Gjest helen78 Skrevet 15. mars 2004 #1 Del Skrevet 15. mars 2004 Hei! Påska står snart for døren, og da reiser vi på hytta sol og appelsiner..... De jeg lurer på er om noen har en oppskrift på brød som holder seg "ferskt" en ukes tid? Tørr kneip er ikke akkurat noe godt :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pip Skrevet 15. mars 2004 #2 Del Skrevet 15. mars 2004 Veit ikkje om oppskrift, men 'Spleisebrød' er til sals her rundtom, og det held seg ferskt kjempelenge! Det er ganske grovt, med ein del korn... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 15. mars 2004 #3 Del Skrevet 15. mars 2004 Når jeg baker brød med 1 dl gulrot oppi i brødbakemaskinen min holder det seg ferskt lenge. Og så godt som det er....nammm...*slikker meg om munnen* :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iselilja Skrevet 15. mars 2004 #4 Del Skrevet 15. mars 2004 Jeg har ingen oppskrift, men vet at solsikkebrød er godt og ferskt lenge Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 15. mars 2004 #5 Del Skrevet 15. mars 2004 Dansk rugbrød, enten i pakker eller allerhelst egenbakt av ferdigposer. Holder seg lenge, ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piglet Skrevet 15. mars 2004 #6 Del Skrevet 15. mars 2004 Som Thomasine skrev, så bland gulerot i brøddeigen. Jeg har også en oppskrift med potet i som holder seg kjempe godt. Hvis du vil, kan jeg legge ut oppskrift? Piglet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 15. mars 2004 #7 Del Skrevet 15. mars 2004 Revet gulrot og havregryn hjelper til å holde brødet ferskt og saftig. Har ikke oppskrift, baker mest på slump jeg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. mars 2004 #8 Del Skrevet 15. mars 2004 Brød bør helst vært grovt hvis det skal holde seg lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 15. mars 2004 #9 Del Skrevet 15. mars 2004 Piglet, jeg vil gjerne prøve en oppskrift med potet!! :enig_animasjon: Kan du legge den ut.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piglet Skrevet 16. mars 2004 #10 Del Skrevet 16. mars 2004 Her kommer den: 7 dl vann 1 pk gjær 1 stor, skrellet, reven potet 3 dl durum mel 2 ss olje salt hvetemel Løs opp gjæren i vandet, tilsett potet, salt og olje. Bland i durummel og hvetemel til passende konsistens. Hev. Form til to brød eller 24 rundstykker Hev. Pensle med melk. Stek ved 200 grader i henholdsvis 35-40 min for brød eller 15-20 min for rundstykker. Piglet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 16. mars 2004 #11 Del Skrevet 16. mars 2004 :bukke: Skal prøves i dag!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen78 Skrevet 17. mars 2004 #12 Del Skrevet 17. mars 2004 Jeg å skal prøve! Og i følge whenche på frokost tv, så lønner deg seg å ha like deler vann og yoghurt, så kanskje det går an i denne oppskriften å? Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 17. mars 2004 #13 Del Skrevet 17. mars 2004 Ferdigposene med Møllerens havrebrød holder seg gode lenge - og er kjempegode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 17. mars 2004 #14 Del Skrevet 17. mars 2004 Dette var litt morsomt, for sist jeg bakte hadde jeg en gulrot og en potet som jeg fant på at jeg kunne slenge i brøddeigen,. Moste dem og blandet det sammen med havregryn og melk til en grøt som fikk stå å svelle litt. Hadde det så i deigen. Brødene ble de saftigste jeg noen gang har smakt! Og jeg som bare skulle kvitte meg med noen middagsrester. Noen ganger har man flaks... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dooris Skrevet 18. mars 2004 #15 Del Skrevet 18. mars 2004 Jeg har en brød oppskrift som er sunn og god, og hvor brødet kan ligge en uke i kjøleskapet og fremdeles være godt. til 2 brød 1 kg sammalt grov hvete 7 never kruskakli 2 never hvetekim 3 never solsikkekjerner, kan ev. bruke linfrø eller lignende. 2 ts salt 50 g tørr gjær 1 dl brun sirup 12 dl vann, ca 41 grader varmt Bland alt dette sammen for hånd i en bolle. Deigen blir ganske løs, så den heller/øser du opp i to smurte brødformer. Ingen heving eller elting. Sett formene i kald ovn, 100 grader i 1 time, så skrur du opp til 200 grader og steiker videre i 45 minutter. Brødene blir ganske fuktige, så kjøleskapet er beste oppbevaringsplass. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Suzy Skrevet 18. mars 2004 #16 Del Skrevet 18. mars 2004 Ingers rugbrød holder seg friskt lenge - det skal også oppbevares i kjøleskapet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå