tuji Skrevet 16. mars 2004 #1 Del Skrevet 16. mars 2004 Noen som vet hva dette betyr: "Bind upp med bindgarn och rimma bogarna minst 5 timmar" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. mars 2004 #2 Del Skrevet 16. mars 2004 Hva er det oppskrift på? Hva er sammenhengen vidre. Det er ikke noe marinering? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Myumi Skrevet 16. mars 2004 #3 Del Skrevet 16. mars 2004 Så vidt jeg husker betyr rimma at det skal småkoke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 16. mars 2004 Forfatter #4 Del Skrevet 16. mars 2004 Det er ikke marinering, men konfitering (konserveringsteknikk. Ikke spør. Jeg vet ikke helt hva det innebærer selv enda). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 16. mars 2004 Forfatter #5 Del Skrevet 16. mars 2004 Småkoke høres fornuftig ut. Takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. mars 2004 #6 Del Skrevet 16. mars 2004 Småkoking er det ja. Syns nemlig det hørtes kjent ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. mars 2004 #7 Del Skrevet 16. mars 2004 Småkoking er ikke det simra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amarone Skrevet 16. mars 2004 #8 Del Skrevet 16. mars 2004 Å rimma er å salte? Som i rimmad flesk= saltet flesk? Det trodde jeg, i hvert fall! Amarone Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. mars 2004 #9 Del Skrevet 16. mars 2004 Å koke noe i minst fem timer høres litt i overkant mye ut. Rimma må være noe annet enn koking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. mars 2004 #10 Del Skrevet 16. mars 2004 Rimma betyr Rimma- salta kött genom att lägga det i en lake, saltat vatten, i ett eller några dygn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 16. mars 2004 #11 Del Skrevet 16. mars 2004 Det stemmer det Pulverheksa!!! Håper ikke Tuji har begynt å småkoke etter "oversettelsen" fra noen av de andre her Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 16. mars 2004 Forfatter #12 Del Skrevet 16. mars 2004 Neida, men det betyr nok å koke inn væske eller noe. Det stemmer med resten av oppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pulverheksa_ Skrevet 17. mars 2004 #13 Del Skrevet 17. mars 2004 Iflg ditt første innlegg skal de ligge i saltlake i fem timer. Det er jo det som står. At kjøttet skal kokes etter på er en annen sak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flo* Skrevet 17. mars 2004 #14 Del Skrevet 17. mars 2004 Etter fem år i Sverige kan jeg bekrefte at rimma betyr å legge noe i saltlake. F.eks slik Rimmad Skinka Har ingenting med koking å gjøre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 18. mars 2004 #15 Del Skrevet 18. mars 2004 Neida' date=' men det betyr nok å koke inn væske eller noe. Det stemmer med resten av oppskriften.[/quote'] Kan du ikke skrive inn hele oppskriften da, så kan vi jo se på det? Her har du jo både svensktalende og utdannede kokker til din disposisjon ;-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 18. mars 2004 #16 Del Skrevet 18. mars 2004 Jag æe svensk. Rimma betyder salta. Ingenting annat! :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå