Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Så spennende at husbyggingen (såvidt) har startet! Det er så morro å følge med på sånn der- for når grunnmuren først er på plass så skjer det jammen store endringer på utrolig kort tid! Jeg husker du fortalte oss her inne at dere skulle flytte og at ingen andre visste det, men det gjør de kanskje nå?

Ja, vi har fortalt det til familie og de vennene vi har møtt, men det er ikke på face ennå akkurat. Det er jo så lenge til, så vi skriver nok noe der når det nærmer seg. Så er en del venner som ikke vet det egentlig :)

Hva tror du skjer med deg og resten av barselgruppa når du flytter da? Jeg vet jo at det er en stund til og at veslemann ikke er en bebis lenger, men mange finner seg jo varige venninner i sånne grupper

Jeg håper å holde kontakten, det er jo bare et kvartes kjøretur unna. Men det blir jo uansett ikke like mye kontakt når de andre begynner å jobbe. Jeg skal være hjemme noen måneder lenger enn de andre, så da får kanskje jeg danne ny barselgruppe sammen med pappaene :fnise:

Søvnløse netter virker så slitsomt! Spesielt når det er vanligere enn motsatt...Men du fikk kanskje sovet litt på dagtid mens han sov?

Han sover ikke noe særlig på dagen, men fikk jo sove til over ti så kan ikke klage. I dag derimot stod vi opp litt over åtte, og lillemann våkna omtrent en gang i timen mellom ett og fem, men jeg la meg litt over ti så fikk nok søvn i natt også :Nikke: Lillemann sov rundt to og en halv time på dagen i dag, det er ny rekord! Han sov 1 time og 45 minutter i bilen etter at vi hadde vært hos farmor. Endte med å kjøre rundt og rundt i hele Bærum. Trodde jo ikke han sove såååå lenge :fnise: Men han var fortsatt utslitt halv sju så måtte bare legge han da. Han gjesper ikke og gnir seg ikke i øynene, han blir bare dritsur og begynner å grine. Stakkar liten. Men han sovna på fem minutter da :Nikke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Inggolf

BitteLiten starter dagen HVER eneste dag mellom 4.30-5.00 hun :ler:

Det har kun skjedd ett unntak, men dagen begynte ulovlig tidlig for det...

Hun tar seg gjerne en times dup i halv ni tiden, men det er jo akkuratt da

broren min/svigersøster har klart å komme til seg selv, så det er ikke lett å legge

seg igjen da.

Ellers da Doh? Dreier livet seg stort sett om vesle herremann for tiden eller for dere tatt dere

en kinotur, en middag ute bare dere to eller en real bytur med en snurr? :laugh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BitteLiten starter dagen HVER eneste dag mellom 4.30-5.00 hun :ler:

Det har kun skjedd ett unntak, men dagen begynte ulovlig tidlig for det...

Hun tar seg gjerne en times dup i halv ni tiden, men det er jo akkuratt da

broren min/svigersøster har klart å komme til seg selv, så det er ikke lett å legge

seg igjen da.

Ellers da Doh? Dreier livet seg stort sett om vesle herremann for tiden eller for dere tatt dere

en kinotur, en middag ute bare dere to eller en real bytur med en snurr? :laugh:

Herregud, jeg er virkelig heldig med sovehjertet til denna ungen. Har arva det av mammaen sin, han :Nikke: Jeg har alltid vært skikkelig b-menneske, selv om jeg siste året har stått opp klokka seks og vært på jobb halv åtte. Nesten så ingen i familien tror på det :ler:

Ja, livet dreier seg foreløpig om lillemann. Men vi har hatt noen sene middager etter at han har lagt seg i helgene, så litt kos er det jo blitt :) Han er begynt å bli litt skeptisk nå tror jeg (begynte bl.a å grine da farmor fikk holde han i stad) så nå blir det hvertfall vanskelig å komme seg ut uten han. Men så har vi ikke begynt med flasketrening eller noe sånt heller da, vi har egentlig ikke noe hast med å komme oss ut uten han helt ennå. Vi har egentlig aldri vært flinke til å gå ut før heller, litt for hjemmekjære begge to :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I natt våkna lillemann bare to ganger (pluss en gang før jeg la meg). Hadde vært deilig det, hadde det ikke vært for at han var våken i 1,5 time den ene gangen. Måtte ta en powernap sammen med lillemann midt på dagen, det er første gang jeg har trengt det :sleeping: Han har vært litt sur i hele dag, men jeg tror han bare har vært trøtt. Stakkars, det tar jo på å være våken midt på natta :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hatt besøk av pappa i dag. Det var like kleint som alltid.... Han sier jo nesten ingen ting, og spør absolutt ikke om noen ting. Ikke engang om lillemann :klaske: Heldigvis var han her bare litt over en time, det får holde når han er som han er.

I går var lillemann sliten igjen, så han var ganske sutrete. Passet dårlig at mannen var og møtte en kamerat, så til slutt ringte jeg og spurte når han skulle komme hjem. Forkledde det med spørsmål om no handling, men heldigvis tok han hintet og kom hjem ganske fort :danse: Jeg hadde ikke spist så mye heller, så det gjorde jo at det ble litt større krise for meg enn det hadde trengt å være. Litt sjokolade gjorde meg glad igjen da :fnise: Vi var forresten på senteret for å finne noen bukser til meg i går, alle er jo for store (luksusproblem). Men det eeeeeer jo så kjedelig, så endte med å kjøpe en treningsbukse til meg og en fleece-jakke til lillemann. Er jo mye morsommere å handle til han :)

Hadde andebryst med appelsinsaus, asparges og sellerirot, og timianpoteter i går da. Namnam! Digg å kunne spise sånt igjen, gjennomstekt er liksom ikke helt det samme så vi har ikke hatt det på over et år. Til uka skal vi bare handle inn tilbehør, og så skal vi få spist opp en del kjøtt fra fryseren. Er så lei av at den er overfylt at nå må vi bare få spist en del. Blir billig ukeshandling i morgen da, tror jeg telte ti ting på handlelista jeg :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmm, for en middag! :sikle: Hørtes utrolig godt ut, og jeg er helt enig i at gjennomstekt ikke er helt det samme!

Så sær han faren din er, da, som er taus og verken snakker eller spør om noe. Skulle tro at med Lillemann i fokus ville det i alle fall være nok å snakke om, liksom... :klo: Da skjønner jeg godt at det holdt med en time. Jeg har min andel av sære slektninger jeg også, men de snakker da i hvert fall (noen ganger i overkant mye, haha).

Tenkte forresten på deg da jeg bakte loff til frokost i dag. Bakinga har jo vært et forsømt kapittel her lenge, det eneste jeg har holdt sånn noenlunde i hevd er loffen til søndagsfrokosten (ikke si noe inne på B&F, da får jeg kjeft!). Ikke akkurat surdeig, kreative frøblandinger og sunnhet, men det er noe med hjemmebakt som er så koselig uansett! :Nikke:

Håper Lillemann er uthvilt og i slaget i dag! Jeg merker det veldig godt på Smule også: trøttheten gjør alt ti ganger verre, og når man har sovet godt er verden et mye bedre sted å være (det er vel sånn for oss voksne også, vi er bare flinkere til å skjule det...) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lager ikke noe fancy brød jeg heller altså. Har tre brød stående til heving nå, og det er nesten kneip (er mellomgrovt). Tror jeg skal prøve meg på loff en dag, nystekt hjemmelaget loff må jo være supergodt!

Og ja, pappa er rar. Men han bare er sånn, og så lenge kontakten er på et minimum som nå gjør det ikke noe. Én time annen hver måned skal jeg klare :jepp:

Nå har lillemann vært på kontroll (og fått vaksiner). Han er 8160 gram og 68,4 cm lang :) Nå ligger han i senga vår og sover, blir spennende å se hvor lenge han sover siden han fikk vaksine. Stuper nok i seng klokka sju i dag også uansett tenker jeg. I går våkna han ikke før ti for mat, så da sov han nesten tre timer i strekk. Hurra! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Så fint at pappa`n din har vært på besøk, var det han som tok inisiativ til det eller?

Virker ikke som at du er så overbegeistra for kontakt, men synes det er imponerende

sterkt at du gjør det for lillemanns skyld (sånn tyder jeg det ihvertfall). BitteLiten var ikke

verken gammel eller livserfaren før jeg merket godt at hun kjente meg igjen, så man skal ikke

kimse av disse små! (derfor er det lurt at du ikke utsetter møtingen for å ungå/utsette ubehaget for

din egen del mente jeg bare).

Jeg synes virkelig du fremstår som en kjærlig, omsorgsfull og god mamma for veslemannen din!

Veslemann er heldig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for fine ord, Noz :klem:

Ja, var han som tok initiativ. Han synes nok egentlig at det er veldig stas med lillemann, han er bare ikke så flink til å vise det. Men han satt seg ned på gulvet med ham da han kom da, ikke verst for en som nesten ikke kommer seg opp fra gulvet igjen :fnise:

I dag er lillemann fem måneder (jeg holdt på å skrive år :ler: ) :strix: Og han sov til ti i dag :jepp: En viss mor nekta nemlig å stå opp fem på åtte, og da sovna lillemann igjen også. Han har bare spist tre ganger i natt også, inkludert da jeg la meg. Kanskje han burde få vaksiner litt oftere :fnise: Nå skal vi snart på trilletur i det fine været :) Håper alle som kommer innom (selv om det er ikke så mange lenger tror jeg) har en finfin dag :) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med femmånedersgutt, og herlig med langnatt! :jepp: Min tok også vaksine i går, og sov veldig tungt i natt. Ble positivt overrasket, kan du si! ;)

Må si jeg kjenner meg igjen i det du skriver om faren din, min er også litt vanskelig å være sammen med. Eller, han er veldig dårlig til å ta kontakt. Men det er ingen tvil om at han synes det er stort å ha blitt morfar, for de første to ukene etter baby ble født var han her tre ganger! Det er flere ganger enn han har vært hjemme hos meg noensinne :ler: Bra at faren din tar kontakt, da, selv om det er litt kleint :Nikke:

Ha en fin trilletur og en fin dag! :blomst:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såå deilig å sove hele natta! :danse:

Og grattis med 5 mnd! Synes du tiden har flydd? Selv skulle jeg gjerne hatt en tidsmaskin, slik at jeg kunne holdt baby-Ed i armene akkurat når jeg ville.. *sukk* :hjerte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med femmånedersgutt, og herlig med langnatt! :jepp: Min tok også vaksine i går, og sov veldig tungt i natt. Ble positivt overrasket, kan du si! ;)

Må si jeg kjenner meg igjen i det du skriver om faren din, min er også litt vanskelig å være sammen med. Eller, han er veldig dårlig til å ta kontakt. Men det er ingen tvil om at han synes det er stort å ha blitt morfar, for de første to ukene etter baby ble født var han her tre ganger! Det er flere ganger enn han har vært hjemme hos meg noensinne :ler: Bra at faren din tar kontakt, da, selv om det er litt kleint :Nikke:

Ha en fin trilletur og en fin dag! :blomst:

Ja, har sett pappa mer de siste fem månedene enn de siste to årene (utenom familiesammenkomster der begge er bedt).

Såå deilig å sove hele natta! :danse:

Og grattis med 5 mnd! Synes du tiden har flydd? Selv skulle jeg gjerne hatt en tidsmaskin, slik at jeg kunne holdt baby-Ed i armene akkurat når jeg ville.. *sukk* :hjerte:

Herregud, som tida har flydd ja. Blir helt øm om hjertet når jeg ser bitte små babyer. Tenk at min har vært såååå liten en gang liksom. Rart å tenke på :) Gleder meg til nestemann samtidig som det er veldig deilig at han blir større. Han er jo så morsom, og de er gøy å følge utviklingen. Tenk, for fem. Måneder siden kunne han absolutt ingen ting. Nå ruller han, smiler, ler, flytter leker fra en hånd til den andre, leker med lekene sine, prøver å ta halen til katten osv :)

I dag prøvde vi grøt for første gang. Det var stor stas, men lillemann fikk vondt i magen etterpå :( Så mellom litt over elleve og halv fire hadde jeg en unge som enten gråt eller sov i bæreselen. Ikke gøy :( Skal vente noen dager til neste gang og så gi litt mindre da. Ikke at han fikk så mye i dag, men en halv til en teskje får være nok nese gang. Og da skal mannen være hjemme så vi kan dele på det om lillemann får vondt i magen igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Hurraaaa for 5 mnd :strix: Det er en morsom tid med tanke på utviklingen!

Glemmer nok aldri et par uker etter at BitteLiten ble 5 mnd, og hun plutselig reiste seg opp

og stod mens hun holdt seg på møblene :rodmer: Herlig tid når man merker at man kan kommunisere mer

og mer!

Det er vondt å se disse små ha vondt, men sånn er det ofte år de skal vendes til fastre føde :sad:

Forhåpentligvis så går det fort før han både trives med og tåler flere ting enn melk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Nesevisa

Har du prøvd å blande litt morsmelk i grøten? Jeg har ikke gjort det selv, men lurer på om jeg har hørt at det kan hjelpe. Noe med enzymene i melka som hjelper til å bryte ned maten. :)

Gratulerer med fem måneder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde i morsmelk ja, men burde nok latt det stå noen minutter lenger så det ble litt mer virkning av det.

Blæææææææ, hvorfor har plutselig lillemann fått helt nekt når det kommer til byssing? Begynner bare å grine om jeg prøver å bysse han :( Tror det er fordi han egentlig vil bæres i Ergobabyen, for han har blitt sånn etter den dagen med magevondt. Kan jo ikke ha han oppi den hele dagen heller. Og det er ikke bare på dagen heller, er når han skal legge seg for kvelden også. Kan jo ikke basere all søvn på amming heller. Kjenner jeg blir ordentlig frustrert :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Inggolf

Det er absolutt ikke alltid så lett å skjønne hva de språkløse vil nei :ler:

Han vet det nok ikke selv når han gråter en gang så.. (tror jeg? :klo: )

Håper han sover i mange timer til nå da!

Ellers da, har dere noe for dere i helgen eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er stadig innom, får bare ikke alltid lagt igjen noen spor etter meg ;)

Jeg blir også litt forvirret av baby som ikke helt vet hva hun vil. Det er jo så utrolig mye enklere å kommunisere med treåringen! ;) Men det er jo litt fascinerende også, at man faktisk kan ha en form for kommunikasjon med en som ikke kan snakke :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er absolutt ikke alltid så lett å skjønne hva de språkløse vil nei :ler:

Han vet det nok ikke selv når han gråter en gang så.. (tror jeg? :klo: )

Håper han sover i mange timer til nå da!

Ellers da, har dere noe for dere i helgen eller?

Mannen jobber i dag, så skal vel kanskje bare gå en tur. Om jeg gidder, er jo bare 14 grader ute foreløpig. Men i morgen skal vi feire bursdagen til bestefar på ettermiddagen. Det blir koselig :) Har du noen store planer for helgen da, Noz?

Jeg er stadig innom, får bare ikke alltid lagt igjen noen spor etter meg ;)

Jeg blir også litt forvirret av baby som ikke helt vet hva hun vil. Det er jo så utrolig mye enklere å kommunisere med treåringen! ;) Men det er jo litt fascinerende også, at man faktisk kan ha en form for kommunikasjon med en som ikke kan snakke :jepp:

Jeg er forsåvidt ikke spesielt flink til å legge igjen spor i andres dagbøker jeg heller. Rekker bare å titte innom innimellom og kanskje skrive en halv setning før lillemann kjeder seg/blir trøtt/hyler/våkner.

Ja, det er vel bare å holde ut til de kan prate så blir alt mye enklere. Men da har vi vel en ny en som ikke snakker. Jaja, får holde ut i noen år til da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...