Gå til innhold

Anjes lune hjørne


Anje

Anbefalte innlegg

Agurkporno :fnise:

Neste år blir det kjøkkenhagekasse på verandaen, om ikke mer! :jepp:

Pass opp for agurker, bare! De vokser som ugress. :ninja:

:blomst: God helg i disse "agurktider" Anje! :fnise:

Anje bringer agurknyhetene! :opplyser:

I dag har det vært så varmt at jeg ikke helt har visst hvor jeg skulle gjøre av meg. :bond: Og så varmt har det ikke vært her på sikkert sånn ca 10 år. :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og det kommer fra en som begir seg ned i de forvirrende og skumle avkrokene av graviditetsdagbøkene! :redd:

Agurk-bjørn! :skratte:

Hvordan går det med plantene dine i varmen, Rumle?

:ler:

Jooo, de har klart seg relativt bra de, til og med rosene som vel ikke i utgangspunktet er superbegeistret for så varme dager. Jeg har plukket min første blomsterert, og det er litt av en lykke skal jeg si deg, for jeg har virkelig ikke hatt mye hell med de før! De første pleier vanligvis å vise seg sånn ca. i slutten av september :dry:

Hvordan står det til i Anjes hengende hager da? :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:ler:

Jooo, de har klart seg relativt bra de, til og med rosene som vel ikke i utgangspunktet er superbegeistret for så varme dager. Jeg har plukket min første blomsterert, og det er litt av en lykke skal jeg si deg, for jeg har virkelig ikke hatt mye hell med de før! De første pleier vanligvis å vise seg sånn ca. i slutten av september :dry:

Hvordan står det til i Anjes hengende hager da? :ler:

Jeg har også plukket min første erteskolme i dag. Mest fordi jeg ikke klarte vente, for den var temmelig biteliten. :sjenert:

Altså: ting vokser så innmari unormalt fort! Og alt er så grønt. Jeg klarer ikke helt venne meg til denne rare sommeren uten regn og kjølige dager. :ler: Men det er helt supert. Reddikene er på sesong 2 alt. :daane:

Eneste skår i gleden er at jeg har en åme (eller åmer?) i krukkene mine! :bond: Den gnager på salaten min så det blir ikke noe igjen til meg. Og samme hvor jeg leter så finner jeg ikke dette mystiske gnagende dyret. :ninja:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også plukket min første erteskolme i dag. Mest fordi jeg ikke klarte vente, for den var temmelig biteliten. :sjenert:

Altså: ting vokser så innmari unormalt fort! Og alt er så grønt. Jeg klarer ikke helt venne meg til denne rare sommeren uten regn og kjølige dager. :ler: Men det er helt supert. Reddikene er på sesong 2 alt. :daane:

Eneste skår i gleden er at jeg har en åme (eller åmer?) i krukkene mine! :bond: Den gnager på salaten min så det blir ikke noe igjen til meg. Og samme hvor jeg leter så finner jeg ikke dette mystiske gnagende dyret. :ninja:

Jeg mente sånne blomsterter med med bare blomster :jepp:

Men erter som kan spises er jammen ikke å forrakte heller! Jeg var dog veeeldig sen med å få plantet dem i år. Planlagt planting; april - utført planting; ca. 1 uke siden :ler:

Absolutt ikke optimalt, spesielt ikke i denne varmen - men jeg satser på at de vil gro ok likevel :jepp:

Plantet margerter og sukkererter, og noen uker før det plantet jeg rosebønner, bondebønner og borletti(?) bønner. De vokser som bare det nå :jepp: Dristet meg også til å så noen squashfrø for en uke siden. Regner med at det MÅ være altfor seint, men prøver likevel, litt morro skal man jo ha :)

Kinesisk gressløk er på vei også, har sådd de under tomatplantene for å bruke opp all ledig plass! :) Spent på de, har aldri smakt før - men regner med at det blir vanlig gressløk + hvitløksmak? :)

Reddikker har jeg helt glemt å så! Ikke finner jeg frø heller, noe jeg ikke kan fatte, synes jeg "alltid" bestiller reddiker .. men her ikke noen å oppdrive :vetikke: Må få tak i noen å så snart - og gulrøtter!

De åmene kan jammen gjemme seg godt ja! Håper du finner den sn art :blomst:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anje Oranje

Jeg har et sitrontre. Men et appelsintre hadde vært noe. :ler:

Jeg mente sånne blomsterter med med bare blomster :jepp:

Men erter som kan spises er jammen ikke å forrakte heller! Jeg var dog veeeldig sen med å få plantet dem i år. Planlagt planting; april - utført planting; ca. 1 uke siden :ler:

Absolutt ikke optimalt, spesielt ikke i denne varmen - men jeg satser på at de vil gro ok likevel :jepp:

Plantet margerter og sukkererter, og noen uker før det plantet jeg rosebønner, bondebønner og borletti(?) bønner. De vokser som bare det nå :jepp: Dristet meg også til å så noen squashfrø for en uke siden. Regner med at det MÅ være altfor seint, men prøver likevel, litt morro skal man jo ha :)

Kinesisk gressløk er på vei også, har sådd de under tomatplantene for å bruke opp all ledig plass! :) Spent på de, har aldri smakt før - men regner med at det blir vanlig gressløk + hvitløksmak? :)

Reddikker har jeg helt glemt å så! Ikke finner jeg frø heller, noe jeg ikke kan fatte, synes jeg "alltid" bestiller reddiker .. men her ikke noen å oppdrive :vetikke: Må få tak i noen å så snart - og gulrøtter!

De åmene kan jammen gjemme seg godt ja! Håper du finner den sn art :blomst:

Sånne som blomstrer, ja. :ler: Jeg var helt gira på erteskolmer jeg i går.

Og i dag er jeg gira på agurker igjen. Den første mini-agurken har nemlig dukket opp. :hoppendeglad:

De bønnene høres veldig spennende ut. :jepp: Jeg har ikke dyrket bønner på noen år, men da jeg prøvde så ble det aldri noe særlig til bønner på dem. :klo:

Reddiker er fine saker. Men jeg tror det er littegranne for varmt for dem nå? Jeg sliter i alle fall med å holde dem fuktige nok i krukka. Og tørker de opp så blir de utroooolig bitre (erfarte jeg i fjor :lol: ).

Kinesisk gressløk har jeg faktisk ikke hørt om før. Det er så mye spennende å prøve ut at det er rent farlig å gå inn på sånne nettsiden som selger frø. :redd:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, det er sikkert for varmt for reddiker :vetikke: men innen jeg har klart å få frø i hus så regner jeg med at vi skriver augsut :ler: så da burde det vel gå å så en omgang eller to - om vi er heldige med været. De vokser jo ganske fort :jepp:

Er spent på bønnene jeg også! Ser bra ut så langt, men har ikke mye erfaringer fra før jeg heller :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt burde vokse like raskt som reddiker! :fnise:

Men ting er godt i gang nå, altså. Tomatplantene har bittesmå minitomater, det er erteskolmer i fleng på erteplanten, reddikene er nesten klare til å plukkes (litt spent på om de har blitt bitre i varmen) og det er drøssevis med små chili og paprika på chili- og paprikaplantene. :biggrin: Jeg skal bare ikke tenke på hvordan jeg om en måneds tid skal klare å spise unna. :ler: Satser på å tørke endel chili - det blir liksom aldri for mye av det utover vinteren.

Du får avgi rapport om bønnene utover, Rumle. :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du prøvd å fryse urter med olivenolje?

cdce4eb08e93cfb4ec3e747e4f4985bf.jpg

Har tenkt så mange ganger på å prøve dette selv, men aldri kommet så langt. Tenker det må være perfekt til å putte i veldig mye forskjellig .. og så praktisk med porsjonsstørrelse :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker veldig fint å fryse fersk chilli også

Det gjorde jeg i fjor. :jepp: Funket ikke så bra, for jeg glemte posen nederst i en skuff, og fant den i vår. :fnise:

Har du prøvd å fryse urter med olivenolje?

cdce4eb08e93cfb4ec3e747e4f4985bf.jpg

Har tenkt så mange ganger på å prøve dette selv, men aldri kommet så langt. Tenker det må være perfekt til å putte i veldig mye forskjellig .. og så praktisk med porsjonsstørrelse :jepp:

Jeg har tenkt på det. Men jeg har heller ikke kommet lengre enn til tanken. :ler:

Og så er det liksom mye enklere å ta noen tørkede saker fra skapet enn å rote gjennom fryseren (som alltid er så full og rotete :ninja: ). Og akkurat nå lever jeg lykkelig ved å late som det aldri kommer en tid der det ikke er mulig å plukke ferske urter på altanen. :redd:

Jeg har forresten tørket noen lavendelblomster, da. De er supre i scones og bakverk. :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det gjorde jeg i fjor. :jepp: Funket ikke så bra, for jeg glemte posen nederst i en skuff, og fant den i vår. :fnise:

Jeg har tenkt på det. Men jeg har heller ikke kommet lengre enn til tanken. :ler:

Og så er det liksom mye enklere å ta noen tørkede saker fra skapet enn å rote gjennom fryseren (som alltid er så full og rotete :ninja: ). Og akkurat nå lever jeg lykkelig ved å late som det aldri kommer en tid der det ikke er mulig å plukke ferske urter på altanen. :redd:

Jeg har forresten tørket noen lavendelblomster, da. De er supre i scones og bakverk. :jepp:

Ja, det kan være du er inne på noe der (mtp rotete frys :ler: ) På den annen side, så tenker jeg at det er veldig praktisk om man først har laget det da. Lurer på om det går greit å putte hakket hvitløk oppi også. Men, det gjør det vel? :vetikke: Det hadde vært enda mer praktisk :jepp: Og chili? :jepp:

Tørkede lavendelblomster høres spennende ut! Aldri prøvd det i mat. Men, hvilke bruker du? Man kan ikke bruke vanlig lavendel man kjøper i buikken vel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

VÆH! Kjempesmart!

Mamma fryser også hele blader med enkelte urter (er ikke alle som egner seg like godt, noen mister smak) i melkekartonger eller bokser. Så er det bare å ta ut litt og "knuse"/smuldre i maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det kan være du er inne på noe der (mtp rotete frys :ler: ) På den annen side, så tenker jeg at det er veldig praktisk om man først har laget det da. Lurer på om det går greit å putte hakket hvitløk oppi også. Men, det gjør det vel? :vetikke: Det hadde vært enda mer praktisk :jepp: Og chili? :jepp:

Tørkede lavendelblomster høres spennende ut! Aldri prøvd det i mat. Men, hvilke bruker du? Man kan ikke bruke vanlig lavendel man kjøper i buikken vel?

Ser ikke noen grunn til at hvitløk og chili ikke skulle gå an å putte i. Blir jo som en liten frossen ferdigkrydder-terning da. :jepp:

Jeg har ekte lavendel. Sånn her:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Lavandula_angustifolia

Men en kan vel bruke andre typer også? :klo:

Hva er bruksområder for fryste oljeurter?

Den varmmaten en ville brukt ferske urter i, vil jeg tro. :spise: Supper og kraft og stekt kjøtt og pastasalat og ... Hadde det ikke vært så varmt ville jeg vært sulten nå. :ler:

VÆH! Kjempesmart!

Mamma fryser også hele blader med enkelte urter (er ikke alle som egner seg like godt, noen mister smak) i melkekartonger eller bokser. Så er det bare å ta ut litt og "knuse"/smuldre i maten.

Lurt. :jepp: Men jeg må først temme denne fryseren min. Slukhalsen liker å gjemme mat innerst og nederst. :ninja:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tror ikke det? Har sett dette tipset rundt i lang tid, hadde nok sluttet å poppe opp om det ikke funket? :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også sett en annen variant, hvor man moste krydder osv og olje og frøs det som en kake .. så kunne man skjære av akkurat det man behøvde :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg blir ordentlig husmor en gang i fremtiden skal jeg prøve det. Kan hende det er 40 år til da....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...