BlendaSensitive Skrevet 16. juli 2014 #1 Del Skrevet 16. juli 2014 Kunne ikke formulere en bra tittel om dette. Men inspirert om tråden om prosentandel tysk, russisk, etc. Har en nær slektning som mente at barna som har en norsk pappa og en mamma som er adoptert fra kina som 1 åring - og aldri satt sine føtter i kina, der vil barna kunne lære seg kinesisk bedre enn andre. For det ligger i genene... Altså. Seriøst. Personen er like gammel som meg, midt i 30 årene, så ingen 90 åring som vokste opp på 1930-tallet. Da dette var normen. Er det mange som virkelig tror dette fortsatt? Min slektning sa dette med barnas pappa tilstede, han så bare litt rar ut i ansiktet, men sa ingenting, og jeg forsøkte forklare at barna vill lære seg like lett/vanskelig kinesisk, som arabisk, som hva som helst. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trimsi Skrevet 16. juli 2014 #2 Del Skrevet 16. juli 2014 Hmm.. Dette var en litt snodig ide ja Men jeg tenker ikke at denne tanken er gammeldags. Fokus på gener og biologi er noe man vinkler mer mot i dag. Tidligere trodde man jo at alt kom av miljø og foreldrenes påvirkning. Det er genetisk hvor lett og vanskelig barn/babyer lærer seg språk, men jeg har aldri hørt at det ligger i genene å lettere lære seg enkelte språk. Litt morsomt er det jo at danske babyer bruker lengre tid på å lære seg sitt språk enn f.eks norske. Så språk har definitivt forskjellig vanskelighetsgrad ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlendaSensitive Skrevet 17. juli 2014 Forfatter #3 Del Skrevet 17. juli 2014 Ja men hvorfor man lærer ulike språk fort/lett har med om man omgås språket, samt vanskelighetsgraden av et språk. (der dansk er et av de vanskeligere språkene). Ikke om man har en forfedre med annen morsmål! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2014 #4 Del Skrevet 21. juli 2014 Det er ikke nødvendigvis så dumt, selv om han neppe hadde en slik begrunnelse. Det er faktisk en viss vitenskapelig støtte for at ren anatomi kan skille seg såpass mellom ulike etniske grupper at noen lyder og tonefall er enklere for noen å lære enn andre. At det er noen lyder det er enklere for enkelte å lage enn andre. Det er jo store variasjoner på individnivå, men på gruppenivå er det ikke helt borti natta. Det sagt: Det er selvsagt ikke det man har tenkt på her, her er det nesten bare "kinesere skjønner vel kinesisk automatisk", og dette er selvsagt ikke noe man sitter og sier. Men om man tolker det så snilt som overhodet mulig er det ikke fullt så idiotisk som det kan høres ut. Anonymous poster hash: 9378b...fcd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå