Gå til innhold

Gallestein, ribbe


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

"Sliter" med gallestein. Sist jeg åt ribbe m. tilhørende svor og saus, fikk jeg gallesteinanfall.

Mine spørsmål: hvordan unngå gallesteinanfall? Er det fett i svinekjøttet? Holder det å skjære bort fettet? Kan jeg spise litt svor? Hva er tipsene for å ha en smertefri jul?

Blir jo endel mat i jula og..

Anonymous poster hash: 82cc7...bf1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke om det er helt det samme, men kanskje.

Jeg har fjerna galleblæra, og jeg tåler ribbe dårlig.

Det går greit om jeg fjerner fettet, og jeg kan kanskje, til nøds, ta en eller to små ruter med svor, men jeg syns ikke det er verdt det, i tilfelle. Pinnekjøtt går helt fint da, så holder meg til det!



Anonymous poster hash: 4864b...769
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok! Jeg vet ikke om det er det samme, jeg.. Det jeg vil unngå er å få skylt ut steiner :)

Anonymous poster hash: 82cc7...bf1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lykkeliky

Jeg har operert bort galleblæra etter mange gallesteinsanfall og betennelse i den, og jeg kan spise alt som er, også fet ribbe, uten noen form for ubehag.

De sier jo at gallesteinsanfall kommer lettere om du spiser fet mat, men jeg fikk anfall av hva som helst, til og med eple og knekkebrød uten noe på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå til legen, fortell at du sliter med gallestein så får du smertestillende så galleblæra "slapper av mer";)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hold deg unna fettrik mat, enkelt og greit.

Anonymous poster hash: cb972...8bf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forstår at jeg ikke får noe ut av denne tråden ;)

Anonymous poster hash: 82cc7...bf1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også plaga med gallesteinsanfall, men for min del er det ikke fettrik mat som setter det igang. Jeg har etter år med logging av hva jeg spiser før anfallene funnet ut at det jeg reagerer på er bær og rabarbra. Holder jeg meg unna det, slipper jeg anfall uansett hva jeg ellers spiser. For meg er det altså den røde sausen til riskremen jeg må holde meg unna på julaften, ikke ribba.

Poenget mitt er at ingen andre enn deg selv kan svare på hva som trigger dine gallesteinsanfall. Hva har gitt deg anfall før? Det er der du må lete etter svaret ditt, for det er ikke sikkert ditt svar i det hele tatt ligner på for eksempel mitt eller noen andre her inne sitt svar.

Uansett; lykke til! Håper du får en smertefri jul! :)

Anonymous poster hash: ac3ad...dee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også plaga med gallesteinsanfall, men for min del er det ikke fettrik mat som setter det igang. Jeg har etter år med logging av hva jeg spiser før anfallene funnet ut at det jeg reagerer på er bær og rabarbra. Holder jeg meg unna det, slipper jeg anfall uansett hva jeg ellers spiser. For meg er det altså den røde sausen til riskremen jeg må holde meg unna på julaften, ikke ribba.

Poenget mitt er at ingen andre enn deg selv kan svare på hva som trigger dine gallesteinsanfall. Hva har gitt deg anfall før? Det er der du må lete etter svaret ditt, for det er ikke sikkert ditt svar i det hele tatt ligner på for eksempel mitt eller noen andre her inne sitt svar.

Uansett; lykke til! Håper du får en smertefri jul! :)Anonymous poster hash: ac3ad...dee

Takk, det håper jeg og. Men jeg er vant til smerte, såeh, forventer vel egentlig ikke annet enn det.

Anonymous poster hash: 82cc7...bf1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...