Anje Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #501 Skrevet 22. februar 2014 Åneivelnei? Lungemos ikke godt? Da må den ha blitt tilberedt feil tror jeg, for den er veeeldig god syns jeg. Ja, jeg skal ikke utelukke feil tilberedning, dårlig variant av lungemosen eller noe annet. Men nå blir det mere lunsemos på deg. Så utrolig rart Hva med temperatur, kan den være annerledes? Mange anbefaler jo undervarme for å få frøene til å spire, kanskje det kan virke? Jeg har ikke noe erfaring med det selv altså .. Men håper du får de til å gro! Cottage pie og nybakt foccacia høres supernammmmm ut! Jeg troooor det er akkurat like varmt som i fjor. Håper egentlig ennå at jeg bare har fått i hus verdens treeeeeegeste chilifrø. Og at de ikke blir til verdens tregeste chiliplante! For da får jeg ikke noe chili på den før om flere år! Har du startet å så? Eller drøyer du ennå litt utpå våren? Jeg blir sulten av min egen dagbok.
Anje Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #503 Skrevet 22. februar 2014 Jeg baker litt mer, jeg... Baking er aldri dumt. Hva bakes det i dag?
FruN Skrevet 22. februar 2014 #504 Skrevet 22. februar 2014 Cookies med M&M, hvit og mørk sjokolade 2
Anje Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #505 Skrevet 22. februar 2014 Nom. Jeg prøvesmaker så gjerne.
Rumle Skrevet 22. februar 2014 #506 Skrevet 22. februar 2014 Ja, jeg skal ikke utelukke feil tilberedning, dårlig variant av lungemosen eller noe annet. Men nå blir det mere lunsemos på deg. Jeg troooor det er akkurat like varmt som i fjor. Håper egentlig ennå at jeg bare har fått i hus verdens treeeeeegeste chilifrø. Og at de ikke blir til verdens tregeste chiliplante! For da får jeg ikke noe chili på den før om flere år! Har du startet å så? Eller drøyer du ennå litt utpå våren? Jeg blir sulten av min egen dagbok. Nei, jeg har ikke startet enda. Prøver å drøye det så lenge som mulig. Vil også prøve å så en del direkte i år, for jeg har rett og slett ikke nok plass Men, regner med å få sådd tomater osv i første del av mars 1
Rumle Skrevet 22. februar 2014 #507 Skrevet 22. februar 2014 Hr du en mild chili å anbefale forresten?
Anje Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #508 Skrevet 22. februar 2014 Hr du en mild chili å anbefale forresten? Vel, i fjor sådde jeg bare frø fra en grønn chili jeg kjøpte i butikken (som smakte passe sterk) og det funket som bare det. I år har jeg kjøpt inn en som heter "Jimmy Nardello" som visstnok skal være så mild at den kan spises som den er i salat (men den har fortsatt chilismak, sier de..), men siden den altså er en av de som aldri spirer så vet jeg ikke om jeg kan anbefale.
Anje Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #509 Skrevet 22. februar 2014 Forresten så har jeg lært denne nyttige kuriosaen om chili: dersom den får så mye vann og kjærlighet den bare kan makte så blir chiliene milde og fine, og dersom en vil ha ekstra sterke chili så stresser en plantene med å tørke dem ut litt. Så godt stelt chilier er mildere chili.
Aldrisur Skrevet 22. februar 2014 #510 Skrevet 22. februar 2014 Kan liksom ike unngås å tenke på dere spiregale frøknene - deg og Rumle, når jeg ser hvodan alt blomstrer og gror her i syd-østen. Her vokser urtene ut av murveggene på husene her Anje! Fant et orkidétre i går kveld, men vet ikke hvordan bildet egner seg her. Det var litt mørkt ute, men jeg prøver. 2
Rumle Skrevet 22. februar 2014 #511 Skrevet 22. februar 2014 Vel, i fjor sådde jeg bare frø fra en grønn chili jeg kjøpte i butikken (som smakte passe sterk) og det funket som bare det. I år har jeg kjøpt inn en som heter "Jimmy Nardello" som visstnok skal være så mild at den kan spises som den er i salat (men den har fortsatt chilismak, sier de..), men siden den altså er en av de som aldri spirer så vet jeg ikke om jeg kan anbefale. Hmmm jeg skal kikke litt rundt og se hva jeg finner, er ikke så veldig glad i å bruke chili, men kanskje ejg kan venne meg til det Forresten så har jeg lært denne nyttige kuriosaen om chili: dersom den får så mye vann og kjærlighet den bare kan makte så blir chiliene milde og fine, og dersom en vil ha ekstra sterke chili så stresser en plantene med å tørke dem ut litt. Så godt stelt chilier er mildere chili. Så artig! Nyyydelig orkide, aldri!
Anje Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #512 Skrevet 22. februar 2014 Orkide i sitt rette element. Jeg bruker chili ofte med sjømat og bønner. Ikke så mye for å få det sterkt (jeg er ikke glad i sterk mat) men fordi chili gir en deilig varm smak. Om det gir mening.. God lørdagskveld.
Hoppetaujenta Skrevet 22. februar 2014 #513 Skrevet 22. februar 2014 God lørdagskveld fra meg også. Jeg har spist en kvart varm kylling, grønnsaker og fløRtegratinerte poteter.
Gjest Tekola Skrevet 22. februar 2014 #515 Skrevet 22. februar 2014 Er du ikke kjent med at potetene er noen skikkelige flørtepuser altså?
Anje Skrevet 23. februar 2014 Forfatter #517 Skrevet 23. februar 2014 Jeg og, Mynona. I dag har 4 av 6 chilifrø spiret. Sånn helt samtidig over natta. Frø er snåle saker. 1
Hoppetaujenta Skrevet 23. februar 2014 #518 Skrevet 23. februar 2014 Vi var alle frø en gang! *visdomsord*
Mynona Skrevet 23. februar 2014 #519 Skrevet 23. februar 2014 Jeg ser på et matprogram om muskattnøtt. Fra Grenada hvor jeg har vært.
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå