AnonymBruker Skrevet 8. februar 2015 #1 Del Skrevet 8. februar 2015 Jeg skal lage nøttebunn, og må ha i 200g melis. Dessverre har jeg ikke melis, så da må jeg bruke sukker. Kan jeg ta 200g sukker istedenfor? Blir det det samme? Anonymous poster hash: 29e23...a38 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cambria Skrevet 8. februar 2015 #2 Del Skrevet 8. februar 2015 Nå er jeg langt ifra noen ekspert, men mtp at melka drar til seg fuktigheten på en helt annen måte en sukker kan jeg ikke tro det blir det samme å bytte ut melis med sukker nei. I tilegg er det jo veldig forskjellig smak på melis og sukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. februar 2015 #3 Del Skrevet 8. februar 2015 Nei, det blir absolutt ikke det samme. Anonymous poster hash: 6e183...ed1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. februar 2015 #4 Del Skrevet 8. februar 2015 Vel, nå tok jeg 200g sukker i nøttebunnen, og har bakt den ferdig. Den ser kjempegod ut, men det får jeg vel smake på ikveld. Nøttebunnen inneholder: 5 eggehviter 200 g nøtter (jeg tok mandler og kokkos, hadde ikke annet) 200 g melis (her tok jeg 200 g sukker) 1 ts bakepulver. Anonymous poster hash: 29e23...a38 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. februar 2015 #5 Del Skrevet 8. februar 2015 Du burde iallfall kunst sukkert=) Anonymous poster hash: c684a...9c6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sweety pie Skrevet 11. februar 2015 #6 Del Skrevet 11. februar 2015 Hvordan ble den? Du forandra jo på hele oppskriften 😂 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Margit Spat Skrevet 11. februar 2015 #7 Del Skrevet 11. februar 2015 Melis er jo bare finmalt sukker, så det du burde gjort var å male de 200 grammene i en blender, eller med en morter. Men på den annen side, du har jo laget noe helt annet enn du hadde oppskrift på, så det spiller kanskje ikke store rollen, uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2015 #8 Del Skrevet 11. februar 2015 Melis er lettere enn sukker så 200 g melis er en del mer enn 200g sukker.Anonymous poster hash: 170b5...6ac 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2015 #9 Del Skrevet 11. februar 2015 Melis er lettere enn sukker så 200 g melis er en del mer enn 200g sukker.Anonymous poster hash: 170b5...6ac Hahahahahahhahaa nei. 200gram er jo 200gram. Volumet er kanskje annerledes men det er jo like mye fordet. Anonymous poster hash: f1a9a...c22 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet 11. februar 2015 #10 Del Skrevet 11. februar 2015 Om man tar 200g sukker i en blender...så blir det melis. Og da vil jo denne melisen også veie 200g. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2015 #11 Del Skrevet 11. februar 2015 Hahahahahahhahaa nei. 200gram er jo 200gram. Volumet er kanskje annerledes men det er jo like mye fordet. Anonymous poster hash: f1a9a...c22 Nei. Godt eksempel er en stein og fjær. Du har da mye mer fjær enn stein, men det veier likt. Anonymous poster hash: 5ee7a...a54 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2015 #12 Del Skrevet 11. februar 2015 Jeg skal lage nøttebunn, og må ha i 200g melis. Dessverre har jeg ikke melis, så da må jeg bruke sukker. Kan jeg ta 200g sukker istedenfor? Blir det det samme? Anonymous poster hash: 29e23...a38 Her var det mye snodig, ts. Og enkelte burde nok ta seg en mattetime eller tre. 200 g melis og 200 g sukker er erstattbart i 99% av alle oppskrifter. 2 dl sukker og 2 dl melis er derimot to ulike ting. Den eneste ulikheten mellom melis og sukker er kornstørrelse. Nei, de to smaker ikke ulikt. Noen har ikke puttet melis inn i ett tid-rom tidsdiskonuitetshull slik at 200 g på magisk vis ikke tilsvarer 200 g. Ja, volumet på de to er noe ulikt. Nei, det spiller ingen som helst rolle. Og til anonym over: det du beskriver er ulikt volum, ikke ulik vekt. Du og anonym du siterer er enige, dere bare roter noe innmari med orbruken.Anonymous poster hash: 88019...312 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2015 #13 Del Skrevet 12. februar 2015 Nei. Godt eksempel er en stein og fjær. Du har da mye mer fjær enn stein, men det veier likt. Anonymous poster hash: 5ee7a...a54 Men 200gram melis det er fremdeles ikke MER enn 200gram sukker. Som over her sier hadde det vært forskjell om du tok 2 DL men ikke i GRAM Anonymous poster hash: f1a9a...c22 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2015 #14 Del Skrevet 12. februar 2015 Her var det mye snodig, ts. Og enkelte burde nok ta seg en mattetime eller tre. 200 g melis og 200 g sukker er erstattbart i 99% av alle oppskrifter. 2 dl sukker og 2 dl melis er derimot to ulike ting. Den eneste ulikheten mellom melis og sukker er kornstørrelse. Nei, de to smaker ikke ulikt. Noen har ikke puttet melis inn i ett tid-rom tidsdiskonuitetshull slik at 200 g på magisk vis ikke tilsvarer 200 g. Ja, volumet på de to er noe ulikt. Nei, det spiller ingen som helst rolle. Og til anonym over: det du beskriver er ulikt volum, ikke ulik vekt. Du og anonym du siterer er enige, dere bare roter noe innmari med orbruken.Anonymous poster hash: 88019...312 SYntes da ikke jeg rotet med orda nei. Skrev jo bare at gram er gram, og volum er noe anna. Anonymous poster hash: f1a9a...c22 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mousj Skrevet 12. februar 2015 #15 Del Skrevet 12. februar 2015 Et godt eksempel på hvorfor elever lærer å være presise i ordbruken, volum og vekt er adskillig bedre begrep enn "mer";) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2015 #16 Del Skrevet 12. februar 2015 SYntes da ikke jeg rotet med orda nei. Skrev jo bare at gram er gram, og volum er noe anna. Anonymous poster hash: f1a9a...c22 Jeg henviste til bruken av frasen "like mye". Som på det beste er upresis. Hahahahahahhahaa nei.200gram er jo 200gram. Volumet er kanskje annerledes men det er jo like mye fordet. Anonymous poster hash: f1a9a...c22 200 g sten er like tungt som 200 g fjær. Men 200 g sten er åpenbart mye mindre volumiøst (og mer håndterlig) om du skal bære det i håndflaten enn 200 g fjær. 200 m tråd er like langt som 200 m rep, men både i volum og vekt mye mindre. Rot med ord som gjorde det lett å misforstå i en tråd full av rariteter. Helt vanlig rot med ord: jeg kommenterte bare det faktum at dere holdt en ordveksling gående der dere begge argumenterte for samme side. Uten å innse det.Anonymous poster hash: 88019...312 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2015 #17 Del Skrevet 13. februar 2015 Fasit: melis er finmalt sukker tilsatt stivelse. 1 dl melis veier omtrent 60 g. 1 dl farin veier omtrent 80 g. Jeg har dette fra noen kokebøker, men fant en kilde på nett her. Anonymous poster hash: 45721...a89 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå