Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Velkommen hjem til moderlandet igjen :takke:

Forsinket fly er superkjedelig!! Selve reisingen er slitsom og kjedelig nok fra før så man klarer seg veldig fint uten forsinkelser ja! Kan tenke meg at det hele blir hakke mer slitsomt med barn, spesielt om barnet er 2-3 år!

Så stas med huset!! Det er jo sånn at når først ting begynner å poppe opp, så blir det veldig brått og plutselig ferdig! Blir ganske så forundret og imponert når jeg ser hvor lengre enn sist når de driver med et byggeprosjekt.. Om det har gått en uke eller to siden sist mener jeg.

Takk! Det er godt å være tilbake :) Spesielt siden det er så fine høstfarger nå.

Jeg er veldig glad for at lillemann er såpass liten at han ikke begynte å kjede seg når flyet var forsinket ja. Han vet jo ikke forskjell på om flyet står stikke eller flyr. En på 2-3 år hadde nok vært hakket mer utfordrende der, så om vi tar en slik tur når vi får nestemann blir det nok ikke mye avslapning på hverken mor eller far :fnise:

Ja, det er helt utrolig hvor fort husbygging går når de først setter igang. Utvendig hvertfall, og så tar det en evighet før det blir ferdig innvendig. Men det morsomste er jo å se yttervegger og tak komme på plass. Må vel dra opp en gang i uka framover og se. Skal forbi på søndag så spørs om det ikke blir en liten tur innom :jepp:

Nå ligger lillemann og sover i bilstolen sin. Inne. Altså, han våkna verken da jeg tok han ut av bilen eller da vi kom inn. Det har ikke skjedd siden han var nyfødt. Stakkars, var trøtt han. Men da jeg skrev det våknet han selvfølgelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sånn, da sover lillemann igjen. Etter lang kamp..... Argh, gleder meg til å kunne legge han ned og så sovner han bare. Men det skjer vel ikke før han er tenåring tenker jeg :fnise: Han er blitt flink til å rulle nå da. Plutselig begynte han med det på ferie og nå ruller han rundt litt hver dag. Han er også flink til å snu seg etter leker, så nå trenger han ikke alltid hjelp til å få tak i de når han dytter de unna. Men han kan ikke bevege seg framover ennå da, så der har han litt å gå på. Men det er vel snart på tide å kjøpe trappegrinder tenker jeg, plutselig finner han ut av det også.

I går byttet vi ut Newborn-setet på Tripptrappen med bøyle, han klikker jo om han må ligge i det setet. Kommer uansett ikke til å bruke det noe særlig før han kan sitte, men et par minutter nå og da kan jo ikke skade. Tenkte å etter hvert gi han grøt i stolen sin. Jeg ga jo opp å gi han fast føde, så i ferien har han bare fått smake på smoothie et par ganger. Prøvde med grøt igjen på mandag, og det faller ikke veldig i smak. Holder med en teskje grøtpulver for å si det sånn, da får vi kanskje i han halvparten. Men vi får bare øve og øve. Kanskje blande inn noe mango, han elsket jo mango-is da vi var på tur :)

Note to self: Neste gang får du en unge som sover av seg selv, som sovner i vogna og som elsker alt av nye smaker. Hvor vanskelig kan det være liksom :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg glemte helt å skrive at i går lo lillemann skikkelig! Før han han ledd godt da også, men i går fikk han plutselig en helt annen latter. Da var det to stykk foreldre som var rimelig stolte og betatt av sønnen sin. Herregud, så søt han var! Måtte filme det sånn at vi kan vise til folk *tussete* :rodmer:

Nå har han for øvrig sovet i en hel time. Flinke lillemann :) Men nå må han snart våkne, for vi skal på tur med barselgruppa i finværet :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så herlig med skikkelig latter! :rodmer:

Og så flink han er som ruller!

Kjedelig med regn og forsinket fly, og grining på biltur... Vi skulle også ønske at vi hadde tatt med sete hjemmefra! Men det ble bra når vi brukte hodestøtte fra mykbagen hans :)

Endret av La Traviata
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi har finfine dager :) Trengte akutt en KG-pause, den varte plutselig i to uker. Kommer nok ikke til å være her så mye framover heller.

Men kan jo ta en liten oppdatering:

- Lillemann er 7 måneder i dag :strix:

- Han har begynt å sove i vogna si

- Han har sovnet av seg selv i sin egen seng

- Han har slutta å sovne av seg selv i sin egen seng :fnise:

- Han spiste opp all grøten sin i dag (en liten ts grøtpulver, men det er mye mer enn han pleier)

- Han er en mye mer blid og fornøyd gutt enn for en måned siden

- Han er på vei til å skjønne krabbing (har litt igjen da, han ligger med ansiktet ned i bakken, slenger ut armene og så opp med rompa)

- Han har begynt å vinke

- Han har fått to tenner

- Jeg har vært alenemor i en uke og skal være det fram til fredag (mannen er hjemme noen timer på tirsdag bare), og det har gått greit

Ja, det var vel det. Mye som skjer om dagen :jepp: Har slitt litt med soving på kvelden i det siste også, så har ikke blitt mye stillesitting i løpet av en dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gratulerer med 7 måneder gammel gutt! :)

Utrolig hvor mye som skjer på bare noen få måneder! Det er jo moro, men av og til skulle jeg ha satt på bremsene litt ;)

Ha en fin uke! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Hurraaaa, det er så gøy å følge utviklingen så nært!

Hvorfor kommer du til å være her noe særlig??

Du trenger såklart ikke å svare på det, men jeg blir bare litt sånn ---> :grine:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg også håper at du ikke forsvinner helt, i hvert fall!

Men jeg kan skjønne behovet for pauser. Og i tillegg er det noe med det at skravla gjerne går på speed under svangerskapet og med liten baby i hus. Men etter hvert som babyen vokser får man mindre og mindre tid til å sitte foran skjermen... i hvert fall har jeg hatt det sånn. Så er permisjonen over, og med mindre man har tid til å stikke innom KG fra jobben blir det virkelig lite tid, for når du da er hjemme er det jo lillemann og husarbeid og alt annet som gjelder. Og kanskje storemann, sånn innimellom (skal spørre Gubben om han føler seg nedprioritert, høh høh!)

Gratulerer med tass på sju måneder, og så mye som har skjedd! Høres ut som dere har fine dager sammen, med vinking og nesten-krabbing. Kveldene høres mer... hva skal vi si, gjennomsnittlige ut :fnise: Men det går seg vel til, det også. Typisk at han først sovner i egen seng og så slutter med det, da, sånn at mamma og pappa får en forsmak på hvor deilig det er når det funker. Men som jeg sa til Nesevisa, så har Smule endelig- etter halvannet år!- begynt å legge seg nesten i tide, og uten for mye baluba. Og kan Smule, kan alle, sånn før eller siden (OK, så våkner hun fremdeles om natta og maser seg inn i vår seng. Men sammenlignet med de månedene der hun holdt en times hylekonsert før hun sovnet klokka ti om kvelden, er det himmelsk likevel.)

Håper dere får en fin uke, du og gutta dine! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er nok bare litt lei, og så synes jeg det tar litt for mye tid. Lett å bare bli sittende inne på KG på kveldene i stedet for å være sosial med mannen. Så da skal jeg prøve å begrense meg litt framover. Men jeg forsvinner ikke helt altså, jeg lover :)

Bah, nå er jeg blitt forkjøla og lillemann har nekta å sove i dag. Sov 20 minutter fra halv ett, og så sovnet han nå litt over seks. Våkna kvart over åtte i dag. Han har jo vært dødstrøtt men i stedet for å sovne ved puppen i senga spiste han og så rulla han rundt over alt. Sånn -> :pasha: Jeg skulle liksom prøve å slappe av men måtte jo konstant passe på at han ikke rulla ut av senga. Endte med at han skalla i hodegavlen i stedet :sukk:

Mannen var hjemom i dag da. Lillemann kom med et stoooort smil da han så pappaen :biggrin: Han måtte jobbe litt, men har tatt seg godt av forkjølet kone og sønn som var vrien (og litt forkjøla han også). Nå er vi alene igjen fram til fredag, mannen kommer hjem seint torsdag kveld, så gleder meg veldig til helga. Blir deilig å ha mannen hjemme mer enn noen timer, og så skal vi på fårikålmiddag hos mamma på lørdag. Gleder meg! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en fin uke med besøk hos mommo på torsdag og så var vi en tur innom jobben på fredag (note to self: ikke hast av gårde til t-banen i sko med flat og tynn såle, da får man jævlig vondt i knær og legger dagen etterpå). Alltid koselig :)

I går gikk vi en tur i det fine været før vi dro til mamma og stefaren min på middag. Veldig koselig å hilse på den lille til dattera til stefaren min, hun var tre måneder og knøttliten. Hun er litt liten for alderen også, og lillemann har jo alltid vært stor så det var enorm forskjell. Ble litt brå og dårlig avslutning på kvelden da, jeg ble plutselig skikkelig dårlig. Kjente at jeg måtte kaste opp og prøvde å komme meg opp til badet i 2. etasje. Jeg kom til det øverste trappetrinnet..... :kvalm: Etter å ha spydd ned det og trappetrinnet nedafor kom jeg meg inn på do og fikk kasta opp litt der. Og så ble jeg dårlig i magen i tillegg. Herlig..... Skulle kjøre hjem for mannen hadde jo kost seg med øl og akevitt til fårikålen. Sa at vi bare fikk sove der siden jeg ikke turte å kjøre hjem (å plutselig måtte spy når man kjører en bil i 100 km/t er liksom ikke helt heldig), men så tilbød samboeren til stesøstra mi seg å kjøre bilen vår hjem siden de skulle samme veien. Så da kjørte han vår bil mens stesøstra mi kjørte bilen dems bak. Veldig snilt, men da førte jo til at de også måtte avslutte kvelden halv sju. Bilturen gikk for øvrig fint, men da jeg kom tre meter fra bilen måtte jeg kaste opp igjen. Og så ble jeg litt dårlig når jeg kom hjem. Og hver gang jeg hadde vært oppe og amma lillemann. Jadda, blir ikke noe fårikål her på en stund :fnise: Passa dårlig at lillemann ikke ville sove godt i natt, så jeg tok en dupp med han på dagen i dag. Mannen har vært helt super og passa på oss i dag, jeg har jo hatt null energi så har bare amma lillemann og så har mannen gjort alt annet. Hadde til og med lillemann med ut i vippestolen da han skifta til vinterdekk på bilen min for at jeg skulle slippe å passe på han :rodmer: Nå er jeg heldigvis bedre da, og har holdt alt av mat og drikke nede i hele dag. Energien er tilbake, og forhåpentligvis går jeg opp den halvannen kiloen jeg gikk ned i går ganske raskt. Kan ikke gå rundt og veie 52,5 kilo liksom, har jo null å tære på. Lillemann har spist veldig ofte i dag så tror ikke melka har vært helt bra i dag. Satser på at det er bedre i morgen det også :)

Ellers er det veldig deilig å ha mannen tilbake, og lillemann eeeeelsker jo pappaen sin. Han er den morsomste personen han veit om! Veldig gøy å se på de, spesielt når lillemann smiler så de to små tennene vises. Ikke fullt så moro når han bruker de til å bite mammaen sin i puppen :jolie: Denne uken har vi ikke veldig mye planer, bare babysvømming og pilates som vanlig. Og så skal vi på hytta med mamma og stefaren min da (skulle egentlig ha fårikål ene dagen......). Blir veldig koselig, og lillemann kommer til å bli dulla masse med. Satser på fint vær sånn at vi kan gå litt turer da, lillemann koser seg jo fælt i bæreselen. Og så er det fryktelig kjedelig å sitte inne på en hytte i to hele dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hvor høy du er, men høres ut som du trenger de kiloene du har og mer til ;) God bedring. Koselig å ha mannen hjemme da, for dere begge :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Uff, ekkelt å plutselig bli dårlig sånn!

Hurra for å ha mannen tilbake, og for bra mannfolk som stiller opp både som pappa og ektemann! :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oida, ja da må du tviholde på de ;) Jeg har igjen litt junk in the trunk fortsatt da, men gikk veldig fort ned av all den ammingen. Du er nok fin uansett da, men greit å ha litt å gå på :)

Endret av Siyha
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ikke ut som om du har noe særlig junk in the trunk da, Siyha :)

Æsj, var på helsestasjonen for å veie lillemann i går og han har gått ned 15 gram på fire uker. Det liker ikke a mor. Ikke helsesøster heller, hun ringte meg senere på dagen med litt råd for hvordan jeg skal få i lillemann mat. For han vil jo ikke ha noe annet enn morsmelk, og jeg føler ikke at den kanskje ikke er så mettende om dagen. Eller, det er jo tydelig at den ikke er bra nok om dagen siden han har gått ned. Så ja, her må både mor og sønn på oppfetingskur. La plutselig merke til at underarmene mine så ut som om de kom fra en sånn plakat om anoreksi i går, så er på tide med kostholdsendring her. Både for min og lillemann sin del. Så får jeg bare håpe det går fint. Har spurt om råd angående lillemann og mat på babyforumet her, så har litt som skal testes ut. Er så utrolig frusterende å ikke få i han noe, jeg trodde jo det skulle gå som en lek. Men neida, ingenting har gått som en lek siden han ble født. Og jeg som hadde håpa å kunne slutte med nattamming etter hvert, jeg kan jo hvertfall ikke det nå som han ikke får i seg nok mat. Må nok droppe en middag jeg skulle på med jobben i desember også om dette ikke bedrer seg snart.

Kjenner jeg er sliten og lei i dag :trist:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Nesevisa

Uff, det kan ikke være noe moro. Sender deg en god klem! :klemmer:

Har dessverre ingen gode råd å gi deg, men det er jo bra hvis du får noen tips i forumet her.

Og så høres det ikke bra ut i det hele tatt at du har blitt så tynn! Er det "bare" at du ikke spiser nok, eller har det noe med trivselen generelt å gjøre? (Du trenger ikke svare, altså)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Argh, hvorfor er ikke du på "mine innlegg"? Noen som vet?)

:klem: til deg, Doh! Det er slitsomt med sånne dager, jeg vet (jenta mi er 8 måneder nå). Plutselig løsner det, man må bare holde fast på den tanken! :blomst:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men altså... Det er jo ikke unormalt at veksten stopper eller at de til og med går litt ned når de blir mer mobile og aktive. Hvordan er han på den fronten? Greit å følge opp litt, men ville ikke blitt altfor bekymret foreløpig.. :kose:

Liker du avokado og nøtter og sånn? Det er vel ofte det man får råd om å spise litt ekstra av for å gå opp i vekt. Lykke til! :)

Og du... Det går seg til, jeg lover! Plutselig er han to-tre år og denne unntakstilstanden bare et fjernt minne. Nattamming likeså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nok bare at jeg ikke spiser nok. Føler jo selv at jeg spiser, spiser like mye middag som før hvertfall, men når man beveger seg mer og ammer så må man jo spise mer enn før. Så skal prøve å spise et måltid til i løpet av dagen pluss et mellommåltid, så får vi se hvordan det går. Har spist sjokolade omtrent hver dag men det funker tydeligvis ikke på meg (luksusproblem).

Maneo: Jeg har hoppet ut av mine innlegg hos andre før også, tror denne dagboka er litt forhekset :fnise: Hvordan er dagene med lille frøkna da? Er vel mye som skjer om dagen :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...