Gå til innhold

"Flekk" på melketann


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Sønn på 5 har en stund hatt en svart flekk (hull?) på en fortann som ikke går bort. Bør vi ringe tannlege da, eller gjør de ingenting med det da tanna uansett snart skal felles?

Anonym poster: 3ec01bbc06e846d2cec1e7d71cf698eb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror jeg ville tatt en tur til tannlege uansett om den snart skal felles. Er det oppi eller nedi? Som oftest er det de i underkjeven som felles først. Noen barn feller ikke fortennene i overkjeven før på andre trinn, kan være litt lenge hvis det er hull mtp at det kan bli vondt.

Anonym poster: 7e32c465682eba4530b114225f875bdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er en av fortennene i overkjeven. Ikke sikkert det er hull heller.. men usikker på om tannleger syns sånt er "unødvendig" å komme med.

Anonym poster: bec7f1583de3587f094cad9e7e536a3a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid kontaktet tannlegetjensten hvis det er noe jeg har lurt på, tenner er så viktig, også til barna:) Har og en teori om at det er bedre å være føre var, dumt hvis det er noe som blir smertefullt til de, sånn at de får en ubehagelig opplevelse og utvikler tannlegeskrekk.

Hvis det er et begynnende hull så kan tannlegen vurdere om det trenger å pusses bort (fort gjort hvis det ikke er dypt), eller bare gi det fluorbehandling sånn at det senker kariesen og det kan være sånn til tannen felles.

Anonym poster: 7e32c465682eba4530b114225f875bdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser du om det er hull eller om det bare er en "flekk"? For man kan få flekker på tennene om man f.eks slår tannen hardt og den "dør". Uansett så vil det bare være positivt å dra til tannlegen nå. Er det noe galt fikser de det, er det ikke så blir du beroliget. Og om du selv har hatt tannverk noen gang, så vet du at det er veldig lurt å gå til tannlegen FØR det begynner å gjøre skikkelig vondt! Tannlege for barn er gratis også, så du taper ikke noe på å ta en tur.

Anonym poster: 58c7d1b64d6d5fdbfee5ae49fb044669

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...