Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Så fin historie, Doh. Du er en tøffing! :)

Og så godt at dere hadde det fint på barsel også. Det er lett å få det inntrykket at "alle" mistrives på barsel (og mange gjør det, med god grunn), men da er det jo veldig hyggelig å høre at noen har et vellykket opphold!

Hvordan går det med den lille herremannen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går veldig bra med lillegutt :) Og som du ser er jeg blitt med i det-er-da-helt-normalt-å-være-våken-til-alle-døgnets-tider-klubben (bortsett fra at nå er klokka plutselig seks da, men har vært våken i nesten en time). Han har heldigvis sovet mer i natt enn forrige natt, den var slitsom. Samsover da, noe som absolutt ikke var planen men lillegutt er ikke så glad i senga si. Er jo koselig og ikke minst enkelt å ha han rett ved siden av puppen da. Da rekker han ikke hyle før maten er servert :) Men vi koser oss veldig, og han er jo fantastisk søt. I går var han skikkelig våken en periode og bare lå og kikka på oss. Da smelta vi greit begge to. Mannen har forresten blitt skikkelig kjeks, det er ganske fint å se på :rodmer:

Ellers har puppene fått Dolly Parton-størrelse :jepp: måtte sende mannen ut og kjøpe amme-bher i D-cup i går, har såvidt fylt ut en B før :sjokkert:

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha. Jeg er spent på hvordan mine pupper blir etter fødselen, de har allerede vokst to str 😜

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi vært på første trilleturen :strix: Lillemann sov hele tiden. Deilig å komme seg ut, og så var det ufattelig deilig med litt ammefri. Han spiser jo absolutt hele dagen, men det er vel normalt. Og bra, melkeproduksjonen stopper ikke akkurat når han holder på sånn. Men åssen vet man at han får tømt puppen helt egentlig? :klo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Tusen takk for den detaljerte og fine fødselshistorien!

Spennende å lese den! :jepp:

Puppen din blir ikke tømt helt for melk i og med at sugingen stimulerer til melkeproduksjon, men når du kjenner at puppen din blir ganske myk så er det på tide å bytte pupp. Du kan jo også forsøke å se/høre etter om bebisen svelger noe. (Rett meg om jeg har misforstått noe dere andre her)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tror du har ganske så rett, Noz. (Og Hello Dolly, Doh! Godt at produksjonen er i gang :) )

Helt tømt blir det ikke, men når den ene puppen er i ferd med å bli god og slapp (ok, kanskje ikke hos deg, Doh, det er mer for sånne hengepuppdamer som meg :ler: Men når den ikke er så full/spent lenger) kan man bytte til den andre. Men nå er det nok sjelden at så små babyer har plass til melka fra begge puppene i ett måltid, magen er jo ganske liten ennå. Så du får bytte litt på, så du ikke får gigaspreng i en av dem, og så stabliserer heldigvis produksjonen seg etter hvert :)

Det går veldig bra med lillegutt :) Og som du ser er jeg blitt med i det-er-da-helt-normalt-å-være-våken-til-alle-døgnets-tider-klubben (bortsett fra at nå er klokka plutselig seks da, men har vært våken i nesten en time).

Velkommen i klubben! :fnise:

Og utrolig hva man venner seg til! Nå håper jeg jo at det etter hvert kommer en greiere døgnrytme på plass for dere, men helt i starten er det veldig kjekt å ha litt humor på det og bare tenke at jaja, så fikk jeg lest VG-nett klokka halv fire om natta... Så slenger man seg nedpå når man kan!

Og heldigvis er sånne småttinger så skjønne at man tilgir dem det meste, søvntortur inkludert!

Håper dere får en fin kveld og natt, så godt det lar seg gjøre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leste et sted at om de ammer oftere enn annen hver time kan det tyde på at de ikke får i seg etter-melken som er den feteste. Han her henger i puppen fra vi står opp til vi legger oss, og det blir jo litt slitsomt. Han sovner ved puppen da, men om jeg prøver å flytte han blir det heeeelt krise :( Han har vel kanskje bare et ekstremt behov for nærhet nå, men det hjelper ikke at mannen holder han heller. Han skal liksom ligge ved puppen. Sånn er det vel å ha nyfødt i hus... Kjenner jeg gleder meg til hjemmebesøk av helsesøster, satser på å få noen gode tips og råd da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flott fødselshistorie! Elsker å lese sånt jeg.

Hva med smokk, hvis han har stort suge/kosebehov? Ellers tror jeg sjelden de tømmer puppen helt i starten - etter hvert kan man gi fra begge bryst, men det merker du nok ved at han slipper tak og ikke virker helt mett etter den første. Og den feteste melka kommer på slutten ja, så det er greit å amme en stund på ett bryst.

Hurra for første trilletur! :hoppendeglad:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når han sovner/glemmer å suge, kan du stryke/klemme lett under en fot eller i den ene hånda. Det stimulerer sugerefleksen :Nikke:

Endret av Mazilla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Høres ut som om du og jeg har fått unger som ligner litt på hverandre, Doh. Her har vi også en liten gutt som vil ha mat hele tiden, sovner ved puppen og hyler om han blir flyttet på... og som ikke har noe lyst til å ligge i senga si :)

Vi prøver å tenke at det er naturlig at det er slik, han kommer jo tross alt rett fra en plass der han var inntil mammaen hele tiden og mattilførselen var konstant. Men av og til blir man jo litt sliten, uansett hvor godt man forstår årsaken... Vi har også endt opp med samsoving og puppen ute hele natta. På dagtid fungerer det ofte at mannen tar babyen i bæresele - da sovner han før han rekker å få protestert så innmari mye ;) (altså når han egentlig har spist nok, og vi mistenker ham for å bare kose på puppen)

Og så merker vi at dette kommer til å gå over etter hvert. Nå er han snart fem uker, og det begynner å bli mulig å legge ham ned mellom oss etter amming om natten uten at det blir hyling. Innimellom, altså :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høre at vi er flere som har det sånn. Er rett før jeg begynner å raute her :fnise: Men i dag går det egentlig litt greiere. Han sov mye i natt, spiste bare skikkelig én gang og tok en liten matbit litt senere. Og i dag har han faktisk sovet litt mellom ammingene, til og med uten puppen i munnen :hoppe: Han er jo bare fem dager gammel, så syns det er god framgang jeg :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest roseduft

Så bra at denne natta gikk litt bedre :kose:

Du er ikke sår eller noe, ammingen går helt bra? :) :)

Hvor mange dager var det du gikk over før vannet ditt gikk egentlig? Ja..jeg begynner å bli utålmodig :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er litt sår, men ikke verre enn at det er ganske vondt de første sekundene og så går det greit etter det. Har testet ut tvillingstilling i dag da, og så er jeg flink til å lufttørke. Bruker purelan en del også. Litt blod og skorper må man vel regne med :) Nå sover lillemann på brystet mitt for andre gang idag. Det har han ikke gjort de andre dagene, så da koser a mor seg :jepp; Mannen får nesten ikke babykos i det hele tatt stakkars, hver gang vi prøver å flytte han blir det jo bare hyling.

Han ble født da jeg var 41+1, og jeg tror egentlig ikke at vannet gikk før det (Det gikk da jeg hadde 8 cm, og det merket man for å si det sånn :fnise: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo mer jeg tenker på fødselen jo mer innser jeg at jeg totalt mistet tidsperspektivet underveis. Må stadig spørre mannen om når og i hvilken rekkefølge ting skjedde. Han skal se over fødselshistorien min en dag og hjelpe meg med å få den korrekt. Er jo litt artig å ha det til senere (når lillemann blir konfirmant f.eks :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flott å lese fødselshistorien din, Doh! Ikke lett å holde styr på hva som skjedde når! :fnise:

Jeg førte amme-dagbok den første uka. Jeg var oppe i 22 amminger i døgnet, så skjønner godt at du er litt frustrert. MEN - han legger på seg mmmasse og puppene dine settes i skikkelig sving! Kjenner nesten utdrivelsessmertene komme når jeg sitter og skriver om det! :ler:

Det var fulle ammerulle her i gården til han ble 3 mnd. Det gikk selvfølgelig opp og ned i perioder, men da han var på dagen 3 måneder begynte vi med velling. Plutselig sov han nesten hele natta.

MEN før det - kos deg med ammingen. Jeg har nesten glemt hvordan det var. :hjerte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

I dag har lillemann bare sovet og sovet (og sovet og sovet og sovet). Han slanka vel først rundt halv ett, og siden da har han bare spist en gang, og det var ikke mye engang. Var bare våken fire ganger i natt også, så mor blir jo nesten bekymra. Er det ikke det ene så er det det andre liksom :ler: Skal en tur på ammepoliklinikken i morgen da. Trenger litt tips til hvordan jeg skal få han til å gape nok, og så er jeg redd for å bli sårede enn jeg er nå. Så da er det greit å ta det før ting blir for ille, ene brystvorta er allerede litt blodig og skorpete. Men vi må ha på vekkerklokka da, for timen er klokk ni og da pleier vi å sove alle tre :ler:

Ellers har lillemann sovet alene på sofaen i dag. Nesten litt trist at han ikke må sove i armene mine lenger, men deilig å kunne sette på en vask med klær eller hente noe selv i stedet for å måtte be mannen om å gjøre det. Har lagt et tykt pledd i hjørnet av sofaen, det er nok litt bedre å ligge på enn rett på sofaputene (som vi forresten måtte vaske i går, for noen gulpa no så innmari masse. Jaja, han får nok melk da....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du får passe på brystene dine. Jeg slet veldig med at den ene puppen ble sår (favorittpuppen), og fikk et skikkelig dypt sår. Iom at jeg vet hvor såret har vært så kan jeg faktisk se "arr" etter det den dag i dag :overrasket: Ble veldig flink på å variere ulike ammestillinger da :jepp:

Jeg hadde litt dårlig samvittighet først for å synes det var digg å ikke ha M på brystet mitt hele tiden, men det var det som var naturlig for oss begge. Og som du sier, så får man jo gjort mye mer når man har kroppen fri :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tro du meg, det er egentlig en fordel at han kan ligge litt for seg selv :ler:

Klart det er herlig med en nyfødt tass som bare vil sove på mamma, men om to uker, seks uker, tolv uker kommer du til å være veldig glad for at du ikke trenger å ha ham inntil deg hele tiden. Så la ham ligge litt for seg selv, både sovende og våken, hvis han ser ut til å være fornøyd med det.

Og pass på puppene, ja!

Hos oss har det vært litt unntakstilstand de første ukene med baby i hus, siden mor ofte satt godt plantet i sofaen med puppene ute. Type "Hvis du tar med deg kamerater hjem etter skolen, så gå inn først og se om mor er toppløs!" :fnise: Har pleid å smøre ut litt melk på brystvortene og la dem tørke helt i friluft, og det ble jo totalt sett ganske mye tid med puppene til lufting, så ofte som de kan finne på å spise i starten.

Håper du får litt tips og vink på ammepoliklinikken, da! :)

. Han skal se over fødselshistorien min en dag og hjelpe meg med å få den korrekt. Er jo litt artig å ha det til senere (når lillemann blir konfirmant f.eks :ler:)

Støtter forslaget om å redigere fødselshistorien før alt har gått i glemmeboka, for det gjør det fort og det er artig å ta vare på det til siden. Men fødselshistorie til konfirmasjon? Da tror jeg seriøst at husets tenåringer aldri noen sinne ville snakket til meg igjen :hoho:

Ha en flott dag med mannen og lillemann. Doh! :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leser og følger med selv om det blir lite skriving for tiden. Høres ut som om dere koser dere også, ingenting er bedre enn det. :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...