Elze Skrevet 5. april 2004 #1 Del Skrevet 5. april 2004 Jeg er blakk for tiden og spiser meg derfor gjennom matskap og fryser, uten å lide noen nød. Har mye god mat på lager har jeg funnet ut .. Men - er det noen som har en god oppskrift med hvalkjøtt? Har en sånn frossen blokk liggende i frysen, og vil gjerne lage noe godt av den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 5. april 2004 #2 Del Skrevet 5. april 2004 Jeg har ingen oppskrifte, men "vanlig" hvalgryte lages opp av at man steker biffen i passe biter. Tar vare på stekesjyen og lage saus av den. Lag rikelig med saus og la biffen koke i sausen 1 eller 2. Kan tilsette sopp, gulrøtter osv. etter ønske. Tilbehør: poteter og grønnerter og tyttebær...mmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 5. april 2004 #3 Del Skrevet 5. april 2004 "Chili con kval" er en favoritt hos oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. april 2004 #4 Del Skrevet 5. april 2004 Jeg liker å skjære hvalkjøttet i tynne skiver, ha på litt krydder og grille det et øyeblikk på hver side. Hvis ikke været tilllater grilling, kan kjøttet stekes på panne. Serveres med hjemmelaget potetsalat eller en annen salat du liker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. april 2004 #5 Del Skrevet 6. april 2004 Min hvalgrytefavoritt: Ca 500 gr. hvalkjøtt i terninger Sjalottløk, evt. vanlig løk i små biter Gulrøtter i skiver Champignon i skiver Tomatpure Soyasaus 3 dl Creme Fraiche eller lettrømme Knuste enebær, evt.viltkrydder, salt og pepper Brun først kjøttet (ikke for lenge!), legg til side. Stek løk, gulrøtter og champignon. Ha i creme fraiche, smak til med tomatpure, soyasaus og krydder. Ha i kjøttet på slutten. Ris, broccoli og tyttebærsyltetøy er kjempegodt til. Det er også kjempegodt å steke som vanlig biff med stekt løk og en rømmesaus basert på stekesjyen (litt tomatpure og soyasaus gir en ekstra piff). Dersom du har hatt kjøttet liggende en stund i fryseren anbefaler jeg å skjære av ytterste lag, ellers kan det være en risiko for at det setter seg transmak på det ellers så gode kjøttet.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madden Skrevet 6. april 2004 #6 Del Skrevet 6. april 2004 Hvis du forsøker tipset med å grille tynne hvalbiffskiver (NYDELIG!!!) så prøv med viltsaus også sammen med kjøttet og potetene/grønnsakene..det er SÅ GODT!!!! Nam nam...fikk veeeeeldig lyst på grillet hvalkjøtt nå ja!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå