Bridget Jones Skrevet 14. juni 2004 #21 Skrevet 14. juni 2004 Her vi bor kaller vi det KLOT. Vi putter flesk/bacon i midten. Har en smørklatt ved siden av og drikker iskald melk til mmmmmmmm
Gjest rabrabara Skrevet 14. juni 2004 #22 Skrevet 14. juni 2004 Vi og bruker duppe til klubb, samt bacon, sirup og kokt kålrabi.
Gjest Hulderjenta Skrevet 16. juni 2004 #23 Skrevet 16. juni 2004 Salt kjøtt/vossakorv, bacon&fett, potet og kålrabistappe - mmmmmm
Suzy Skrevet 17. juni 2004 #24 Skrevet 17. juni 2004 hvis ikke du vil være anonym da.. Skjønner deg hvis du vil det. Ingen fare Fiskefrøken - jeg er fra Elverum, som du ser i profilen min, men jeg har slekt fra Gudbrandsdalen. Oldemora mi kom derfra og lærte bestemoren min å lage klubb og duppe, som lærte det videre til mamma osv... Det er en veldig lokal variant har jeg skjønt - det er nesten ingen andre som spiser det, som jeg kjenner (bortsett fra familien min da) Tror jeg glemte å presisere at klubben skal blandes med byggmel...
Sommerfugl83 Skrevet 17. juni 2004 #25 Skrevet 17. juni 2004 Komlene mine bader i smeltet smør når jeg spiser de :oops: I tillegg har vi bacon, salt kjøtt og kålrabistappe til.... (selv om jeg kun spiser komle og bacon da ) Har prøvd å lage komle selv men de blir dessverre aldri som farmors....
Gjest Catwoman Skrevet 17. juni 2004 #26 Skrevet 17. juni 2004 Nå fikk jeg lyst på raspeballer Syns de er gode å spise naturell jeg, med litt salt på.
:-) anna Skrevet 17. juni 2004 #28 Skrevet 17. juni 2004 Min lokale variant fra nøre-sunnmøre er: Potetball med saltkjøt, bacon i fett, svinemør (grov pølse) og pølser og kålrabi (kålrot altså) (Som servert på Haugstad cafe der jeg bodde på hybel som 16-åring... Der var det ball hver torsdag og man kunne få kjøpt klippekort....) Også bruker jeg sirup på.
Gjest Anonymous Skrevet 17. juni 2004 #29 Skrevet 17. juni 2004 Sirup, sukker, salt kjøtt, bacon, kålerabi, gullerøtter, pølse, poteter Også drikker vi vin til raspeballene vi da, og øl.
mrs williams Skrevet 14. november 2004 #30 Skrevet 14. november 2004 Til raspeballar må en ha salt kjøtt ( gjeren ribbekjøtt hvist det er like etter jul) og en eller anna middagspølse. Kålrabistappe og kultur melk..nam nam
Lady Lovelylocks Skrevet 14. november 2004 Forfatter #31 Skrevet 14. november 2004 Skal spise raspeball imorgen jeg... Med stekt flesk og kålrabistappe. Gleder meg, nam nam
lene24 Skrevet 15. november 2004 #32 Skrevet 15. november 2004 Det skal jeg til svigers og spise snart!!! Men på sørlandet spiser vi " komper" - større variant av raspeballer... Da er tilbehøret kjøtt og flesk inni kompene, smør og sukker... Melk å drikke :-) Nam, nam..... Gleder meg nå!!!!!
MiniMjau Skrevet 15. november 2004 #33 Skrevet 15. november 2004 Vi bruker lammekjøtt til, evt kjøttpølser. I tillegg har vi stekt bacon, kålrabi, gulrot og jeg digger å ta en dæsj tyttebær ved siden av. Melk å drikke seff. Kan tenke meg at det er godt med vossakorv også.
Trill Skrevet 15. november 2004 #34 Skrevet 15. november 2004 Eg laga ikkje klubb enda- men har tenkt å lære meg- de e jo kjempegodt! Vi pleie å ha salt-kjøtt inni- og pølse,kålrabi, sukker og rømme attåt! Skumma Kluturmelk til dei so lika de!
Gjest Leola Skrevet 15. november 2004 #35 Skrevet 15. november 2004 Kaller det kumler og tilbehør er: kålrabistappe salt kjøtt kokte kjøttpølser smeltet smør :-)
Calla Skrevet 15. november 2004 #36 Skrevet 15. november 2004 kålrabistappe, saltet kjøtt og stekte pølebiter.... og selvfølgelig en god dæsj med smør som smelter mellom komlene..mmm..nå ble jeg sulten...
@riel Skrevet 17. november 2004 #37 Skrevet 17. november 2004 Jeg spiser komler med kålerabistappe, lammekjøtt, vossakorv og flesk. Typen min som er fra sunnmøre spiser potetball, de har samme tilbehør + gulrøtter og poteter, men inni potetballen har de en mårbit.
Gjest gjest1 Skrevet 17. november 2004 #38 Skrevet 17. november 2004 Dere som spiser raspeball med "brunostsaus",hvordan lager dere denne?? Nå er det raspeballtid!! Hele vinteren gjennom!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå