Gjest Nefertiti Skrevet 29. mars 2004 #1 Del Skrevet 29. mars 2004 Noen som vet hvordan dette gjøres? Jeg så en oppskrift på det i et blad en gang for lenge siden, men husker ikke helt hva som sto der. Skal man pakke et egg inn med løk, rødløk, rødkål og persille (andre ting som farger av?) og pakke det inn med et vått kjøkkenpapir og så koke dette lenge? Synes de ble så fine farger, så jeg har lyst å prøve. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 29. mars 2004 #2 Del Skrevet 29. mars 2004 Gule egg: Ha vanlig løkskall oppi vannet, det samme gjelder med rødløk. Man behøver ikke pakke det inn. Kokes som normalt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snuppelure Skrevet 29. mars 2004 #3 Del Skrevet 29. mars 2004 jeg har forsøkt det der flere ganger, men får aldrig farge... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 29. mars 2004 #4 Del Skrevet 29. mars 2004 Den beste fargen får du ved å pakke inn slik du har beskrevet, da får du også et fint mønster på egget etter hvordan løkskallet e.l. lå. Husk at eggene skal koke minst 2 timer, ellers tar de ikke særlig farge (det er ikke meningen at eggene skal spises, bare til pynt), jo lengre de koker jo sterkere farge får de. Du kan bruke f.eks. løkblader, kaffe, te, rødbeters, spinat eller fargestoff fra hobbybutikk. Surr eggene inn i kreppapir, gjerne forskjellige farger, det blir veldig fint. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snuppelure Skrevet 29. mars 2004 #5 Del Skrevet 29. mars 2004 Det forklarer en god del.. :-) Men hvordan får man farge på egg kokt i sine perfekte 7,5 minutter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 29. mars 2004 #6 Del Skrevet 29. mars 2004 Jeg koker egg sammen med løkskall i påsken for å få fin farge på frokosteggene. Det fungerer helt utmerket, men man må ha i ganske mye løkskall. Vil tippe at det fungerer på samme måten med kål og rødløk, men det har jeg ikke prøvd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 29. mars 2004 #7 Del Skrevet 29. mars 2004 Vi har alltid kokt frokosteggene med løkskall og fått farge på normal tid. Men man må jo ha endel skall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå