Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Rolig helg.... I går var jeg i Sverige en tur med ei venninne. Hun har ikke lappen så lurte på om vi kunne ta en tur, det var jo greit for meg. Handla ikke no særlig da siden vi var der for to uker siden. I dag var jeg og mannen en tur på Myrullpiken landhandleri i Drammen. De har så mye fint servise, så jeg kjøpte et par kaffekopper og telysholdere. Elsk :rodmer: Etterpå tok vi turen til Mathallen der vi kjøpte en manchego-ost og litt pølser. Så spiste vi det og litt spekeskinke til lunsj (mannen kjøpte en hel skinke med klover og greier da han var i Spania med jobben). Skikkelig kosemat :) Mannen var litt skuffa over at vi la oss før elleve i går. Det var visst litt svakt for en 30-åring mente han :fnise: Jaja, vi stod opp halv ni i dag da... Litt uvant

Og i morgen blir jeg tante!!!!!! Det blir moro!! :hoppendeglad: (og så har jeg bursdag i morgen, men det blir ikke noen feiring da) Har funnet fire nye oppskrifter jeg skal prøve neste uke. Gleder meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da er denna skrotten blitt 27 år :) Dagen har foreløpig blitt feiret med en kopp kaffe på jobb, og har fått en liten gave fra ei på jobb som har vært i Dubai. Kjempekoselig :) Nå sitter jeg og venter spent på å høre når jeg har blitt tante igjen. Og håper selvfølgelig på bilde av lille tassen i løpet av dagen. Får ikke besøkt de på sykehuset da, er ikke lov å ta i mot besøk. Men gleder oss til å besøke de når de har kommet hjem da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi! Du er akkurat like gammel som mannen min! Han blir også 27 i dag! :fnise:

Gratulerer masse med dagen! :bursdag:

Og gratulerer med tantebarn på vei ut i den store verden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk begge to :) Jeg sitter på jobb og kikker på telefonen hvert femte minutt. Fikk melding av pappa i stad og ble såååå skuffa over at det ikke var noen nyheter om tantebarnet. Hehe :)

Tekola: Så gøy at mannen din er født samtidig som meg :) Gratulerer masse med dagen til hr Tekola :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Da er denna skrotten blitt 27 år :) Dagen har foreløpig blitt feiret med en kopp kaffe på jobb, og har fått en liten gave fra ei på jobb som har vært i Dubai. Kjempekoselig :) Nå sitter jeg og venter spent på å høre når jeg har blitt tante igjen. Og håper selvfølgelig på bilde av lille tassen i løpet av dagen. Får ikke besøkt de på sykehuset da, er ikke lov å ta i mot besøk. Men gleder oss til å besøke de når de har kommet hjem da :)

Gratulerer med dagen! :hug:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med dagen! :hug:

Tusen takk :)

Nå har vi spist god middag (jeg fant oppskrift, mannen har laget) og spist sjokoladekake. Fikk blomster av mannen i dag også, så er godt fornøyd med dagen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg tydeligvis ikke klart å lukke ytterdøra (Eh, igjen......). Så vare mannen nede på so og syntes det var så kaldt. Gikk og sjekka, og jada, der sto døra på vidt gap og katten hadde gått ned til veien og stod der med stooooore øyne og kikka. Hehe, han er jo egentlig innekatt. Jaja, da fikk han testa utelivet litt. Skal jo få lov å være ute fra sommeren av. Får se om jeg klarer å lukke døra i morra da, ellers er vi vel plutselig katteløse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg vært hos tannlegen :( Ikke så ille som jeg trodde da, og fikk faktisk litt skryt for at jeg har sterke tenner (men så ville han ikke bare skryte av meg så fikk beskjed om å bli flinkere til å bruke tanntråd og flour-skyll). Må trekke de tre visdomstennene mine da, men det visste jeg jo. Bare den ene som tas, men det var like greit å ta alle med en gang. Den ene i overkjeven har kommet skikkelig langt ned siden jeg allerede har trukket den i underkjeven på den sida. Menmen, skal ha sedasjon så jeg ikke husker noen ting etterpå da. Blir ca 10.000 for alt, og da er sedasjonen på 5.400. Så resten er jo ikke så dyrt egentlig :)

Og så har katten vært ute i dag :) Han var så gira på å gå ut da jeg kom hjem så satte meg på utsida med døra åpen. Var jo godt og varmt så var bare deilig. Helt til han gikk under terrassen..... Fikk han ut ved å sprute vann på han da (slemt? Vel, det er det eneste som virker). Han maste litt i stad også, men nå sover han mellom oss på sofaen. Får ta en tur ut i morgen også :)

Ellers skal jeg få lagt ut noen oppskrifter en dag. Hadde en currygryte med svinekjøtt og eple i dag, det var veldig godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag spiste vi en kyllingsuppe fra Trines matblogg: http://trinesmatblogg.no/2011/09/13/kyllingsuppe-med-pasta-varlok-og-soltorket-tomat/

Ganske god :)

Nå er det heeeeeeelg :) Var skikkelig slappfisk på jobb i dag. Og var alene på kontoret i halvannen time på slutten, så det hjalp jo ikke. Men jeg har egentlig gjort veldig mye altså, bare kjente at det blir godt med helg nå. Skal ha besøk av et vennepar på søndag, og det gleder vi oss veldig til. De har ei datter på straks et år som vi ikke har sett på noen måneder, så blir koselig å se henne igjen også. Og så får vi vist frem litt bilder fra Tanzania. På onsdag skal vi til mamma og vise litt bilder også (de har vært i Sør-Afrika så har jo sett mye av det samme, men de gleder seg til å høre hva vi har opplevd). Hmmmm, lurer på hva jeg skal bake til søndag jeg. Må lete litt i bøkene mine og på nett. Noen som har et godt forslag?

Ellers var katten ute en tur i gjen i dag. Han har skjønt det nå at når a mor kommer hjem skal vi ut. Men i dag gikk han ikke under terrassen da, jeg satte meg sånn at han ikke kom rundt meg. Men han var en tur borte hos naboen da :) Vet at det ikke gjør henne noe, hun har hatt katter selv, men han kan jo lære seg hvor han eeeegentlig skal være. Heldigvis hører han på meg når jeg sier a-a med streng stemme, han vet veldig godt at det betyr nei :) Nå er han slakt på sofaen, ligger rett ut :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag begynte vi på prosjekt 1. etasje. Har revet ene veggen mellom gangen og kjellerstua, og veggen mellom kjellerstua og gangen der trapp, bad og bod er. Blitt såååå mye lysere og større allerede, så nå gleder vi oss skikkelig til å pusse det opp. Mannen sa også i stad at vi kan jo selge den gamle skinnsofaen (er helt fin, men svart) og glassbordet og kjøpe noe nytt. Blir vel en sovesofa med sjeselong og bord fra IKEA tenker jeg. Og så skal vi ha hvitt smartpanel og mørkebrun laminat. Og fliser på gulvet i gangen da. Gangen skal bare ha tre vegger for å åpne skikkelig opp, og tror det kommer til å bli skikkelig fint. Og så skal vi fjerne peisen som er der nede og sette skap mellom pipa og ytterveggen. Og så skal vi ha en skinnpuff ved gangen også. Greit å ha noe man kan sitte på når man kler på seg, både for store og fremtidige små.

Apropo små, om 45 dager slutter jeg på p-piller :sjokkert: Regner med at det tar noen måneder før ting stabiliserer seg, så da gjør det ikke noe å slutte litt tidligere enn planlagt. Men jeg har jo bare jobba i nesten to måneder, så er litt nervøs for det da. Men tror ikke at noen kommer til å synes det er dumt eller rart :) (håper ingen jeg kjenner leser dette siden vi ikke har sagt noe til noen om det)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, gøy og veldig veldig skummelt :fnise: Men vi får bare ta det som det kommer..

I går hadde vi dette til middag: http://trinesmatblogg.no/2011/02/18/andebryst-med-appelsinsjy-og-røstipoteter/

Kjempegodt, men skinnet på andebrystene ble ikke sprøtt så neste gang skal vi steke de litt lenger på skinnsiden. Og så skal vi ha amadinepoteter med timian ved siden av i stedet for røstipoteter (selv om det var fryktelig godt, vi bare synes at amadinepotetene er bedre). Skal lage det til et vennepar som kommer til oss neste helg, er litt gøy å servere noe annet enn biff liksom :)

Nå har jeg cookies i ovnen, og når de er ferdige drar vi til de vi skal besøke i dag. Og så må vi en tur innom farfar som ligger på sykehuset med lungebetennelse, og så tar vi turen innom farmor på vei hjem. Hehe, ble ikke noen avslappende helg likevel :) I dag skal vi forresten ha fylte terteskjell til middag. Blir spennende, vet ikke om jeg har spist det før men det ser jo eldig godt ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer noen oppskrifter, begge er tatt fra Bent Stiansens Alene Hjemme:

Kylling med hvitløk og fløtesaus

2-3 kyllingfileter

2 ts salt

6 drag med hvit pepper

Olje til steking

10 fedd hvitløk (i oppskrifta er det 20 fedd, men vi tok litt mindre vi)

1/2 ss sitronsaft

1 dl vann

1 dl fløte

1/2 ts maisstivelse

1/2 ss vann

2 ss strimlet bladpersille (tror ikke vi brukte det da)

Del kyllingfiletene i to-tre biter, salte og pepre de. Varm en kjele og ha i olje. Brun kyllingen sammen med hvitløken (ikke ta av skallet). Når kyllingen er brunet, hell av fettet og ha i sitronsaft, vann og fløte. Kok kyllingen i fem minutter. Jevn sausen med maisstivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper.

Ved siden av dette hadde vi stekte poteter med timian og aspargesbønner med hvitløk (oppskrift på forrige side, innlegg 253).

Currygryte:

1 svinefilet (ca 400 g)

olje til steking

1 ts salt

6 drag sort pepper

2 ts karripulver

1 løk

1 eple

1 dl eplejuice

1 dl fløte

2 ts maisstivelse

2 ss vann

Del kjøttet i terninger, stek på sterk varme med salt og pepper i kjele til det er brunet på alle sider. Tilsett karri og terninger av løk og eple og fres i to minutter. Ha over eplejuice og fløte og kok på svak varme i fem minutter. Jevn med maisstivelse utrørt i kaldt vann.

Vi hadde indisk ris ved siden av, oppskrift i innlegg 203.

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende med p-pilleslutt! :duskedame: Jeg tenker at så lenge du har jobbet et år før du går ut i permisjon er det helt greit, og det har du jo selv om det skulle klaffe med en gang. Så syns ikke du skal bekymre deg for det i alle fall! :)

Ble skrubbsulten av å lese den andebryst-oppskriften! Hvor kjøper du andebryst? Har liksom en anelse om at de ikke har det på min lokale Bunnpris. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg hadde kjøpt i Sverige, men de har det på Meny ol. Tror nok du kan ha rett i at de ikke har det på Bunnpris :fnise:

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Æsj, i dag fikk jeg vite at farfar er lagt inn på intensiven. Var blitt litt bedre tidligere i dag, så ble flyttet tuk med. intensiven(har lungebetennelse, vi var og besøkte han på søndag og da var han bare litt blek og slapp. Gikk på antibiotika og fikk blod, hadde lav blodprosent). Men er vel egentlig første gang jeg har vært redd for å miste en av besteforeldrene mine. Jeg er så heldig at jeg har alle fire :) )Ellers hadde det vært en fryktelig liten familie siden begge foreldrene mine er enebarn. Men, den har jo blitt betydelig større de siste ti åra da). Så jeg var ikke sånn veldig konsentrert de timene jeg satt og venta på nyheter, men de var jo heldigvis gode da så resten av arbeidsdagen gikk bra :) Satt noen timer og leste korrektur, og må lese ferdig i morgen. Men det er jo egentlig veldig greit, for da vet jeg hva som ble jobbet med i fjor.

Nå sitter jeg og venter på at mannen kommer hjem fra jobb så jeg kan begynne på middag. Skal ha kremet pasta med laks fra Trines Matblogg http://trinesmatblogg.no/2012/08/06/kremet-pasta-med-laks-og-asparges-2/

Gleder meg til å prøve :)

Og i dag skal jeg begynne på mitt nest siste p-pillebrett. Så da er det 42 dager igjen bare :sjokkert: Oj jeg er egentlig enig med deg Juliane. Jeg kommer jo til å jobbe lenge etter at jeg blir gravid (satser på null sykemelding og fin form frem til permisjon) så er jo ikke noe problem sånn sett. Greit å føle at man kommer tilbake til en jobb man kan også, tar jo litt tid å komme skikkelig inn i ny jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig spennende dag i dag: Jobb (1,5 t overtid), middag, ta et bad, sitte på KG, legge seg (om en halvtime).

Men jeg har spist påskeegg i dag!!! Sånne i lilla eggekartong :skya: NAM!!!!! Og så har jeg kommet ganske langt i boka jeg holder på med nå, Saras nøkkel. Den er utrolig fin, så blir nok ferdig på vei fra jobb i morgen. Leser på bussen så denne blir jeg ferdig med på tre dager. Leser litt fort :) Ble ferdig med Ildvitnet av Kepler på tirsdag. Synes de bøkene er så spennende. Og så så jeg at den nyeste boka av Kepler har kommet ut, gjett hvem som kommer til å løpe til bokhandleren en dag og kjøpe den :) Jeg er håpløs når det gjelder bøker. Det er jo gratis å låne de på biblioteket men jeg må liksom kjøpe de jeg. Leser de jo bare en gang så skjønner ikke hvorfor egentlig. Men kan byttelåne med andre da.

Nå babler jeg igjen. Laksemiddagen i går var forresten veldig god. Skal definitivt lage den igjen :) I morgen blir det hvit pizza fra Trines Matblogg. Blir spennende å prøve, aldri lagd hvit pizza før

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://trinesmatblogg.no/2011/08/05/hvit-pizza-med-skinke-mozzarella-blamuggost-og-pinjekjerner/

Ett ord: NAM :spise: Var så innmari innmari godt! Hadde frisk basilikum og oregano i sausen, og så hadde vi litt oregano på toppen av pizzaen. Haha, nesten så jeg blir sulten igjen :fnise: Bruker denne oppskriften på pizzabunn http://trinesmatblogg.no/2012/06/06/grunnoppskrift-pa-pizzadeig-litt-om-steking-pa-pizzasten/ men tar halv posjon sånn at det blir skikkelig tynn, italiensk pizza. Og så steker jeg på pizzasten da, trenger bare å steke i litt under 10 minutter på 275 grader, da blir den sprø og god.

Gleder meg til å lage and i morgen. Får besøk av bestevenninna mi og mannen, har ikke sett de siden nyttår tror jeg. Er så dårlig på å holde kontakt med folk at det er flaut.... Og så skal vi besøke nye nevøen for første gang på søndag, så må vel ut en tur og kjøpe noe smått til han. Men hva kjøper man egentlig til noen som får det tredje barnet? De har vel ganske mye fra før av. Jaja, får se om vi finner noe spennende :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...