Gjest Starya Skrevet 20. februar 2004 #1 Del Skrevet 20. februar 2004 Det er noe jeg knapt har bakt siden heimkunnskapen. Den gang hadde vi en oppskrift som ga vannvittig gode boller. Har prøvd et par ganger i ettertid, men det ble for "ordinære" boller, og det synes jeg slett ikke er godt sammen med krem. Så da er spørsmålet: Er den noen som har en eksepsjonelt god fastelavnsbolle-oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 20. februar 2004 #2 Del Skrevet 20. februar 2004 Disse bollene er kanskje ikke akkurat slike du var på jakt etter, men de er kjempegode. Har kopiert oppskriften min fra en annen fastelavensbolletråd. Deigen er egentlig prinsessekakedeig. Her er oppskriften på min mors FASTELAVENSBOLLER Deig til ca 35 boller 50 g gjær 150 g margarin 5 dl melk 1 1/2 dl sukker 1 ts salt hvetemel 1 pk vaniljekrem kokesjokolade Kan også bruke makronfyll om noen liker det Kjevle deigen til en firkant, ca 5-6 mm tykk, del opp i ruter ca 15x 15 cm store. Legg fyll, enten vaniljekrem eller en sjokoladebit i hver rute, og pakk de inn. Legges på plata med bretten ned. Stekes ved ca 250 grader 6-8 min Snu bollene i vann eller smør ettersteking og deretter i sukker. Spises varme eller kalde (varme =flytende sjokolade ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Birgitte Skrevet 21. februar 2004 #3 Del Skrevet 21. februar 2004 Unnskyld meg - er det fastelavn denne helgen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 21. februar 2004 #4 Del Skrevet 21. februar 2004 Det sies så. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 21. februar 2004 #5 Del Skrevet 21. februar 2004 Unnskyld meg - er det fastelavn denne helgen? Jepp. Bollene står i ovnen, og kremfløte er kjøpt inn. Om dette ikke stemmer for deg, ja da er et på tide å løpe på butikken for å hamstre det du trenger, i morgen skal det serveres boller med krem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 21. februar 2004 #6 Del Skrevet 21. februar 2004 Jeg tenkte å bake de i morra formiddag, jeg. Er de bedre dagen etter når de skal fylles med krem eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 21. februar 2004 #7 Del Skrevet 21. februar 2004 Jeg kan bare ikke tenke meg å gjøre det i morgen, det tar jo TID! Synes ikke bollene er noe bedre dagen etter fordi det skal være krem på dem (men jeg vil ha dem kalde til kremen skal på da) men jeg synes ikke de er noe bedre av å være dagferske heller, så jeg orker ikke å måtte gjøre det i morgen. Men selvsagt, de er nok like gode laget i morgen ja Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 21. februar 2004 #8 Del Skrevet 21. februar 2004 I dag mekker jeg data, så det blir nok dårlig med boller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 21. februar 2004 #9 Del Skrevet 21. februar 2004 I dag leker jeg husmor jeg, så da passer det med boller. I morgen skal jeg sløve langt mer, så da passer det bedre å bare SPISE boller Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 21. februar 2004 #10 Del Skrevet 21. februar 2004 Jeg baker i morgen formiddag - syntes bollene er best når de er helt ferske. :yummi-smiley: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleMy Skrevet 21. februar 2004 #11 Del Skrevet 21. februar 2004 Jeg har også lyst på boller til Fastelavn!!! Men jeg er nok alt for lat til å gidde å gjøre noe med det, og nå er det vel for sent å kjøpe noe... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. februar 2004 #12 Del Skrevet 21. februar 2004 Jeg skal lage fastelavnsboller i morgen, men som jeg har sagt før så er det vannbakkels med fyll som er ekte fastelavnsboller for oss, hveteboller blir for vanlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-ida- Skrevet 22. februar 2004 #13 Del Skrevet 22. februar 2004 Jeg synes de i pakke er ganske gode jeg, hvor deigen er ferdig blandet. Bare la de heve masse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 22. februar 2004 #14 Del Skrevet 22. februar 2004 Hemmeligheten bak gode fastelavensboller er... Smør, H-melk og kardemomme Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå