Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Fikk vært på ammepoliklinikken i dag. Tok prøver av den såreste puppen og melka fra den, og så fikk vi testa ut tvillingstilling. Ble anbefalt å kjøpe brystskjold også, så nå blir hvertfall ikke puppene skvist mellom hver amming. Det var hun barnepleieren som vi hadde mest med å gjøre på barsel som hadde timen med oss, og det var så koselig å se henne igjen :) Og jordmoren som måtte komme og skrive under på noe greier var jordmoren jeg hadde under fødselen. Kjempekoselig å hilse på henne igjen også, og hun skrev ut noe greier for meg så nå har jeg oversikt over når jeg kom inn på fødestua og alt sånt. Kjekt :) Lillemann har allerede tatt igjen fødselsvekta si, så melkeproduksjonen er det ingen ting i veien med.

Ellers har vi fått vært på en nesten timelang trilletur i dag, og nå ligger lillemann ved siden av meg og sover. Virker som om han har kommet inn i en rytme mtp spising og soving nå, det gjør jo at vi faktisk kan klare å komme oss litt ut av huset etter hvert. Og jeg kan spise både frokost, lunsj og middag uten å måtte amme samtidig :jepp:

Han skal forresten få slippe fødselshistorie i konfirmasjonen :ler: Jeg hadde dødd innvendig om mamma hadde funnet på noe sånt da jeg ble konfirmert selv, man er gjerne flau nok over foreldrene sine i den alderen fra før av. Og mannen har allerede store planer om å bli en sånn pappa ungene blir kjempeflaue over :fnise:

Ellers; lillemann er én uke i dag :strix: Herregud som tida flyr nå, blir helt rørt når jeg tenker på det jeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Inggolf

Hurraaaaaaa for 1 uke gammel bebis :bolledeig:

Det er så godt å lese at du blir behandlet så bra på Bærum, Doh. De virker kunnskapsrike, rolige, at de har tid til deg og alt annet mulig fint og flott. Det er så mange som drar til Ullevål for å føde, og det har jeg aldri skjønt, for jeg hører gang på gang på gang på gang på gang på gang på gang på gang at folk absolutt og langt i fra er fornøyd med dem der. Der er det så stort ammepress og alt er så utrolig stress, type "Herrrrrrrrreeeeeeguuuuuuuudddddddddd, du MÅÅÅ få til ammingen NÅ!!!!! :bond: Herregud, ungen din kommer til å dævve om du ikke får kobla på ungen din i dette sekund!!!" Og så går de, for tid til å hjelpe deg, det har de ikke.

Jeg er så nyskjerrig Doh, så bare overse spørsmålet mitt om det er litt sårt for tiden.. Jeg lurer på om pappa`n din har møtt C, ringer deg i blant eller viser noe interesse i det hele tatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, Bærum er supre altså! Skulle gjerne dratt innom der hver uke jeg :)

Pappa er veldig stolt og har vært her en gang, og sendte sms her om dagen om alt stod bra til. Men jeg har de samme følelsene rundt hele det greiene der som før, og det er helt greit kjenner jeg. Det er mamma som får oppdateringer og bilder for å si det sånn, pappa får vite om han skulle finne på å spørre.

Åh, i stad bomma jeg på hvilken pupp jeg hadde ammet fra gangen før, så nå har jeg litt melkespreng her. Håper lillemann våkner snart :) Han nekter forresten å ligge på ryggen, skal bare ligge på siden. Han er übersøt når han sover da, lille klumpen min :rodmer: Nå har vi forresten vaska alle trekkene i sofaen, for han har gulpa på fire av seks sofaputer. Hadde planer om å gjøre det uansett da, så på en måte hjalp han oss til å få ut fingeren :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg må begynne å merke den puppen jeg amma fra forrige gang. Det er ikke lett å holde styr på altså :fnise: Nå er ikke puppene like sprengte lenger forresten, det er jo egentlig litt behagelig (og skummelt, for da tenker jeg at tenk om jeg ikke har nok melk lenger :sjokkert: Katastrofetankene er aldri langt unna :ler: ). Puppene har det fint nå da, så i dag har jeg ikke brukt ammeskjold. Kommer til å bruke de litt, men greit å ikke måtte gå med de hele tiden.

I dag fikk lillemann sitt første bad, og det gikk jo kjempefint :) Mor stor klar med kameraet når far putta han oppi, jeg turte jo ikke prøve først. Vi har sånn sammenleggbar balje med en slags stol oppi, men jeg syns det var mye lettere å holde han selv. Virka ikke så trygt når han ikke kan holde hodet sitt selv. Trilletur har vi fått vært på i dag også :) Var på en tur i går også, utrolig deilig å komme seg ut i det fine været :sol: Jeg er jo stucked i sofaen ganske mye, lillemann (aka melkebarten) er veldig glad i mat. Nå har jeg funnet ut at jeg kan legge han på sofaen med ammeputa rundt hodet, da ligger han trygt og godt. Angrer litt på at jeg ikke skaffa meg babynest, det hadde vært kjekt å ha i senga også.

Mannen tenkte vi kunne øve på at lillemann sover i sin egen seng nå, så i dag skal vi legge oss tidlig for å se om det funker. Det fungerte ikke i går hvertfall. Ikke noen grining, men han roa seg ikke og ville ha mat så da sov han sammen med meg :) "Problemet" er at jeg sovner under amming og han blir liggende på siden i stedet for på ryggen. De skal jo egentlig ikke det, men det er ikke lett å gjøre noe med når jeg er like bevisstløs som han. Kan prøve å amme sittende sånn at jeg ikke sovner, men det er jo deilig å få den søvnen man trenger også da. Får se åssen det går i kveld, jeg gidder hvertfall ikke stresse med det om han ikke synes det er greit. Han sovner jo stort sett bare med puppen i munnen også, så lurer på om det kan være lurt å vente med sove-alene-prosjektet til han har begynt med smokk. Da har han den trøsten hvertfall. Men når kan man egentlig begynne med smokk? Når jeg leser om det står det enten 3-4 uker eller til ammingen er vel etablert. Han er jo en racer på å spise (da helsesøster veide han i går veide han 3880 gram, 150 gram mer enn ved fødsel), så skulle tro amminga er vel etablert.

Nå ble det veldig mye surr her, men merker at det er en del spørsmål som dukker opp etter hvert. Men vi koser oss hvertfall, og jeg synes lillemann vokser alt for fort. Nå passer ikke bodyene i str 50 lenger :sjokk: Ok, kanskje ikke så rart siden han var 52 cm da han ble født, men at han har vokst ut av klær allerede er jo helt utrolig. Store lille gutten vår :rodmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest åffårno

Føder jeg en gang til velger jeg Bærum, og sover hos Doh(med tilhørende husmorkost) i minst to uker før termin så det blir kort reisevei. OK? :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare pass deg du ellers tar jeg deg på ordet! Jeg kommer og henter deg om jeg må :ler: Men ja, Bærum kan anbefales altså :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forrige gang brukte jeg et hårstrikk rundt håndleddet for å markere hvilken pupp som stod for tur. Fungerte som bare det! :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Hårstrikk eller armbånd vet jeg flere bruker :jepp:

Babynest står på ønskelisten min for nestemann :jepp:

Hurra for vektoppgang! :hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager at jeg er sen, men uansett: gratulerer så mye, og nydelig historie! :klem:

Mvh Yvonne :heiajente:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Igjen: kjenner meg igjen!

Har samme balje som dere, høres det ut som. Syns den stolen er litt kjekk jeg - vi holder ham selvfølgelig under nakken/hodet, men stolen gjør at rompa ligger litt mer stødig så ikke ungen bare flyter rundt oppi der ;)

Vi begynte å prøve med smokk for en uke eller to siden, men guttungen har bare tatt den et par ganger. Prøvd med flere ulike, men han er bare ikke interessert. Og det er litt kjipt, for han bor virkelig på puppen og mye er bare kosesutting. Men han fant tommelen sin her om dagen, så kanskje det er håp?

Vi har også gutten i senga, og han sovner bare ved puppen. Har dermed valget mellom sittende amming og påfølgende sittende soving, eller liggende amming, sovning og en unge som kooosesutter i søvne - og småsåre brystvorter. Og ja, han sovner på siden, men helsesøster sa at det er greit nok så lenge det ikke er fare fir at han ruller over på magen. Og der ligger jo jeg :)

Endret av Nesevisa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, Yvonne :)

Hårstrikk-trikset skal innføres her, det er litt lettere enn å feste klistremerker på puppene :ler:

Nesevisa: Det er så deilig å se at flere har det som oss. Vi har fått verdens enkleste unge egentlig, men det er en del bekymringer likevel. Så betryggende at du har en som er ganske lik :jepp:

I stad hadde jeg en bitteliten meltdown. Det er slitsomt å ha en som er avhengig av deg 24/7, og i stad var jeg ganske sliten så da kom det noen tårer. Det er en del man bare ikke kan forberede seg på, og det er én av de tingene. Og så er det slitsomt å ikke sove sammenhengende lenger, men vi står jo ikke opp før i 9-10-tiden så jeg får heldigvis nok søvn likevel. Mannen har vel aldri sovet så mye som den siste uka, blir fort 10-11 timer på han :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Haha! Alt man skal måtte holde styr på. Hvilken pupp skal småen spise av nå :P

Høres iallefall ut som dere koser dere :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som om du nyter tilværelsen som mamma!
Selv venter jeg ennå (utålmodig) på prinsessa mi...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Hårstrikk-trikset fungerer :) Bortsett fra i natt da jeg var så trøtt at jeg gav litt f.... Men i natt skal jeg være flink, vil ikke gjøre noe som ødelegger produksjonen. Noz: Hadde aldri tenkt på at det finnes egen amme-app. Men det så jo ganske lurt ut, tror kanskje jeg skal lage en egen ammedagbok (ikke her inne da :fnise: ) sånn at jeg kan se hvor mye jeg ammer. Greit å ha litt kontroll :)

Nå er det bare tre dager til mannen skal begynne å jobbe igjen, spent på hvordan det blir å være alene hjemme. Skal hvertfall komme meg ut på trilleturer, kan jo ikke sitte inne hele dagen. Håper barselgruppa på helsestasjonen kommer igang fort, for jeg kjenner ingen her.

Ellers veide jeg meg i dag, og jeg veier bare 0,2 kg mer enn da jeg ble gravid :sjokkert: Det hadde jeg aldri trodd selv om jeg aldri har følt meg så tynn som nå. Merkelig at magen er borte egentlig, jeg var jo blitt så vant til og glad i den :) og så er det merkelig å se på lillemann og tenke på at han bodde inni der. Han har forresten forandra seg masse etter fødselen, skikkelig merkelig å se på bilder fra de første dagene.

Hegejenta30: Hun er nok her hvert øyeblikk :) Dagene rundt og etter termin gikk sinnsykt sakte, men nå ser jeg jo at han bare kom noen dager på overtid. Og nå går dagene syyyyykt fort :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Det finnes jo apper for alt mulig rart :lol: Men den appen er genial den altså, den holder på kontroll på det meste man trenger tror jeg.

Det høres ut som at du har gått ned fort ja, men det krever jo faktisk veldig mye mer energi å amme enn det man skulle tro!! Mulig at det har bidratt godt... spesielt for deg som ammer så mye og ofte :fnise: du overfører på en måte kiloene fra deg til C!

Endret av Noz
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Utblåsning. Dette er min tilværlse nå:

Mini vil bare ligge ved puppen

Mini spiser seg overmett og får vondt i magen

Vi går en runde og prøver alle triks for å få mini til å rape/gulpe/prompe

Mini blir hysterisk fordi puppen er vekk, og raper på ingen måte - bare skriker

Mini må til slutt få puppen som trøst, for det er det eneste som virker

Rinse and repeat. Og kvelden er ennå ung! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, det høres slitsomt ut, Nesevisa :( Her var det plutselig krise av en eller annen grunn nå, og lillemann nekta å ta puppen liggende i senga. Mannen våkna og spurte om han kanskje måtte rape. Ja, for det hadde jeg ikke prøvd allerede :rolleyes: Og med en gang lillemann var stille kunne mannen snu seg og sove videre. Innimellom skulle jeg ønske jeg var mann....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...