Alja Skrevet 3. juni 2015 #1 Del Skrevet 3. juni 2015 Skrekkblandet fryd! Kjipt å bli trekt opp, vi var såååå få! Vi var 6 av 35 som ble trukket opp til norsk. Typisk min flaks. Noen andre ble trukket opp til matte, og jeg velger glatt norsk fremfor det, da. Hvordan skal dette gå?! Jeg er skikkelig tom inni meg. Noen her som har blitt trukket opp til eksamen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjetil E Skrevet 3. juni 2015 #2 Del Skrevet 3. juni 2015 Skrekkblandet fryd! Kjipt å bli trekt opp, vi var såååå få! Vi var 6 av 35 som ble trukket opp til norsk. Typisk min flaks. Noen andre ble trukket opp til matte, og jeg velger glatt norsk fremfor det, da. Hvordan skal dette gå?! Jeg er skikkelig tom inni meg. Noen her som har blitt trukket opp til eksamen? Har ikke det, (mange år siden jeg gikk på skolen). Men vil bare ønske deg lykke til på eksamen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juni 2015 #3 Del Skrevet 3. juni 2015 Om du går på vanlig vgs så får du vel forberedelsesdag? last ned litteraturhistorie og språkhistorie fra studienett.no. Jeg går opp som privatist i dag i norsk. UTEN forberedning. Kommer til å gå til helvete. Anonymous poster hash: 91381...335 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juni 2015 #4 Del Skrevet 3. juni 2015 Om du går på vanlig vgs så får du vel forberedelsesdag? last ned litteraturhistorie og språkhistorie fra studienett.no. Jeg går opp som privatist i dag i norsk. UTEN forberedning. Kommer til å gå til helvete. Anonymous poster hash: 91381...335 Uten forberedelse? Du har jo hatt hele semesteret på å forberede deg. Det er ikke akkurat slik at du ikke har visst at du skulle gå opp til muntlig eksamen i norsk. Anonymous poster hash: efc92...7e4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juni 2015 #5 Del Skrevet 3. juni 2015 Uten forberedelse? Du har jo hatt hele semesteret på å forberede deg. Det er ikke akkurat slik at du ikke har visst at du skulle gå opp til muntlig eksamen i norsk. Anonymous poster hash: efc92...7e4 "Forberedelse" betyr at man får ett ark med ett tema dagen før eksamen. Det er da dette tema man skal ha fremføring om og man blir ikke spurt ut om noe annet. Men for privatister er det annerledes. De får ikke forberedelsen og må lese seg opp på hele boken. Jeg tror jeg kommer opp i norsk jeg også TS. Skal få vite det på fredag. Hvis jeg gjør det blir jeg lykkelig! Anonymous poster hash: 22713...560 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juni 2015 #6 Del Skrevet 3. juni 2015 Det er viktig at du setter opp en oversikt over norskpensumet. Det er en del du kan stryke som retter seg mot skriftlig kommunikasjon. Det det står om muntlig kommunikasjon er litt svada og er ikke noe du trenger å legge særlig vekt på. Bruk av fagterminologi viktig. Når det gjelder pensum er språkdebattene samt de ulike litterære periodene viktig. Det er flust av tråder om dette med gode råd. Jeg har blant annet skrevet et innlegg i en annen tråd om muntlig eksamen. Anonymous poster hash: efc92...7e4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juni 2015 #7 Del Skrevet 3. juni 2015 "Forberedelse" betyr at man får ett ark med ett tema dagen før eksamen. Det er da dette tema man skal ha fremføring om og man blir ikke spurt ut om noe annet. Men for privatister er det annerledes. De får ikke forberedelsen og må lese seg opp på hele boken. Jeg tror jeg kommer opp i norsk jeg også TS. Skal få vite det på fredag. Hvis jeg gjør det blir jeg lykkelig! Anonymous poster hash: 22713...560 Jo, selvsagt kan man bli spurt om annet enn selve temaet man blir trukket ut i på VGS. Selv om du trekker språkdebattene kan du selvsagt bli spurt om dialekter for eksempel. Dialekter har en relevans til språkdebattene. "Temaet/problemstillingen eleven har forberedt, skal være utgangspunktet for eksamineringen. Temaet/problemstillingen må være tilstrekkelig omfattende til at det vil være naturlig å trekke inne flere deler av læreplanen under selve eksamineringen. Hensikten er at eleven får mulighet til å vise sin kompetanse i så stor del av faget som mulig" (http://www.udir.no/Regelverk/Finn-regelverk-for-opplaring/Finn-regelverk-etter-tema/Vurdering/Udir-2-2014-Lokalt-gitt-muntlig-eksamen/Grunnskolen/Merknader-til--3-29-Lokalt-gitt-eksamen-i-grunnskolen/#a2.6) Det vil si at at du skal presentere temaet du har trukket og at dette skal være utgangspunkt for eksaminasjonen. Likevel skal temaet være så stort og relevant for pensum at man kan trekke inn store deler av pensum, selv om dette ikke er noe du direkte har trukket. Dvs. at du blir testet ut i store deler av pensum. Med andre ord må man kunne hele pensum uansett. Anonymous poster hash: efc92...7e4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alja Skrevet 3. juni 2015 Forfatter #8 Del Skrevet 3. juni 2015 Om du går på vanlig vgs så får du vel forberedelsesdag? last ned litteraturhistorie og språkhistorie fra studienett.no. Jeg går opp som privatist i dag i norsk. UTEN forberedning. Kommer til å gå til helvete. Anonymous poster hash: 91381...335 Takk for tips, og MASSE lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alja Skrevet 3. juni 2015 Forfatter #9 Del Skrevet 3. juni 2015 "Forberedelse" betyr at man får ett ark med ett tema dagen før eksamen. Det er da dette tema man skal ha fremføring om og man blir ikke spurt ut om noe annet. Men for privatister er det annerledes. De får ikke forberedelsen og må lese seg opp på hele boken. Jeg tror jeg kommer opp i norsk jeg også TS. Skal få vite det på fredag. Hvis jeg gjør det blir jeg lykkelig! Anonymous poster hash: 22713...560 Feil. Vi blir spurt om alt fra pensum. Språkhistorie og litteraturhistorie. Her må man kunne hele pensum. (Vi som tar eksamen ved vanlig vgs, og ikke som privatist). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alja Skrevet 3. juni 2015 Forfatter #10 Del Skrevet 3. juni 2015 Det er viktig at du setter opp en oversikt over norskpensumet. Det er en del du kan stryke som retter seg mot skriftlig kommunikasjon. Det det står om muntlig kommunikasjon er litt svada og er ikke noe du trenger å legge særlig vekt på. Bruk av fagterminologi viktig. Når det gjelder pensum er språkdebattene samt de ulike litterære periodene viktig. Det er flust av tråder om dette med gode råd. Jeg har blant annet skrevet et innlegg i en annen tråd om muntlig eksamen. Anonymous poster hash: efc92...7e4 Tusen takk for tips! Har allerede kartlagt litteraturhistorien og språkhistorien her i Norge. Får se hvordan dette går, kommer til å lese en del på dialekt også, har på følelsen at det kommer til å bli noen spørsmål om det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå