Gå til innhold

Rabarbra


nessi

Anbefalte innlegg

Noen som har oppskrift på god rabarbra kake som egner seg til frysing. Har masse rabarbra jeg skulle brukt opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Denne paien er kjempegod og kan fryses uten problemer. server med vaniljekrem, eggekrem eller vaniljesaus.

Rabarbrapai

Paideig:

150 g smør

350 g hvetemel

50 g sukker

3 eggeplommer

3-4 ss kaldt vann

Fyll:

1 kg rabarbra

3 dl sukker

2 ss potetmel

Paideig: Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig.

Fyll: Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær lange strimler med en bakkelsspore. Legg strimlene som et gitter over paien. Pensle gitteret med sammenvispet egg og stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rabarbrakake

250 g mykt smør

250 g sukker

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

4 egg

4 ss kaldt vann

8 rabarbrastilker

sukker, kanel og hakkede nøtter til pynt

Du trenger en liten ildfast form, på størrelse med en liten langpanne.

Varm stekeovnen til 180 grader. Skjær rabarbra opp i biter. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt til slutt. Hell røren i bakepairkledt/smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.

Stek på nederste rille 35-40 min. Server kaken lun med krem eller is.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne ukens Hjemmet har flere rabarbra oppskrifter, leste bladet hos mamma så kan ikke skrive noen av den her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan lage eplekake, men med rabarbra. Men hvorfor ikke fryse rabarbraen i porsjoner? Så kan du ta opp når det passer. Da kan du lage rabarbragrøt, Tilslørte bondepiker (bytter ut eple med rabarbra) etc...

Hilsen Ella

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...