fulgt tilbake. Stod opp igjen halv sju, helt perfekt! Mer uthvilt unge = han gadd å spise frokost uten å kaste fatet i gulvet eller helle melka i fanget. :hoppendeglad: At E sov til halv åtte og innvilga oss en god dose alenetid var som bestilt. Deilig med en slik morgen! :hjerte: I helga tror jeg vi skal stikke en tur på tivoli, må bare alliere meg med ei tante eller bestemor som kan følge med E i vogna mens jeg og J får vært litt alene.

Hvis du kan flytte boka @Tekola hadde det vært gull :jepp: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flott da :)

Tittel på dagbok kan være vanskelig ja. Får bruke de små grå litt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg beholder den en stund til tenker jeg, den var kanskje ikke så dum likevel ;)

Er det noen som har erfaring med å bytte barnehage, sånn rundt to og et halvt/tre år? Vi begynte å tenke på det rundt påske, selvfølgelig etter søknadsfristen for overflytting. Men det kan jo hende at barnehagen vi har litt øye til har ledig plass, og hvis vi slenger inn en søknad at det kan ordne seg likevel. Jeg må ringe i morgen tror jeg... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Liker den jeg og :)

Bare på vegne av andre. Noen har god erfaring, andre dårlig. Litt avhengig av barnet og personalet. Ikke så hjelpsomt dessverre :ler:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker også tittelen! 

Har selvfølgelig ingen personlig erfaring med barn som bytter barnehage, annet at jeg har jobbet i en barnehage hvor vi fikk en haug med nye toåringer etter at barnehagen utvidet med en ekstra avdeling. Det gikk veldig fint, men da var vi som personale veldig forberedt da ... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant ikke ut så mye mer ang barnehagegreiene før helga, gjør et nytt forsøk i morgen. Vi er greit fornøyde med barnehagen han er i nå, men så er det enkelte ting jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Har noe småtteri jeg må ta opp med dem, noe kan sikkert løse seg greit av det også. Det er ingen ting som er helt krise heller, så vi kan nok vente til E skal i barnehage, og håpe at vi får plass til begge i samme.

Helga har vært så fin. Søstera mi har vært her, det i kombinasjon med at E har oppført seg eksemplarisk har gitt meg massevis at herlig tid med J. Vi har lekt ute, vært på tivoli og brukt alt for mye penger på at han skulle kjøre tog og lastebil. Seriøst. 10. TI. Turer. :daane: Så vi gikk frem og tilbake mellom de to da. Jaja, det er vel ett år til neste gang. I dag har det gått i såpebobler på altanen, bygging av togbane og husbygging med duplo ;) Vi har endelig blitt venner igjen, han sover bedre, spiser bedre.. Jeg blir så glad! I løpet av uka skal jeg få ut fingeren og få gjort unna vårrengjøringen i hagen, så når mannen kommer til helga kan vi få satt opp sandkassen og skaffe noen flere uteleker. Våren, du er velkommen!

Dagene med E er også veldig, veldig fine. Hun sover, spiser, tisser og bæsjer. Foreløpig har hun altså fulgt bruksanvisningen jeg forsøkte å lage til henne i svangerskapet. Det kan jo snu når som helst, så jeg koser meg med at hun sover godt, ikke har noen plager med magen, og at hun genrelt er ganske tilfreds. Hun har servert flere smil denne uka, og jeg smelter jo totalt. Tidligere i dag ville J holde henne, så hun fikk ligge i fanget hans mens jeg satt ved siden av. Han snakker i vei om at hun har nese, øyne, at det er en bamse på smokken hennes osv., og hun ser på ham med store øyne før hun smiler såå bredt flere ganger på rad. :grine::rodmer: 

Dagene føles mer og mer normale, jeg liker følelsen av at rutiner begynner å falle på plass. Siden vi har relativt kort vei til barnehagen tenkte jeg å få til å trille dit når været er greit, med E i vogna og J på ryggen. Vi gjør et forsøk i morgen, håper bare J gidder å sitte i ro bakpå der :laugh: Nå mangler vi bare mannen, så kan a4livet virkelig begynne. Åh som jeg gleder meg til fredag! :hoppe: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65
8 minutter siden, Favole skrev:

Tidligere i dag ville J holde henne, så hun fikk ligge i fanget hans mens jeg satt ved siden av. Han snakker i vei om at hun har nese, øyne, at det er en bamse på smokken hennes osv., og hun ser på ham med store øyne før hun smiler såå bredt flere ganger på rad. :grine::rodmer: 

:grine: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet! :hjerte: 

Første barnehagelevering med E i vogn og J på ryggen er overstått, suksess! Fyren fikk se søppelbiler, gravemaskiner, buss, lastebil og en gul "jææææsebil", så morgenen hans var nok perfekt. Min morgen ble perfekt når guttungen la hodet sitt mot skuldra mi og sa "mmm, kose mamma mi, godt!" :rodmer: 

Ligger på sofaen med en sovende skatt oppå meg, når hun har spist og skal sove igjen får hun ta duppen sin i vogna ute mens jeg ordner litt i hagen :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Tekola

Åååh :grine::rodmer: Du må ha en hormon-advarsel på dagboka di snart! :nigo::ler:

Men jeg unner deg det, åh, som jeg unner deg en god barseltid! Det har du VIRKELIG fortjent! :klemmer::klem: 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Favolisheimen - stedet hvor hormonene flyter over.

Jeg vil grine av hvor heslig positivt enkelte ting er. Jeg liker det! :nigo: Og tusen takk :klemmer:

Noe som ikke er like positivt er å finne ut av hva vi skal ha til middag i dag. :murvegg: Er så matlei!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola
3 timer siden, Favole skrev:

Favolisheimen - stedet hvor hormonene flyter over.

Jeg vil grine av hvor heslig positivt enkelte ting er. Jeg liker det! :nigo: Og tusen takk :klemmer:

Noe som ikke er like positivt er å finne ut av hva vi skal ha til middag i dag. :murvegg: Er så matlei!

Det var det jeg likte med matkasse, da slapp jeg å tenke på det! :daane: 

Vi vurderer å lage et system med type "Mandag - suppe. Tirsdag - Kylling. Onsdag - fisk. Torsdag - ovnsrett. Fredag - taco/pizza. Lørdag - pai. Søndag - pannekaker" for da har vi kategorien smalnet ned og kan variere med typene/innholdet. Men det er neimen ikke enkelt :daane: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg har begynt å sjekke Trines matblogg for ukesmenyer - jeg finner som regel et par ideer å spinne videre på, selv om jeg ikke følger hele menyen slavisk! I dag skal vi ha spaghetti med spinat, soltørkede tomater og fetaost :)

Veldig koselig å følge med i boka di om dagen :klem: Du er tøff, heldig og sterk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grastusta

Blir så glad av å lese her, altså. Og det er så forbaska fortjent at dere har litt rosa boble nå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat er og blir et evig styr.. Men fant da på noe til slutt! I termingruppa fra jeg fikk J er det så mange som skryter av tacopasta, så da prøvde vi det. Jeg tør ikke tenke kalorier i den greia der, men det smakte helt greit og vi ble mette begge to. :) Må finne ut av hva vi skal ha til og med torsdag og få handlet. Favorittsyssel nummer en. Eh... Torsdagen tror jeg vi gjør noe så enkelt som å kjøpe pølser, brød og en engangsgrill og stikker på tur. Så lenge J synes det er greit å bli plassert i ergoen blir det litt lettere å dra med seg begge to alene :Nikke:

La Traviata & Grastusta :klemmer::klemmer:

Trøtt og sliten i kveld, noe som resulterte i litt for mye skjerm og litt for mye irritasjon. En ny og bedre dag i morgen! Det kan ikke bli fredag fort nok, jeg kjenner at jeg nesten er litt utålmodig. Jeg lengter SÅ etter å dele ansvaret med mannen, føles meg nesten desperat :ler: All hjelpa jeg har fått er helt fantastisk, ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er, men jeg vil helst dele jobben med han der som er med-ansvarlig :POg så savner jeg jo fyren i seg sjøl da, tenk det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat er og blir et evig styr.. Men fant da på noe til slutt! I termingruppa fra jeg fikk J er det så mange som skryter av tacopasta, så da prøvde vi det. Jeg tør ikke tenke kalorier i den greia der, men det smakte helt greit og vi ble mette begge to. :) Må finne ut av hva vi skal ha til og med torsdag og få handlet. Favorittsyssel nummer en. Eh... Torsdagen tror jeg vi gjør noe så enkelt som å kjøpe pølser, brød og en engangsgrill og stikker på tur. Så lenge J synes det er greit å bli plassert i ergoen blir det litt lettere å dra med seg begge to alene :Nikke:

La Traviata & Grastusta :klemmer::klemmer:

Trøtt og sliten i kveld, noe som resulterte i litt for mye skjerm og litt for mye irritasjon. En ny og bedre dag i morgen! Det kan ikke bli fredag fort nok, jeg kjenner at jeg nesten er litt utålmodig. Jeg lengter SÅ etter å dele ansvaret med mannen, føles meg nesten desperat :ler: All hjelpa jeg har fått er helt fantastisk, ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er, men jeg vil helst dele jobben med han der som er med-ansvarlig :POg så savner jeg jo fyren i seg sjøl da, tenk det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...