Gå til innhold

Tips for å unngå svidd plen?


Mrs. B

Anbefalte innlegg

Plenen vår er på enkelte steder blitt brun-svidd/gul. Jorden er nok kanskje litt næringsfattig. Er det noe man kan gjøre for å unngå dette? Vil gjerne ha tykt og fint grønt gress. Plenen ble gjødslet nå i vår.

Endret av Mrs. B
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Klipper du den ikke litt for kort da?

Den blir i alle fall mye fortere svidd hvis den er kortklippet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke vi som klipper gresset, men synes ikke det har vært spesielt kort klippet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvro du bor, men dette høres ut som om det har med tilgang på vann å gjøre. Det er viktig å ikke vanne ofte men lite. Mange gjør den feilen at de skvetter på litt nå og da, noe som fører til at plenen ikke får så dype røtter, og dermed klarer seg dårlig i tørkeperioder. Om det er virkelig tørt trenger plenen vann, men da bør man også vanne leeeenge når man først gjør det. Gjødsel kan også svi plenen dersom det ikke regner eller man vanner rett etter at den er spredt. Sol og gjødsel er i kombinasjon en dreper for det meste grønt.

Om du vil ha en grønn og fin plen bør du nå gjødsle en gang til, og vanne godt etterpå (gjør dette på kvelden sånn at ikke sola sørger for at alt vannet fordamper). Vann i flere timer. Om et par uker kan du ha på det som kalles sommergjødsel (kalksalpeter, er IKKE det samme som kalk) for å gjøre plenen grønn, vann godt igjen. Dette bør gi plenen en boost sånn at den kommer seg. Bor du i et område med mye regn trenger du selvfølgelig ikke vanne når du har gjødsla med gjødsel og kalksalpeter, bare pass på å spre når det er meldt regn.

Om jorda er tynn og dårlig kan du godt gi den litt toppdressint (gjerne etter at du har gjødsla). Det vil si at du sprer ut et 2-3 cm tykt lag torvstrø på gresset, og raker litt rundt med riva sånn at det kommer ned i mellom gresstråene. En del av dette vil bli liggende oppå gresset, men det gjør ingenting for gresset vokser igjennom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...