Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Oj, ti dager siden jeg skrev noe sist jo. Jaja, sånn går det når man bare er innom for å oppdatere seg på andres dagbøker via mobil.

Her går ting finfint. Sånn bortsett fra at lillemann falt ut av senga i dag er det ganske begivenhetsløse dager. Det gikk fint med han da, tror han ble mest skremt for trengte bare å trøste noen sekunder før han slutta å grine (og det var ikke sånn jeg har det vondt-grining heller). Flaks for meg at han falt ned mellom senga og veggen, det er ganske trangt så tok nok av for fallet. Mor og barn kom hvertfall fra det uten store traumer :fnise: Ellers skal vi på helsestasjonen igjen i dag, blir spennende å se hvor mye han har gått opp nå. Han får jo i seg bittelitt brødskive, en del havrefras og kanskje litt annet i løpet av en dag. Ris var godt hvertfall. Og kjempemorsomt å kline over hele bordet. Må få kjøpt den voksduken jeg har snakka om at jeg skal kjøpe, for det blir mye gris når lillemann skal spise selv :Nikke:

Og ellers.... Nei, skjer lite på denne fronten. Prøver stadig å gå opp i vekt, det prosjektet går ikke så bra. Gikk opp en kilo, men nå har jeg gått ned over halvparten igjen. Men det verste er vel at når man holder seg på en viss vekt over tid er det lett å tenke at det er jo det jeg skal veie. Så jeg prøver å gå opp i vekt samtidig som jeg føler meg tynn og fresh. Dumme kroppsidealene man ser overalt altså. Og jeg er for gammel til å la meg påvirke av det. Skjerpings :nei:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

9065 gram og 72,6 cm lang var lillemann. Mor er godt fornøyd med det, da har han lagt på seg 200 gram på tre-fire uker :danse: Nå har jeg kjøpt grove fiskeburgere, så får se om lillemann synes det er noe særlig. I kveld skal han få ris og kylling til middag, vi får bare prøve med nye ting helt til vi finner noe han liker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er flink! Det viktigste er at du er bevisst på at du trenger å gå opp i vekt og ikke stresser med det. Selv om det kan virke lett for andre å gå opp i vekt, så er det ikke alltid det for de som må det :klem:

Endret av Siyha
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, før eller siden dumper han kanskje bort i noe som for alvor vekker både matlyst og eventyrlyst :) Det er jo litt av en overgang, fra deilig melk som bare kan svelges unna, til brødskiver og fisk og alle mulige smaker og konsistenser. Og så krever det jo arbeid- man må tygge og greier! :ler:

Sikkert lurt med voksduk, ja! De er gode på søl, disse små. Jeg vasker rundt stolen til Smule støtt og stadig, men det ser ofte ikke ut allikevel...

Godt dere kom fra falle-ut-av-senga-episoden uten varige traumer! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag spiste faktisk lillemann litt søtpotetmos :danse: Litt fra skje og litt fra fingeren min. Og så har han jo spist nesten en hel brødskive og en liten haug med havrefras. Flinke lillemann! :) Og så hatt han plutselig og gnissa tenner i går, så er en liten tannebiss på vei ut oppe. Men tanngnissing trenger han ikke holde på med, den lyden er bare grusom. Jo, og så i dag så dro han seg framover to ganger. Framover liksom. Lillemann begynner å bli mobil :bolledeig: Og altfor stoooooor :grine: Haha, litt motstridende følelser her altså.

Ellers har vi hatt en finfin helg. Lillemann våkna fryktelig tidlig (halv sju-tida) i går så når klokka ble litt over åtte gikk jeg og leverte han til mannen og så sov jeg videre i 1,5 time. Deilig! Så i dag fikk mannen sove så lenge han ville, og så tok vi en tur på Mathallen og handla litt ost, pølser og annet godt. Kan anbefales å være der i 11-tiden en søndag, var nesten alene :) Så nå gleder jeg meg til elgpølser til uka og kjeks med jegerost (tror jeg det var). I dag skal vi ha pinnekjøtt til middag, det lukter syyyyykt godt her nå!

Og, den nye voksduken er faktisk veldig fin. Lys grå med hvite stjerner. Ble mye lysere og finere borte ved spisestua. Fjerna lekegrinda i dag også, når andre setter opp sin tar vi vår ned :fnise: Men stua ble ca dobbelt så stor, helt utrolig hvor stor plass den lekegrinda tok opp. Den ble jo aldri brukt så deilig å få den vekk :) Nå kom katten inn da, og han ble litt forvirra :ler: Ikke så lett når mor og far driver og ommøblerer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååå, pinnekjøtt! :sikle: Jeg gleder meg SÅNN til desember, for da er det fritt frem for en pinnekjøttmiddag eller to her i huset! :) Jeg tror nok det blir allerede 1. desember i år, hehe :fnise:

Pleier dere å ha pinnekjøtt på julaften, eller ribbe? :)

Hjemme har vi hatt pinnekjøtt hvert år, men nå som mannen og jeg skal ha jul hos oss med både mamma og svigers, tror jeg jammen vi skal ha begge deler... Svigermor turte ikke å la meg lage ribba, da, så da slipper jeg unna med å bare lage tilbehøret :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja,

Pleier dere å ha pinnekjøtt på julaften, eller ribbe? :)

Jo, nå skal du høre.... Jeg er vokst opp med ribbe, mannen med ryper, og de senere årene har vi spist pinnekjøtt når vi har vært hos familien hans. Så det er mulig det blir både ribbe og pinnekjøtt på julaften i år. Vi skal jo ha halve min familie her pluss svigerfar, og jeg endrer ikke en tradisjon som har vart i type 40-50 år i familien min. Så jeg vil ha ribbe. Mannen vil ha pinnekjøtt. Og så skal vi til faren hans på ryper lille julaften. Værsågod, bli feit liksom :ler: Men vi kom muligens fram til et kompromiss i stad; alltid ha pinnekjøtt på lille julaften, da kan vi ha ribbe på julaften. Svigerfar synes at ribbe var helt fint å ha på julaften, så om mannen mente det og ikke bare sa det i pinnekjøttrus har vi muligens en deal på ribbe. Kjedelig å lage to middager til sju personer liksom...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, Jo, nå skal du høre.... Jeg er vokst opp med ribbe, mannen med ryper, og de senere årene har vi spist pinnekjøtt når vi har vært hos familien hans. Så det er mulig det blir både ribbe og pinnekjøtt på julaften i år. Vi skal jo ha halve min familie her pluss svigerfar, og jeg endrer ikke en tradisjon som har vart i type 40-50 år i familien min. Så jeg vil ha ribbe. Mannen vil ha pinnekjøtt. Og så skal vi til faren hans på ryper lille julaften. Værsågod, bli feit liksom :ler: Men vi kom muligens fram til et kompromiss i stad; alltid ha pinnekjøtt på lille julaften, da kan vi ha ribbe på julaften. Svigerfar synes at ribbe var helt fint å ha på julaften, så om mannen mente det og ikke bare sa det i pinnekjøttrus har vi muligens en deal på ribbe. Kjedelig å lage to middager til sju personer liksom...

Ryper til jul, faktisk! Jøssenavn, det har jeg ikke hørt om før! Eller bortsett fra i julesangen da :ler:

Det hørtes lurt ut å dele opp mellom lille julaften og julaften da! :) Vi skal til svigers på grøt på lillejulaften og det er omtrent hellig, så det blir nok noen år til vi får andre planer den kvelden :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ryper til jul, faktisk! Jøssenavn, det har jeg ikke hørt om før! Eller bortsett fra i julesangen da :ler:

Det hørtes lurt ut å dele opp mellom lille julaften og julaften da! :) Vi skal til svigers på grøt på lillejulaften og det er omtrent hellig, så det blir nok noen år til vi får andre planer den kvelden :ler:

Nei, det er ikke akkurat vanlig julemat. Tar en hel dag å lage også, så blir nok ingen stor tradisjon hos oss heller.

Grøt er det utrolig lenge siden jeg har spist, må være fem-seks år. Det skal definitivt lages i år. Får lyst på grøt hver gang jeg går forbi grøtrisen på butikken :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

I dag har vi hatt besøk av broren min og familien. Veldig koselig. Og med vi mener jeg lillemann og meg, for mannen er på jobbreise. Blir borte til fredag kveld, så ikke like lenge borte som forrige gang. Skulle egentlig på julemesse i dag også, men det regner og jeg har ingen kontanter så da dropper jeg det. Og jeg som hadde store planer om å kjøpe meg et lass med vafler. Jaja, får gafle i meg noen brødskiver etterpå. Har nemlig en brøddeig til heving nå. Det tar litt tid da, så brødene er ikke ferdig før om ca 2,5 time. Og jeg begynte litt over ni, så dette er virkelig slow food og en søndagsaktivitet (15 gram gjær på tre brød betyr lang hevetid, til sammen fire timer pluss litt når de er over i formene). Men satser på at de blir gode :) Bruker en oppskrift fra bakeriet i Lom, og så slenger jeg oppi en haug med frø og gresskarkjerner i tillegg. Og så har jeg mer grovmel enn det som står i oppskriften da. Ønsker meg forresten en jerngryte sånn at jeg kan begynne å lage eltefrie brød i gryte. De ser så sykt gode ut! Går sikkert an å lage de i vanlige brødformer også da, men ser for meg at de blir ekstra saftige og sprø i gryte. Det må jo være en grunn til at folk bruker det liksom.....

Ellers har lillemann begynt å åle seg bortover gulvet nå. Så den krabbinga tar det nok litt tid før han kommer i gang med. Mistenker at han fikk med seg at det var det Nesevisas sønn gjorde, så nå skal han herme :fnise: De er jo så like på mange områder, så hvorfor ikke liksom.

Om litt over to uker skal jeg være borte fra lillemann for første gang. Skal på en middag med jobben, så pappaen skal være hjemme og legge han. Og noen dager etter det skal både pappaen og jeg ut og spise middag, for svigerfar fyller rundt tall og har bedt med barn og svigerbarn ut på voksenmiddag. Så da skal mamma og stefaren min passe lillemann. Jeg er fryktelig spent på åssen det kommer til å gå, og er vel ganske nervøs for at det blir mye grining de to kveldene. Men da funker det nok greit å ta han i vogna og gå en tur, der er han jo vant til å sove. Men uff, mor er nervøs altså.... Kan hende det blir litt grining på meg også for å si det sånn :fnise: Men jeg kommer ikke seint hjem, så om han ikke får sove uten meg så blir det ikke kriseseint. Og så øver jeg på at han skal sovne uten puppen i munnen (han får pupp og så tar jeg den ut når han ikke spiser skikkelig lenger, og så ligger jeg bare ved siden av han til han sovner), så om 2,5 uke går det forhåpentligvis greit. Han er jo nesten 9 måneder da, så er vel ikke akkurat tidlig ute med å avvenne han. Men det har jo funka for meg fram til nå, så har ikke giddi å gjøre noe med det.

Nei, nå må jeg bare slutte å skrive, blir jo bare mer bekymra her :ler: (hønemor deluxe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, jeg bryr meg ikke om fotball og som drammenser er jeg programforplikta til å hate Mjøndalen/3050/de brune. Men nå har de klart å spille uavgjort mot Brann på bortebane. Hahahahahaha!!!!! :ler: Hadde vært fantastisk moro om de rykket opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sannsynligheten for at Brann tar seg sammen og vinner er vel ganske stor. Og egentlig håper jeg jo ikke at Mjøndalen rykker opp. Eller, egentlig bryr jeg meg jo ikke :fnise:

I dag har det vært fiiiiiiiiiiint vær, så vi har gått en tur med noen fra barselgruppa og så dro jeg til storbyen og tok en kaffe med ei venninne. Lillemann sovna ikke før vi var på vei hjem fra turen i stad, så han sovna over en time senere enn han pleier. Og så ville han ikke sove noe mer. Eller, han var jo dødstrøtt men klarte ikke sove. Så når han la seg klokka sju var han nok ganske gåen. I dag sovnet han i senga si :danse: Etter bare 20 minutter med tulling og litt sutring :) Mor er såååå fornøyd og tenker at dette er den beste metoden for å lære han å sovne av seg selv. Veldig skånsomt men kanskje litt mer tidkrevende enn andre metoder. Men når det ikke blir noe grining ut av det tar jeg heller den ekstra uka eller to :jepp: Blir spennende å se hvor langt vi har kommet når mannen kommer hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...