Gå til innhold

Maizenna paideig


@lfa

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle prøve denne etter å ha hørt så mye skryt om den.

På pakken står det at hele paien skal stekes i ett. Altså, man skal ikke forsteke bunnen. Det jeg lurer på, er:

Blir resultatet like bra som når man lager bunnen selv og forsteker?

Blir bunnen sprø og god?

@lfa -evig skeptiker til halvfabrikat... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kan tenke meg du er en ganske flink (og kresen kokk), så jeg vet ikke om du blir 100% fornøyd med denne bunnen. Den blir ikke sprø hos meg ihvertfall, har laget pai sikkert 50 ganger av denne. Jeg synes den fungerer kjempefint, men har bare laget bunn fra bunnen av en gang, og ikke er jeg såååå nøye på det, hverken jeg eller mannen min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke den blir god. Jeg lager paideig uten forsteking, enkel oppskrift og den blir alltid sprø. 200 g hvetemel og 1 ts bakepulver blandes. Smuldre i 100 g margarin og bland så i en eggeplomme og et par spiseskjeer melk til deigen blir glatt og jevn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke den blir god. Jeg lager paideig uten forsteking' date= enkel oppskrift og den blir alltid sprø. 200 g hvetemel og 1 ts bakepulver blandes. Smuldre i 100 g margarin og bland så i en eggeplomme og et par spiseskjeer melk til deigen blir glatt og jevn.

Denne oppskriften har jeg ikke sett før. Den skal jeg prøve en gang. :P

Takk for svar til dere andre også.

Jeg får vel bare prøve og se hvordan resultatet blir. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har brukt Maizena paideigen to ganger. Første gangen forstekte jeg av gammel vane, andre gangen ikke. Ble bra uansett, men litt sprøere første gangen kanskje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig synes IKKE at det blir vellykket å bruke Maizena blanding..

For min del er det kun en type bunn som er nyydelig på pai; og det er blanding med meierismør, hvetemel og bitte litt vann som smuldres sammens. forstekes først.

Nyydelig smak og sprø :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte jeg skulle prøve denne etter å ha hørt så mye skryt om den.

På pakken står det at hele paien skal stekes i ett. Altså, man skal ikke forsteke bunnen. Det jeg lurer på, er:

Blir resultatet like bra som når man lager bunnen selv og forsteker?

Blir bunnen sprø og god?

@lfa -evig skeptiker til halvfabrikat... :ler:

Jeg synest faktisk at kjøpebunnen er bedre en min hjemmelagde. Min hjemmelagde paibunn ble litt for fet. Maizenna paideig kan anbefales.

@lfa har du en god paibunn oppskrift by the way :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde maizenablandingen i dag. Den var faktisk bedre enn forventet, men jeg synes den hjemmelagede er best likevel. Men grei å bruke hvis man har dårlig tid og ikke kan vente. :ler:

@lfa har du en god paibunn oppskrift by the way :-)

Jeg bruker bare den "vanlige" oppskriften med hvetemel, margarin (jeg liker best margarin, ikke smør) og vann. Noen ganger tilsetter jeg også bittelitt salt i tillegg.

Dessuten lar jeg den hvile lenge (minimum en time). Den kan godt stå natten over, det gjør ingenting.

Når jeg forsteker, kler jeg med folie og fyller opp med noe som hindrer at deigen hever. Gjerne ukokt ris som tåler å havne i ovnen uten å bli brent.

Lar den stå sånn 2/3 av tiden den skal forsteke, fjerner folien m/innhold og steker den siste tredjedelen før jeg har i fyllet og steker videre.

Prikker ikke deigen. :wink:

Er ingen verdensmester i pai, men jeg synes den blir god på denne måten. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...