Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Nei, det var bare en jentekveld. Men da slipper jeg hvertfall unna en sånn en gang til om noen skulle funnet på å ha babyshower for meg :) For å si det sånn; jeg fikk mer mareritt av den kaka enn jeg gjorde av fødselsvideoen jeg så på i går :fnise:

Ja, da var første delen av fødselsforberedende kurs ferdig. Var en grei nok kveld det, men kunne vel det meste fra før av. Tror det var veldig nyttig for mannen da :) Og så fikk vi vite at de nesten er ferdig med å pusse opp hele barselavdelinga, så nå er det bare enkeltrom :hoppendeglad: De nevnte også det med besøk på sykehuset, at mye besøk lager unødvendig stress. Under svineinfluensaen fikk bare far lov å komme på besøk, og da så de at folk fikk melk fortere bl.a. fordi mødrene fikk slappet skikkelig av. Det er jo kjekt å vite :jepp: Neste uke er det bassengtrening og det gleder jeg meg veldig til. Kommer bare til å duppe rundt i det varme vannet jeg :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh hjelpes, de kakene var fæle... og de har altså kappet huet av en dukke og lagt det oppi, med rød saus på eller noe? Guæff... :fnise:

Hurra for bare enkeltrom!

Jeg har vel ligget på dobbeltrom to ganger, og opplevde følgende scenarier:

1) Førstegangs og min baby bare hylte = stress

2) Andregangs, og den andre damen sin baby bare hylte = stress det også

Veldig greit å slippe begge deler, altså! :)

Bassengtrening hørtes deilig ut, spesielt hvis planen er å duppe rundt mest mulig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, de sagde av et hode og så brukte de jordbærsyltetøy. Og hadde fosterfett av yoghurt. Blæh :fnise:

Veldig glad for enkeltrom altså, og mannen får sove der for 300kr døgnet så det er definitivt et tilbud vi skal benytte oss av (usikker på om det var egne familierom eller om alle var sånn, men jeg skal ha han der uansett). Han må bare hjemom og mate og kose litt på katten en gang eller to :)

I går tenkte jeg å lage en liste over de siste tingene vi trenger, og den ble veldig mye lengre enn jeg hadde trodd. Vi har jo ikke noen småting som stellekluter, stelleprodukter og ammeinnlegg. Og ungen trenger kanskje litt underholdning etter hvert, så en leke eller to trenger vi vel. Og stellematte, vippestol og bleiebøtte (mannen insisterer). Og en del annet. Bleier f.eks kan være lurt å ha før han kommer. Må pakke sykehusbag etter hvert også. Og vaske klær og sengetøy. Må man vaske lammeskinnet forresten? Herlighet, jeg blir helt stressa jeg :ler:

Merker forresten at jeg kaaaanskje er litt mer sliten enn jeg liker å tro. I går holdt jeg omtrent på å sovne klokka sju og begynte å grine fordi jeg var sliten :sjenert: Blir skikkelig sliten i ryggen av å sitte på jobb hele dagen også, kunne trengt en stol med ennå mer støtte til ryggen. Men jeg skal ikke klage da, er myyyye heldigere enn mange andre. Har ikke halsbrann eller bekkenvondt, sover godt om natta og har ingen problemer med å bevege meg (plukke opp ting på gulvet begynner å bli litt vanskelig da :fnise: ) Bare fire uker til permisjonstart nå, såpass kort klarer jeg meg selv om jeg blir sliten :)

Håper alle får en flotters dag og helg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Leker og denslags kan du med fordel vente med å kjøpe til han har kommet ut. Selv om det er stas å shoppe babyutstyr nå, er det eeeenda mer stas når den lille er med! :rodmer:

Bleier, stelleprodukter og ammeinnlegg har du vel fått prøver på i gratispakkene? Der ville jeg nesten sett an hva som passer og funker best. Vi kunne f.eks ikke bruke Pampers da S var nyfødt, for de var altfor smale. Samme med ammeinnlegg, der var det kun Libero som funket for meg. Alle andre loet og satt seg fast i brystvortene (au!). Ei av pleierne på barsel sendte mannen min avsted til et apotek for å kjøpe ammeinnlegg av ull, men de var fullstendig ubrukelige i mine øyne.. Andre igjen synes både det og pampersbleier er tipp topp ;)

Men akkurat klesvask og etterhvert pakkking av fødebag kan det jo være greit å få begynt på innen en måneds tid :jepp:

Ha en fin fredag du og! :) Og ta vare på deg selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Vi begynte å kikke på sykehusbagen her om dagen - DET var en syk følelse! All den andre "nestingen" er liksom en ting, men å skulle velge ut og pakke ned babytøy sammen med vårt eget tøy - rett og slett pakke en bag til oss tre - var veldig spesielt. Enda et skritt i erkjennelsen av at dette er ekte, det skjer faktisk. Men en veldig fin opplevelse!

(og neida, vi ble ikke ferdige med bagen. Da vi hadde valgt ut hvilke klær vi skulle ta med til mini, var vi ganske overveldet og utslitt begge to :fnise: )

Jeg fikk beskjed på Nøstebarn om at vi ikke trengte å vaske lammeskinnet, forresten. Men jeg har tatt det ut av innpakningen og luftet det godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lufting av lammeskinn er notert. Tenkte på å gjøre klar vogna snart, den står jo så å si klar nå egentlig. Mangler bare lammeskinnet og dyne. Eller? Er det lurt med tisselaken eller no? Tror vi kjøpte laken som passer. Jeg merker at jeg kanskje burde satt meg inn i et par ting litt tidligere :fnise:

Ja, bleier får vi jo hvertfall i den Libero-pakka (som jeg venter utålmodig på. Den og den fra Rimi). Og fikk et par stk i den ene apotek-pakka. Må gå gjennom hva vi fikk i de…. Fikk masse salver og sånn hvertfall, så det tenkte jeg å teste ut før vi eventuelt kjøper mer. Greit å vite hva som passer til junior så vi ikke kaster bort masse penger :jepp: De babyene er dyre nok som de er. Spesielt siden vi kjøpte grisedyr vogn :rodme:

Tok tidlig helg i dag, så nå sitter jeg i sofaen og har planer om å gjøre ingenting resten av kvelden. Ikke like sliten i dag, men kjenner jeg er litt trøtt. Blir vel til å legge seg klokka ti i dag også tenker jeg. I morgen har vi ingen planer, og på søndag skal vi bare på middag hos svigerfar sammen med mamma og stefaren min. Satser på litt turgåing i helga, har gitt opp langrennsplanene. Funnet ut at jeg ikke tør siden tyngdepunktet er litt annerledes og det er lettere å gå på trynet da. Får heller ta det neste år, da kan vi jo ha med junior i pulk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest åffårno

Dersom skinn/lammeull er ubehandlet(slik som eks hos Nøstebarn) så trenger man ikke vaske på forhånd.

Er det blandingsull/behandlet ull må man vaske, og bomull skal faktisk vaskes flere ganger om man vil ha ut div stoffer.

Dunpose/dyne trenger bare luftes litt :)

Herregud så deilig med enerom, for en luksus!!!!!

For meg var ikke problemet folk man kjenner som pent lurte på om jeg ville ha besøk(hvilket jeg bare takket nei til når jeg tilslutt gadd fiske frem telefonen, folk dukker jo ikke opp uanmeldt), problemet var kjipe ansatte når man er i det mindre oppegående hjørnet.

Kan absolutt skrive under på at mat/hvile er viktig for ammestarten- og da hjelper enerom masse(selv ble jeg jo irettesatt for å ønske å hvile/pumpe i en liten time- det var visstnok ikke noe foreldre skulle unne seg.....ja, det ble ordrett uttalt).

*Ullevåltraume* :P Heier på Bærum, enerom er jo rene drømmen!

Faktisk fikk jeg langt bedre tips av ei andregangsfødende på ganga om amming enn jeg gjorde fra personalet, så eventuelt besøkende som kanskje kan bidra med litt gode tips som man slapper av rundt er ikke nødvendigvis så dumt, om man orker :)

Jeg er helt SYK i hodet som nesten misunner deg dem forestående fødselsopplevelsen- tror jammen det har klikket maksimalt for meg.(Og dermed kan du roe deg ned med at hormoner ordner det meste etterkant :P )

Skal ikke Nesevisa og oppi her snart til pers?

Når har dere termin nå igjen(håper det er greit at jeg spør Nesevisa og om noe i Dohdagboka ;) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Nesevisa skal muligens snart til pers, ja. Eller, foreløpig er det ingen ting som tilsier at kroppen min skjønner at den ikke skal være gravid bestandig, men vi får håpe babyen kommer ut etter hvert likevel.

Termin er 18. februar, jeg holder en solid knapp på at jeg går en stund over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nesevisa skal muligens snart til pers, ja. Eller, foreløpig er det ingen ting som tilsier at kroppen min skjønner at den ikke skal være gravid bestandig, men vi får håpe babyen kommer ut etter hvert likevel.

Termin er 18. februar, jeg holder en solid knapp på at jeg går en stund over.

Huff da! :ler: Ja ja, det er jo en stund igjen enda, så du kunne vel blitt passe smågal hvis du skulle kjent tegn på at fødselen var i gang allerede.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler denne som bleiebøtte, om dere vil ha det! Prøvde den fra Angelcare også, men da må man stappe en dritfull ( :fnise: ) bleie ned gjennom en luke. Med denne kan man bruke vanlige bæreposer i stedet for refillen, og man må bare kanskje gi bleia en liten dytt! :jepp:http://www.mimmis.no/produkt/116-gratis-korbell-bleiebotte-luktfri.aspx

Vi hadde ingen leker i det hele tatt, og vippestol har vi også klart oss fint uten :fnise:

Men en stellematte og noen gulpekluter er lurt! Anbefaler både sånne i... flanell? Og gaskluter, jeg syntes i hvert fall det var kjekt å kunne ha de tykkere liggende under henne f.eks og ha de tynnere over skulderen. Men sånt er jo smak og behag! :)

Og så anbefaler jeg IKKE håndvask av lammeskinn i badekar som høygravid. Just sayin' :hoho:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nesevisa

Huff da! :ler: Ja ja, det er jo en stund igjen enda, så du kunne vel blitt passe smågal hvis du skulle kjent tegn på at fødselen var i gang allerede.. ;)

Haha, nei, fødselstegn trenger jeg absolutt ikke, men jeg hadde kanskje forventet at kroppen skulle føles mer... sprekkferdig, kanskje? Men for all del, jeg klager ikke. På denne måten kan jeg jo få maks ut av de tre ukene permisjon jeg har før termin! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Takk for link, Tekola. Da blir det en sånn en på oss :jepp: Skal ut på shopping i dag, har en del kontanter vi fikk til jul som det er greit å bruke opp. Vi pleier ikke akkurat å bruke så mye kontanter, men besteforeldre setter ikke akkurat over penger i nettbanken :fnise:

Du har jo under en måned igjen nå du, Nesevisa :sjokkert: Og det betyr at det plutselig ikke er lenge til jeg har under en måned igjen. Er jo snart høygravid jo :hakeslepp: Siste uka har jeg tenkt at magen min jo ikke er så veldig stor, men når jeg ser meg fra siden ser jeg jo at jeg ikke akkurat har samme formen som for åtte måneder siden. Men den er heldigvis ikke større enn at jeg fortsatt (såvidt) får på meg den vanlige vinterjakka mi, og den er bare i veien om jeg skal ha noe på gulvet. Og så ser jeg ingen ting der nede lenger :laugh:

Nei, nå er det på tide å lage seg litt frokost før vi skal på shopping og forhåpentligvis gå en tur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inggolf

Oioiii, litt for lenge siden sist jeg har vært her inne nå ser jeg..

Jeg anbefaler deg å ikke ha absolutt alt klart til lille bebisnurk kommer Doh,

det blir litt unødvendig bruk av penger synes jeg. For venner og familie vil

jo gjerne ha en gave til bebisnurken på første møte, så da er det jo greit å ha

noe å ønske seg :Nikke:

Jeg er så imponert over hvor flink du virker allerede jeg Doh, med alt. Hadde jeg ikke

visst noe annet så hadde jeg regnet med at du hadde hatt minst 2 barn fra før.

(Om man ser bort ifra et par spørsmål du har stilt i løpet av de 20 siste sidene her i dagboka,

som dette med å vaske lammeskinnet forsempel).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest åffårno

Nesevisa skal muligens snart til pers, ja. Eller, foreløpig er det ingen ting som tilsier at kroppen min skjønner at den ikke skal være gravid bestandig, men vi får håpe babyen kommer ut etter hvert likevel.

Termin er 18. februar, jeg holder en solid knapp på at jeg går en stund over.

Jeg håpte og desperat på det, men selv i fødselen med full åpning og unge teoretisk klar til å bare komme seg ut lå visstnok babyen der og "bare kikket fra side til side" ifølge jordmora og skjønte virkelig ingenting av NEDOVER OG UT :P

Satser på at babyene deres er litt mindre glad i å plage mødrene med unødig terminoverskridelse ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gutten min er 3 mnd og har nettopp begynt å bry seg om leker i mer enn 2 sek. De begynner ikke å holde leker heller før de er 2-3 mnd. Så leker er ikke hast. Vippestolen liker han ikke, spesielt ikke når den vipper :P Men håper at vi kan bruke den når han skal begynne med fast føde om noen få uker :) Vi har en vanlig søppelbøtte, putter bæsjebleier i waste bags fra Libero, så blir det ikke lukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...