Gå til innhold

brød som holder seg saftig leeenge?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest helen78

Hei!

Påska står snart for døren, og da reiser vi på hytta :kul: sol og appelsiner.....

De jeg lurer på er om noen har en oppskrift på brød som holder seg "ferskt" en ukes tid? Tørr kneip er ikke akkurat noe godt :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Veit ikkje om oppskrift, men 'Spleisebrød' er til sals her rundtom, og det held seg ferskt kjempelenge! Det er ganske grovt, med ein del korn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg baker brød med 1 dl gulrot oppi i brødbakemaskinen

min holder det seg ferskt lenge.

Og så godt som det er....nammm...*slikker meg om munnen* :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dansk rugbrød, enten i pakker eller allerhelst egenbakt av ferdigposer. Holder seg lenge, ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som Thomasine skrev, så bland gulerot i brøddeigen. Jeg har også en oppskrift med potet i som holder seg kjempe godt. Hvis du vil, kan jeg legge ut oppskrift?

Piglet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Étoile

Revet gulrot og havregryn hjelper til å holde brødet ferskt og saftig. Har ikke oppskrift, baker mest på slump jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Piglet, jeg vil gjerne prøve en oppskrift med potet!! :enig_animasjon:

Kan du legge den ut.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer den:

7 dl vann

1 pk gjær

1 stor, skrellet, reven potet

3 dl durum mel

2 ss olje

salt

hvetemel

Løs opp gjæren i vandet, tilsett potet, salt og olje. Bland i durummel og hvetemel til passende konsistens. Hev. Form til to brød eller 24 rundstykker Hev. Pensle med melk. Stek ved 200 grader i henholdsvis 35-40 min for brød eller 15-20 min for rundstykker.

Piglet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helen78

Jeg å skal prøve!

Og i følge whenche på frokost tv, så lønner deg seg å ha like deler vann og yoghurt, så kanskje det går an i denne oppskriften å?

Tusen takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Dette var litt morsomt, for sist jeg bakte hadde jeg en gulrot og en potet som jeg fant på at jeg kunne slenge i brøddeigen,. Moste dem og blandet det sammen med havregryn og melk til en grøt som fikk stå å svelle litt. Hadde det så i deigen. Brødene ble de saftigste jeg noen gang har smakt! Og jeg som bare skulle kvitte meg med noen middagsrester. Noen ganger har man flaks...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest dooris

Jeg har en brød oppskrift som er sunn og god, og hvor brødet kan ligge en uke i kjøleskapet og fremdeles være godt.

til 2 brød

1 kg sammalt grov hvete

7 never kruskakli

2 never hvetekim

3 never solsikkekjerner, kan ev. bruke linfrø eller lignende.

2 ts salt

50 g tørr gjær

1 dl brun sirup

12 dl vann, ca 41 grader varmt

Bland alt dette sammen for hånd i en bolle. Deigen blir ganske løs, så den heller/øser du opp i to smurte brødformer. Ingen heving eller elting.

Sett formene i kald ovn, 100 grader i 1 time, så skrur du opp til 200 grader og steiker videre i 45 minutter.

Brødene blir ganske fuktige, så kjøleskapet er beste oppbevaringsplass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingers rugbrød holder seg friskt lenge - det skal også oppbevares i kjøleskapet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...