Mockbamilla Skrevet 12. juni 2004 #1 Del Skrevet 12. juni 2004 Er det noen som har utdannelse innen ernæring,eller er i gang? Har tenkt å starte, men må vel vente et par år pga manglende fag og poeng. Hvor kan man jobbe etter endt utdannelse? Er det nødvendig med alle åtte årene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pip Skrevet 13. juni 2004 #2 Del Skrevet 13. juni 2004 Kjenner ei som er utdanna innan det, ho jobbar no med undervisning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Soul Skrevet 13. juni 2004 #3 Del Skrevet 13. juni 2004 Tror nok du må ta hele utdannelsen for å få tittelen ernæringsfysiolog? Ville tro det var en beskyttet tittel, men er ikke 100% sikker. Tror det blir på linje med profesjonsutdannelse som odontologi, medisin e.l. Du kan også jobbe på f.eks. sykehus, hvor du rådgiver og hjelper pasienter med kosthold/ernæring. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Virvel Skrevet 14. juni 2004 #4 Del Skrevet 14. juni 2004 Jeg har en venninne som søkte ernæringsfysiologi i fjor, men kom ikke inn. Det er høye inntakskrav, og visstnok vanskelig å få jobb etterpå. På et av de største sykehusene i Osloområdet har de én ernæringsfysiolog, og h*n har ikke full stilling engang. Men hvis dette er noe du virkelig brenner for, finnes det alltid en løsning. Ikke gi deg, hvis det er ernæringsfysiolog du vil bli! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 14. juni 2004 #5 Del Skrevet 14. juni 2004 Kjenner ernæringsfyksiologer som jobber i eks toro, i medisinbransejn og med slanking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 14. juni 2004 #6 Del Skrevet 14. juni 2004 Det er IKKE riktig at det er få ernæringsfysiologer på sykehus. Det er mange ernæringsfysiologer på sykehus, dietetikere ble de kalt før i tiden. Ernæringsfysiologistudenter velger spesialisering. De kan velge mellom klinisk ernæring og samfunnsernæring (er det et tredje valg også mon tro?). Klinisk ernæring er typisk for de som jobber på sykehus etc. Tror kanskje de jobber med enkeltpersoners kosthold. Altså sykdommer etc. Men dette er jeg ikke helt sikker på detaljene rundt. Samfunnsernæring er for de som er interessert i å jobbe med sultproblematikk, generell helseopplysning etc. Jeg har hørt om alle mulige jobber for ernæringsfysiologer. Helsedepartementet, Matforsk, et eller annet med skolematordning, sykehus, forskning på universitetet og privat kostholdsveiledning. Her er det mange muligheter. Det er et krevende studium, med ganske få som fullfører. Tror det er et femårig studium for å få tittelen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mockbamilla Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #7 Del Skrevet 15. juni 2004 Takk for alle svar! Det er det eneste som har virket interessant på meg, ingenting annet frister... Men hvis det er få som fullfører, og få jobber, frister det ikke helt å begynne på et 5-årsstudium... :-? Kravet er jeg klar over, tror det blir noen år til jeg kommer inn ja. Er derfor glad jeg allerede har en utdannelse, hvis jeg plutselig ombestemmer meg 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 15. juni 2004 #8 Del Skrevet 15. juni 2004 Det er få som fullfører. Men det er visst fordi det er endel som hopper over til medisin og odontologi, og så er det jo de som stryker. Men strykprosenten er visst høyest de tre første semestrene, så man skjønner jo ganske tidlig om man får det til eller ei. Jeg har aldri hørt at det er vanskelig å få jobb som ernæringsfysiolog. En kjapp telefon til instituttet gir nok svar på det! Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå