Gjest Vampen Skrevet 8. februar 2015 #21 Del Skrevet 8. februar 2015 Samfunnsfag er det faget flest lærerstudenter velger, så det ville jeg styrt unna. RLE er bedre sånn sett. Men realfag er nok det smarteste valget. Jeg er 2. årsstudent på 5-10-utdanningen, og trives veldig godt. Både på selve utdanningen og i praksis. Min fagkombinasjon blir norsk, naturfag og RLE. Anonymous poster hash: db664...8e9 RLE er ikke taktisk smartere enn samfunnsfag. Det er såpass lite, og nedprioritert, at det blir litt hipp som happ om man tar det eller samfunnsfag. Det smarteste er å sørge for å ha minst ett av de store basisfagene. Det må ikke være realfag, språklærere er også etterspurt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. februar 2015 #22 Del Skrevet 8. februar 2015 Samfunnsfag er det faget flest lærerstudenter velger, så det ville jeg styrt unna. RLE er bedre sånn sett. Men realfag er nok det smarteste valget. Jeg er 2. årsstudent på 5-10-utdanningen, og trives veldig godt. Både på selve utdanningen og i praksis. Min fagkombinasjon blir norsk, naturfag og RLE. Anonymous poster hash: db664...8e9 Den er grei, tusen takk for svar ) Anonymous poster hash: 4c293...f64 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2015 #23 Del Skrevet 9. februar 2015 Noen flere lærere med med master i spesialpedagogikk her? Anonymous poster hash: 4c293...f64 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snabeltann Skrevet 10. februar 2015 #24 Del Skrevet 10. februar 2015 Kommunen der jeg jobber som lærer har ikke råd til egen sosiallærer. Dette arbeidet må inngå i kontaktlærerens arbeidsoppgaver. Tror desverre det er gjengs for mange kommuner i landet. Det er denne "sosiallærerjobben" som sliter meg mest ut-ikke retting og undervisning. (Jobber i ungd.skole) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. februar 2015 #25 Del Skrevet 10. februar 2015 Kommunen der jeg jobber som lærer har ikke råd til egen sosiallærer. Dette arbeidet må inngå i kontaktlærerens arbeidsoppgaver. Tror desverre det er gjengs for mange kommuner i landet. Det er denne "sosiallærerjobben" som sliter meg mest ut-ikke retting og undervisning. (Jobber i ungd.skole) Vil du anbefale læreryrket? Anonymous poster hash: 4c293...f64 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mijaa Skrevet 10. februar 2015 #26 Del Skrevet 10. februar 2015 (endret) Hei! Ønsker å gå grunnskolelærer utdanning 5-10 og håper å høre deres erfaringer. Noen som kan fortelle litt om utdanningen og yrke generelt? Lurer også på om noen vet hvordan det er å jobbe som sosiallærer Hadde satt veldig pris på svar!Anonymous poster hash: 4c293...f64 Jeg går 3. året GLU 5-10, og jeg trives greit. Jeg har norsk og RLE som undervisningsfag, og tenker å ta Mat og helse til neste år. At jeg trives greit og ikke supert, tror jeg er mest skolens feil. Det er mye kluss, dårlig med informasjon og ofte helt elendige forelesere. Fagene synes jeg er spennende, men det hjelper jo lite når man har forelesere som dreper all lærelyst, hehe. Så jeg ville kanskje tatt kontakt med noen som går på forskjellige skoler og hørt hvordan foreleserne er rundt om. Kan jo ikke være så elendig i hele landet Men ja, fagene synes jeg som sagt er spennende, men jeg har jo også valgt fag jeg har interesse av, ikke det som nødvendigvis er smart. Forelesningene for min del er ofte som på vgs, at foreleser leser av en powerpoint og that's it, men nivået på fagstoffet er jo høyere da. I norsk i år har jeg eksempelvis hatt litteratur- og språkhistorie, dialektlære og sånne ting. Men jeg gleder meg til å bli lærer, altså! Tror det blir utfordrende, gøy, krevende og slitsomt, hehe. Har jo hatt litt praksis, og synes jo det er ålreit selvom praksislærere later til å være et kapittel for seg selv Endret 10. februar 2015 av mijaa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. februar 2015 #27 Del Skrevet 10. februar 2015 En blir fortere utbrent som lærer! Anonymous poster hash: 91f1e...4a9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. februar 2015 #28 Del Skrevet 10. februar 2015 En blir fortere utbrent som lærer! Anonymous poster hash: 91f1e...4a9 Og det kan man ikke bli i andre yrker?Anonymous poster hash: d678f...9ed Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Peteesde Skrevet 10. februar 2015 #29 Del Skrevet 10. februar 2015 Og det kan man ikke bli i andre yrker?Anonymous poster hash: d678f...9ed Vært en del forskning og statistikker i det siste som sier at lærere ofte skifter jobb etter maks fire år i skolen. Er google-søk vil sikkert vise deg fasiten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snabeltann Skrevet 14. februar 2015 #30 Del Skrevet 14. februar 2015 (endret) Vil du anbefale læreryrket? Anonymous poster hash: 4c293...f64 mulig det er noe spesielt nå i år...eller de siste to årene...men jeg vet ikke. Før trivdes jeg kjempegodt som lærer, og jeg elsker elevene mine og det å undervise. Likevel er jeg mer sliten nå -og det virker som om ingenting lenger er "godt nok". Resultater på nasjonale prøver og eksamen er det vi higer etter hele tiden...og jeg føler jeg renner etter klokka hele tiden. Tida jeg før Hadde til forberedelser og kunne bruke på å lage motiverende opplegg i fagene er på en måte "spist opp" av utallige møter, ulike utviklingsmodeller o.l. som skolen forplikter seg å følge. Så læreryrket er givende, men alt utenfor spiser energi. Jeg vet jammen ikke om jeg vil anbefale mine barn å bli lærer... Endret 14. februar 2015 av Snabeltann Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. februar 2015 #31 Del Skrevet 14. februar 2015 Jeg går 3. året GLU 5-10, og jeg trives greit. Jeg har norsk og RLE som undervisningsfag, og tenker å ta Mat og helse til neste år. At jeg trives greit og ikke supert, tror jeg er mest skolens feil. Det er mye kluss, dårlig med informasjon og ofte helt elendige forelesere. Fagene synes jeg er spennende, men det hjelper jo lite når man har forelesere som dreper all lærelyst, hehe. Så jeg ville kanskje tatt kontakt med noen som går på forskjellige skoler og hørt hvordan foreleserne er rundt om. Kan jo ikke være så elendig i hele landet Men ja, fagene synes jeg som sagt er spennende, men jeg har jo også valgt fag jeg har interesse av, ikke det som nødvendigvis er smart. Forelesningene for min del er ofte som på vgs, at foreleser leser av en powerpoint og that's it, men nivået på fagstoffet er jo høyere da. I norsk i år har jeg eksempelvis hatt litteratur- og språkhistorie, dialektlære og sånne ting. Men jeg gleder meg til å bli lærer, altså! Tror det blir utfordrende, gøy, krevende og slitsomt, hehe. Har jo hatt litt praksis, og synes jo det er ålreit selvom praksislærere later til å være et kapittel for seg selv Vil du si hvilken skole det er snakk om? Anonymous poster hash: ec7fd...5cb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mijaa Skrevet 15. februar 2015 #32 Del Skrevet 15. februar 2015 Vil du si hvilken skole det er snakk om?Anonymous poster hash: ec7fd...5cb Høyskolen i Bergen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2015 #33 Del Skrevet 15. februar 2015 Hehe, jeg går også GLU 5-10 på Høgskolen i Bergen og har litt blandede erfaringer... Kunst og håndverk er ganske bra, men lite knyttet til praksis (noen helt random oppgaver som ikke passer med kompetansemålene i skolen f.eks). Foreleserne i samfunnsfag har vært veldig gode, men i pedagogikk har det vært mye opp og ned. Mest ned egentlig. Og administrasjonen er helt elendig, det er nesten ingen som snakker sammen slik at man blir henvist hit og dit og må spørre etter info om eksamen, fagvalg osv. som burde vært selvsagt. Men jeg trives veldig godt med valget mitt Jeg synes det er kjempebra at vi får ha praksis hvert semester, for da merker man utviklingen både i praksis og man tar med seg mer teori for hver gang. Da jeg var på møte med rektor på min forrige praksisskole, en ungdomsskole, sa hun at de bare tar inn lærere som har ett av de 3 basisfagene norsk, matte eller engelsk, og at det gjerne er fint for læreren å ha et praktisk fag i tillegg Så hvis jeg var deg ville jeg valgt ett av basisfagene og så resten ut fra interesse. Anonymous poster hash: 563a8...e93 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mijaa Skrevet 18. februar 2015 #34 Del Skrevet 18. februar 2015 Hehe, jeg går også GLU 5-10 på Høgskolen i Bergen og har litt blandede erfaringer... Kunst og håndverk er ganske bra, men lite knyttet til praksis (noen helt random oppgaver som ikke passer med kompetansemålene i skolen f.eks). Foreleserne i samfunnsfag har vært veldig gode, men i pedagogikk har det vært mye opp og ned. Mest ned egentlig. Og administrasjonen er helt elendig, det er nesten ingen som snakker sammen slik at man blir henvist hit og dit og må spørre etter info om eksamen, fagvalg osv. som burde vært selvsagt. Men jeg trives veldig godt med valget mitt Jeg synes det er kjempebra at vi får ha praksis hvert semester, for da merker man utviklingen både i praksis og man tar med seg mer teori for hver gang. Da jeg var på møte med rektor på min forrige praksisskole, en ungdomsskole, sa hun at de bare tar inn lærere som har ett av de 3 basisfagene norsk, matte eller engelsk, og at det gjerne er fint for læreren å ha et praktisk fag i tillegg Så hvis jeg var deg ville jeg valgt ett av basisfagene og så resten ut fra interesse. Anonymous poster hash: 563a8...e93 Ikke overraskende! Tror flertallet jevnt over er smått misfornøyd med HiB.. I alle fall de fleste jeg har snakket med på GLU-utdanningene. Men enig i at det er bra vi har praksis relativt ofte, tror ikke det er sånn på alle lærerskolene. Vet at de ikke har det sånn på Hamar, for eksempel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2015 #35 Del Skrevet 28. februar 2015 Jeg har tenkt til å velge 5-10 og ønsker å velge mellom fagene samfunnsfag, rle, engelsk eller musikk. Ønsker også å ta master i spesialpedagogikk. Vil det være vanskelig for meg å få jobb da ? Hva vil lønnen ligge på ? Er det mer behov for spesialpedagogikk på de minste trinnene ? Anonymous poster hash: 4c293...f64 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vampen Skrevet 28. februar 2015 #36 Del Skrevet 28. februar 2015 Av de fagene ville jeg ha tatt engelsk, mtp jobbmuligheter. Samfunnsfag er det mange som har, og RLE er et lite fag. Jeg har både samfunnsfag og rle, og det er ingen tvil om at det er norsken som gir meg jobb. Spesped er det behov for hele veien. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2015 #37 Del Skrevet 28. februar 2015 Jeg interesserer meg veldig lite for matte og naturfag. Selv om de fagene kanskje hadde gitt meg lettere jobb, er det vell viktigere å tenke på hva man liker og er flink i ? Hvilke trinn jobber du på ? Er du fornøyd ? Anonymous poster hash: 4c293...f64 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vampen Skrevet 28. februar 2015 #38 Del Skrevet 28. februar 2015 Jeg interesserer meg veldig lite for matte og naturfag. Selv om de fagene kanskje hadde gitt meg lettere jobb, er det vell viktigere å tenke på hva man liker og er flink i ? Hvilke trinn jobber du på ? Er du fornøyd ? Anonymous poster hash: 4c293...f64 Det er på ingen måte et must å ha matte eller naturfag. Men det er lurt å ha et av de store basisfagene, norsk, matte, engelsk eller eventuelt naturfag. Dette er de største fagene i skolen, som har flest timer og mest fokus. Det er i disse fagene man har mest behov for lærere. Også fordi det har blitt strengere krav til kompetanse i norsk, matte og engelsk. Nå må man ha minst 60 stp for å undervise i ungdomsskolen, og 30 stp i barneskolen. Det er en del lærere med eldre utdanning som mangler det pr nå. I fag som RLE er ikke kravene like strenge, og det er færre timer pr uke. Så det er de tre basisfagene som ofte er døråpneren for jobb. Jeg kjenner en del som går ut av lærerutdanningen i år, og er i gang med intervju. Samtlige har blitt innkalt på grunn av basisfaget sitt. Sånn var det også for meg og mitt kull. Men, ja, hva man liker og er flink i er også viktig. Så jeg anbefaler å velge med hodet og hjertet. Ser du at du kan trives med og være flink i et av basisfagene, så er det et godt valg. Det er ikke umulig å få jobb uten, men det er enklere med. Jeg jobber på ungdomstrinnet, og trives godt. Det er en spennende, og krevende jobb. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2015 #39 Del Skrevet 28. februar 2015 Kan jeg bare spørre siden det virker som det er en del lærere her: er PPU en MUST for å få jobb? Vet at man ikke kan få fast jobb uten, men det er vel mulig å jobbe i vikariat en god stund uansett? Har virkelig ikke motivasjon igjen til å ta PPU, men vil selvsagt ta det senere! Anonymous poster hash: bf664...879 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vampen Skrevet 28. februar 2015 #40 Del Skrevet 28. februar 2015 Kan jeg bare spørre siden det virker som det er en del lærere her: er PPU en MUST for å få jobb? Vet at man ikke kan få fast jobb uten, men det er vel mulig å jobbe i vikariat en god stund uansett? Har virkelig ikke motivasjon igjen til å ta PPU, men vil selvsagt ta det senere!Anonymous poster hash: bf664...879 Det kommer an på hvor desperat skolen er. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå