Gå til innhold

Blåbærpai!


Siam

Anbefalte innlegg

Er det noen som har en god oppskrift på blåbærpai?

Og gjerne en "lett"-variant...

:-) Har fryseren full av blåbær...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Enkel blåbærpai

200 g hvetemel

150 g smør

2 ss vann

4 dl melk

1 vaniljestang

4 eggeplommer

1/2 dl sukker

1 ss maisenna

masse blåbær

Smuldre smør i mel. Elt sammen med vann. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter. Kok opp melken med splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen. Rør hele tiden og varm opp til det tykner. Avkjøl. Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og pynt med blåbær.

Havregrynspai med blåbær

3 dl store havregryn

1/2 dl sukker

100 g smør

2 1/2 dl melk

2 1/2 dl fløte

1 liten vaniljestang

100 g sukker

4 eggeplommer

3 ss maisenna

1 1/2 dl krem til stivpisking

blåbær

Bland havregryn og sukker og kna inn smør. Trykk deigen ut i en paiform. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøl i formen, ta ut og legg på et kakefat. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl. Stivpisk krem og bland i den avkjølte vaniljekremen. Legg kremen i paibunnen rett før servering og dryss over rikelig med blåbær.

Blåbærterte

3 dl blåbær

22 sukkerkavringer

100 g smør

3 dl brunt sukker

2 dl kremfløte

Knus kavringene og rør sammen med sukker og smør. Smør en paiform og dekk bunnen med blåbær. Dryss brunt sukker over. Fordel kavringblandingen over bærene. Sett i ovnen ved 200 grader og stek til lokket er gyllent. Server lunken med pisket fløte.

Pai med bær og marengs

200 g hvetemel

100 g smør

2 ss vann

1 liter blåbær

ca 1 dl sukker

1,5 ss potetmel

4 eggehviter

2 dl sukker

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Elt godt sammen og la hvile i kjøleskap 30 minutter. Trykk ut i en paiform, prikk bunnen og stek ved 180 grader i ca 20 minutter. La blåbærene putre med sukkeret til de mykner. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn. Pisk eggehviter til stivt skum, visp inn sukkeret, litt om gangen til en tykk blank masse. Fyll paiskallet med litt avkjølt bærblandingen og bre marengsen over. Stek ved 180 grader til marengsen har fått god farge, ca 15 minutter. La avkjøle helt før servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest KATTAstrofe

Jeg vet om en god blåbærkake! Oppskriften på deigen er omtrent den samme som eplekakedeigoppskrift, husker den ikke i hodet. Så smører du en rund form med smør, og "sukrer" den godt. Ha 2 cm blåbær i bunnen, deigrøra over, og sett i ovnen. Husker ikke hvor lenge, men sikkert det samme som med eplekake. Serveres med vaniljesaus eller is!

Ellers så bør du prøve å servere frosne, rensede blåbær med vaniljesaus over. Det er det beste jeg vet! Helt fantastisk godt! :hjerter2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du har mye blåbær i frysen burde du lage blåbærmuffins! finnes ingen bedre dessert 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...