Gå til innhold

Engels treningsdagbok


Engel

Anbefalte innlegg

Har ikke vært aktiv på Kvinneguiden på mange år, men nå oppretter jeg treningsdagbok her. Søker likesinnede som ikke kjeder livet av seg over å høre om trening! :Nikke:

Kort om meg:

37 år, mor til 3 gutter på snart 4, 7 og 9 år.

Normalvektig, har ikke behov for å ned i vekt, men blir gjerne enda litt fastere i fisken. Så å holde vekten, men få litt mer muskler, er planen.

Begynte å løpe regelmessig i januar 2013, og har trent meg i løpet av 2013 opp til å kunne løpe 10 km på 60 min. Stolt over det! Målet nå er å gjennomføre 10 km på ca 55 min i slutten av juni i år.

Trener for tiden mest inne på senter, Fatburner/høypuls , bootcamp (styrketrening i sal), cardiocircle (intervalltrening på mølle, spinningsykkel, romaskin osv.) og bodystep er favoritt-timer, ved siden av å løpe på mølle og trene styrke når jeg får tid. Men nå utover våren satser jeg også på mer løping utendørs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ble tid til en rask løpetur i går, etter foreldremøte på skolen. Bare 5,8 km i rolig tempo.

I kveld er det 30 min Fatburner (høypuls i sal) før 60 min bootcamp. Gleder meg! Kjempeflink instruktør som er flink til å velge ut gode øvelser til bootcampen. Har trent dette 1-2 ganger i uken siden nyttår, og har blitt merkbart sterkere spesielt i overkroppen, noe jeg virkelig trengte.

Har ellers oppsummert februar måned, og noterer meg 11 treningsøkter i løpet av månden. Det er ikke ille med tanke på at jeg var alene med ungene ei uke også, da er det vanselig å få trent.

Må vel ellers føye til at årsaken til at jeg trener, den store motivasjonen utover opplagte ting som å ønske å se bra ut, får overskudd osv. er ungene. Jeg ønsker å være i form til å delta på aktiviteter med ungene i maaaange år til, og ønsker å være et godt forbilde for dem. Min store skrekk er å bli en mor som må stå og se på mens ungene kjører på ski eller klatrer fordi jeg ikke klarer å være med. Ser altfor mange slike mødre rundt om. I tillegg tjener hele familien på at jeg trener regelmessig. Det gir meg masse ekstra energi og overskudd, og det kommer hele familien til gode. Er også gift med en ivrig terrengsyklingsmosjonist, så heldigvis er vi en aktiv familie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig bra trening i går, veldig sliten når jeg var ferdig. I følge pulsklokka hadde jeg forbrent 890 kcal. Så kroppen fikk virkelig kjørt seg. Var bra oppe i puls flere ganger også.

Nå blir det forberedelser til feiring av den kommende 7-åringen til helga, så er redd det blir dårlig med trening resten av uka. Håper jeg kan klare å presse inn en rask løpetur på torsdag innimellom kakepynting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk løpt meg en skikkelig tur på lørdag, og er kjempefornøyd! Startet veldig rolig for å varme opp, og løp likevel 9,64 km på 56.27 min. Om jeg hadde fortsatt til 10 km i samme tempo som jeg hadde på slutten (som ikke ville vært noe problem, jeg tok meg bare ikke tid til det fordi det var 25 min igjen til familieselskap for 7-åringen), så hadde tiden blitt ca 58.40. :D Veldig bra utgangspunkt nå som jeg skal prøve å kjøre opp løpetreningen.

Har avtalt løpetur med en kollega i kveld, og så blir det fatburner+bootcamp i morgen som vanlig. Skal prøve å få løpt ute minst 2 ganger i uka framover i tillegg til 1-2 treninger innendørs. Prøve å få noen turer som er lengre enn 10 km også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rolig skravlejoggings med kollega i går. Hun viste meg noen stier jeg ikke visste om også, deilig med litt mer løping i terreng framfor asfalt! Ble 7 km, men i veldig rolig tempo da, siden vi begge skal på hardtrening i kveld, 1,5 time fatburner og bootcamp. Fikk også høre at i april starter det opp kombitime ute; jogging/bootcamp. Gleder meg!!!! :hoppendeglad: Håper bare ikke det kolliderer med sykkeltreningene til mannen.

Avsluttet i går med noen minutter med rockeringen, og noen armhevinger. Prøver nemlig å trene meg opp til å ta minst 10 armhevinger med strak kropp før sommeren, er fryktelig svak i overkroppen dessverre. Selv om det hjelper mye etter jeg begynte på bootcamp-treningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreløpig oversikt over løp i år som jeg satser på å delta i:

28. mai, BDO-mila (5 eller 10 km)

29. juni, Kristinaløpet (5 eller 10 km, jeg skal løpe 10 km)

Mulig deltagelse:

6. spetember KK-mila (løpe 10 km, men deltagelse her forutsetter at de gjør noe med start/løype så vi slipper løpe i kø)

20. september Oslo maraton. Løpe 10 km

Jeg kommer til å delta på et av de to sistnevnte, bare litt usikker på hvilket. Jobben sponser deltageravgift på alle disse, heldige meg! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

30 min fatburner i går, før bootcamp.

Øvelser på bootcampen:

1.Pushups med strak kropp på steppkasser

2.Brystpress 40 kg

3.rygghev m 5 kg vekt

4. runde 1 og 2:Gå opp og ned på stepkasser (maks høyde) med 10-20 kg i hver hånd

runde 3 og 4: spensthopp over kasser, spurt tilbake

5. Planke

6. utfall, uten vekter

7. Kettlebell swing, 12 kg

8. Hipthrust på benk, uten vekter

9. løping/spurting på stedet.

intervaller:

1: 50 sek jobbing, 15 sek pause

2: 40 sek jobbing, 10 sek pause

3. 50 sek jobbing, 10 sek pause

4. 50 sek jobbing, 10 sek pause

Avsluttet med 20 skikeklige spensthopp.

Skulle gjerne hatt vekter på både utfall og hipthrust, syns ikke det tok nok, så om det er samme øvelser nestegang kommer jeg til å plukke med meg vekter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cardicircle i går.

10 min oppvarming, og så 2 min jobbing (70-80% puls) -2 min pause på:

Romaskin

spinningsykkel

Ellipsemaskin (bruker kun beina, nivå 17, ca 280 watt)

Boksing på sekk (15 sek på, 15 sek pause, 4 ganger)

Tredemølle (2,0 stigning, hastighet 12-12,5 km/t)

Kjører 2 runder. På siste øvelse (mølle i går) kjører vi 1 min ekstra, og opp rundt 90% puls. Instruktøren er veldig flink til å pushe på oss. Ikke helt fornøyd med farten på mølla, men ble litt stiv i beina etter ellipsemaskinen. Men lå godt og høyt i puls. Ser snittet for hele økta er 78%, og var oppe i 93% på maks. (må legge til at jeg ikke har fått målt makspulsen min, er beregnet makspuls).

Nå blir det tur på fjellet med familien i helga, og kun rusletur i barnetempo på ski tenker jeg. Kanskje en løpetur på søndag kveld om vi er tidlig hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løp 10,4 km i går, i rolig tempo. Skal løpe med kollegaer i dag rett etter jobb. Blir nok ganske rolig det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6,2 km med kollegaer i går, og vonde legger i dag. Må visst trappe opp løpinga litt gradvis ja...

Deilig i går da. For 1 1/2 år siden klarte jeg ikke henge med kollegaene mine på løpetur. Nå var det de som var mest slitne. :) Føles utrolig godt å vite at jeg er i "normalt god form" igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bestemt meg for å trene litt mer styrke, prøve stramme opp rumpa litt... :rodme: Jeg trener egentlig ikke for utseendes skyld altså, men det er rart med det når man ser at kroppen gradvis ser bedre ut, da får man plutselig lyst til å gjøre enda mer! :jepp: Passer dermed dårlig at mannen er på jobbreise så jeg ikke får trent bootcamp i dag... :frown: Men det finnes manualer og vektstang hjemme også, så tenker å prøve meg på en liten økt enten i dag eller i morgen. Må jo bare komme igang. Mye reising på mannen nå før påske, så da blir det begrenset med trening på senteret. Liker ikke å dra minstemann opp dit og levere på barnepass etter en lang dag i barnehagen. Da får jeg heller trene hjemme når ungene er i seng.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble en liten styrkeøkt hjemme i går. Nok til at jeg er støl i rumpemusklene i dag. Får ta det som et godt tegn. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cardiocircle igjen i går, grei økt. Har ikke vært like høyt oppe i puls som sist, men helt greit.

Ble litt stress, så fikk bare kjørt 2 serier med bulgarsk utfall og dype, brede knebøy med kun kroppsvekt etterpå, samt en serie pushups på benk (altså med hendene på benken, ikke beina). Litt for dårlig, men trøster meg med at rumpa fikk kjørt seg litt på ellipsemaskinen også.

Blir fatburner og bootcamp igjen morgen, og så får jeg ut og løpe søndag eller mandag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så hyggelig at noen titter innom! :)

Bootcamp på lørdag:

1. oppsteg på kasse med 25 kg vekter på skuldre.

2. Bicepscurl 12 kg

3. 10 kg vektskive, løfte opp i front og svinge ned til hoft på hver side.

4. runde 1 og 2, pushup på stang, runde 3 og 4 mage, rulle fram og tilbake med hender.

5. sidehev med manualer 2,5 kg i hver hånd (litt foroverlent)

6. lengdehopp og gående utfall, kun kroppsvekt

7. roing med strikk

8. Løping opp og ned på kasse (scenekant, høyere enn stepkasse)

9. Markløft 40 kg

Runde 1 50sek, 15 sek pause, runde 2 60 sek, 15 sek pause, runde 3 30 sek 10 sek pause, runde 4 70 sek, 15 sek pause.

Mye hjerteklapp på kvelden. Glad legen holder på å sjekke ut det. Foreløpig er det avdekker at jeg tar opp forlite B12, så har tatt en mengde tester for å finne ut hvorfor. B12-mangel kan nemlig gi hjerteklapp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kort rolig runde i går, 5 km, pga vondt på innsiden av leggene. :frown: Beina må visst ha mer tilvenning til økt løping ute. Prøver å holde meg unna asfalt for en periode, men selv 2 km oppvarming på mykt underlag hjalp ikke i går. Hviledag i dag, så skal jeg prøve meg på en 5 km igjen på onsdag. Mannen er ute og reiser, så eneste treningsmulighet er en rask løpetur innimellom legging av unger. Minstemann legges, og de to eldste har ansvaret den lille halvtimen jeg er ute. Funker greit det. De kan nå meg på telefon, og jeg passer alltid på at noen av naboene er hjemme om noe skulle skje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Løperunde på 5 km i går også, heldigvis mye bedre i leggene selv om jeg kjente litt etter turen. 29:19 er ikke akkurat fort da, men valgte å ikke kjøre for hardt pga leggene.

Kjørte litt styrketrening for rumpe/lår, mage og bryst/armer etterpå. Kjenner det i rumpa i dag, så det er vel et godt tegn. Ser ellers ut til å bli tur på fjellet i helga. Vurderer å melde meg frvillig til å dra pulken for å få litt treningseffekt... Ellers blir det rolig tempo når ungene er med. Men regner med at det blir en mil på ski når det er meldt så strålende vær. Og sikkert altfor mye godt å spise.... :plystre:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter altfor lite trening i forrige uke var jeg endelig ute på løpetur meg kollegaer i går. Etter 3 km klarer jeg å tråkke over på venstre bein... Infernalsk vondt der og da, selv om det heldigvis ikke var et kraftig overtråkk. Men er fortsatt litt hoven i dag, selv om det gjør mindre og mindre vondt. Må dermed ta det litt rolig denne uka, når mannen endelig er hjemme og jeg virkelig kunne fått trent skikkelig. :sur: Hele neste uke er han bortreist igjen. Fatburner og bootcamp i dag utgår, men vurderer å ta en runde på spinningsykkel og trene litt styrke etterpå, bare teipe beinet godt og passe på å ikke gjøre noe som gjør vondt. Gidder ikke sitte rolig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble 20 min på spinningsykkel + 25 min styrketrening på onsdag, og 5 km rolig jogg + 10 min styrke i går torsdag. Begge deler gikk greit for beinet, men var litt ømt i morges. Er fortsatt litt hoven også.

Tenker å prøve meg på en litt lengre løpetur i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...