Gå til innhold

Gode boller?


Rannva

Anbefalte innlegg

Noen som har en god og enkel bolleoppkrift de vil dele med meg?

Fikk pluttselig lyst på boller. Har forresten bare tørrgjær, håper det ikke er vanslkeligere en vanlig gjær..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nam nam, du har fristet meg. :P Tror jeg må bake boller jeg også.

Tørrgjær er ikke vanskeligere enn vanlig gjær (veldig praktisk å alltid ha i hus hvis man f.eks. plutselig får lyst på boller, de fleste har jo mel, sukker og andre basisingredienser uansett). Det eneste er at væsken skal være litt varmere (40 grader, mot 37 grader for fersk gjær). Om du har brukt kaldere gjær er det forøvrig ikke noe problem, den trenger bare litt ekstra hevetid, bedre med for kald væske enn for varm (da drepes gjæren). For å sjekke om deigen er ferdig hevet kan du bruke et fyrstikk-triks jeg lærte en gang. Du lager en grop i deigen med en finger, så tenner du en fyrstikk som du holder i gropen, og hvis den slokner så er deigen ferdig hevet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har smakt verdens beste boller. Og tro det eller ei det er dem som tupperware lager når de holder bake party. De er kjempe gode. Det er en bolledeig man ikke tar i før man skal spise dem. Jeg har oppskriften hjemme, hvis ønskelig skal jeg legge den ut i morgen. Viste du forresten at gjær blandet med sukker blir flytende. Og i og med at du aldri tar i deigen blir det heller ikke for mye mel i. Og de smakes. Vidunderlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har smakt verdens beste boller. Og tro det eller ei det er dem som tupperware lager når de holder bake party. De er kjempe gode. Det er en bolledeig man ikke tar i før man skal spise dem. Jeg har oppskriften hjemme' date=' hvis ønskelig skal jeg legge den ut i morgen. Viste du forresten at gjær blandet med sukker blir flytende. Og i og med at du aldri tar i deigen blir det heller ikke for mye mel i. Og de smakes. Vidunderlig.[/quote']

Jeg trenger alltid nye oppskrifter! Laget boller i går jeg også, de ble kjempegode!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri klart å bake boller. Rundstykker, ja. Kaker, ja. Desserter, ja.

Men boller, nei!

Til jeg prøvde de ferdige melblandingene. De er kjempegode, enkle og nå kan også Tusenfryd bake boller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har aldri klart å bake boller. Rundstykker, ja. Kaker, ja. Desserter, ja.

Men boller, nei!

Til jeg prøvde de ferdige melblandingene. De er kjempegode, enkle og nå kan også Tusenfryd bake boller!

:enig:

Det innlegget kunne jeg skrevet selv... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vigfa sine er kjempegode!!! Jeg dropper også hornsaltet, men har i steden 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker i. ALLTID vellykket!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vigfa sine er kjempegode!!!

Hehe, her går de under navnet Wenches boller (etter Wenche fra God Morgen Norge, hvor jeg (og Vigfa tydeligvis) fant oppskriften. Bruker ikke bakepulver eller vaniljesukker i heller, en synes du de smaker bedre av det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har oppskrift på verdens beste boller! :Nikke: Bakte dem selv i går, og de ble vellykket som vanlig. Fordi det både er gjær og bakepulver i dem, blir de ekstra luftige og lekre.

75 g margarin

3,5 dl melk

50 g gjær

500 g hvetemel

100 g sukker

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Smelt margarin og ha i melken. Varm blandingen til den er ca. 37 grader og ha i gjæren. Ha gjærblandingen i en bakebolle og tilsett de tørre ingrediensene. Tilsett gjerne litt og litt ekstra hvetemel til deigen så vidt slipper bakebolla. Deigen skal være litt klissete. Forheves og etterheves.

Stekes ved 250 grader til de er gyllenbrune (ca. 5 minutter). Nytes! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvordan kan man lage boller uten å ta i dem? Man må vel elte ut deigen og trille ut bollene?? Eller har Tupperware spesielt utstyr for dette også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Boller... :)

Boller... :D

BOLLER! :-?

Her går det mest i ferdigblanding, er de beste... Aberet er at jeg spiser så mange av dem...

Samboer laget middag i dag, kanskje jeg skal hinte - er jo morsdag og greier...før dagen er over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, her går de under navnet Wenches boller (etter Wenche fra God Morgen Norge, hvor jeg (og Vigfa tydeligvis) fant oppskriften. Bruker ikke bakepulver eller vaniljesukker i heller, en synes du de smaker bedre av det?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har smakt uten bakepulver og vaniljesukker :oops: , men jeg hørte at bollene blir ekstra luftige med litt bakepulver i, og vaniljesukker er jo alltid godt i boller!

Er det "Wenches boller", ja! Da skal jeg ikke gi all æren til Vigfa! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tupperwareboller. Verdens beste. Blir ikke fulle av mel.

100g fersk gjær

100g sukker

200g margarin

3dl melk

3dl vann

1kg hvetemel

2ts kardemomme

Smuldre gjær og sukker til det blir flytende (det skjer en kjemisk reaksjon). Rør det flytende i den flytende gjæren. Tilsett melet til slutt. Deigen blir litt klissete, men her skal du egentlig bare elte deigen med en slikkepott og dermed slipper du å bli klissete på hendene. Hev i ca 30 min. Bak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kan man lage boller uten å ta i dem? Man må vel elte ut deigen og trille ut bollene?? Eller har Tupperware spesielt utstyr for dette også?

Oppskriften er nå lagt ut. Det hun gjorde med deigen etter at den var ferdig hevet. Hvelvet den ut på benken (selfølgelig hadde hun tupperwarebakeunderlag, men benken funker fint). Så tok hun en liten bollekopp. Den var litt rund i kantene inne. Vet ikke om det hadde noe å si. (koster 30,- på tupperwareparti) Men når hun hadde veltet deigen på benken tok hun altså denne koppen, trykket ut en liten del på kanten av deigen med koppen, også lagde hun sirkler med armen (eltet liksom deigne inne i denne koppen). Bollene ble helt glatte ikke en eneste sprekk. Så tok ho slikkepottene og satte dem på brettet. NAMNAM Må prøves. Jeg er forøvrig veldig glad i tupperware. Det er morsomt når man har så bra produkter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...