Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Siden jeg skryter av at jeg har middagstips i dagboka mi får jeg skrive om dagens middag. Wok!

Vi pleier å gjøre det enkelt:

Kylling

Sukkererter

Paprika

Vårløk

Ingefær

Saus av soyasaus og limesaft (har brukt fiskesaus også men mannen liker det ikke)

Olje, Chiliolje og sweet chilisaus til steking (de to første til kjøttet, sweet chilisaus til vårløk og ingefær før man putter oppi resten av grønnsakene)

Nudler

Hender vi slenger med litt bambusskudd eller vannkastanjer for variasjon, men synes egentlig det er best uten. Og sausen bli veldig god :) I morgen tror jeg det blir soyamarinert laks. Aldri lagd før så blir spennende. Hehe, greit å teste ut nye oppskrifter når man ikke jobber og har masse tid

Edit: hadde glemt noe

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I dag har jeg en slapp dag. Vært en tur hos dyrlegen med katten da, hans tur til vaksinering i dag (både jeg og mannen er forferdelige støle i venstrarmen etter trippelvaksinen forresten. Fungerer jo nesten ikke). Var så flink atte, lå helt stille når han fikk sprøyte. Han er jo livredd for dyrlegen, men går heldigvis inn i spille død-modus i stedet for prøve å drepe dyrlegen-modus. Så han fikk skryt :rodmer:

Kom forresten på en oppskrift som jeg ikke har brukt på kjempelenge men som er fryktelig god. Tror jeg skal lage det en dag neste uke.

Ingredienser:

Kjøttdeig (vanlig, svin eller kylling)

Aubergine

Rødløk

Champignong

Fløte

Preovencekrydder

Salt

Pasta

Jeg pleier å steke kjøttdeig, aubergine og løk, og champignong hver for seg siden det blir veldig mye i panna. Så blander man alt til slutt og heller over fløte (jeg pleier å bruke kremfløte) og provencekrydder. Kok til fløten har kokt litt inn. Server med pasta. Blir nesten ikke enklere :) (nå ble jeg sulten)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn, da er juletreet, og jula, ute av huset. Ble skikkelig tomt her, og katten er garantert sur. Men det var på tide å få det ut, han har blitt litt for tøff når han løper under(gjennom) treet så har vært noen ganger det har stått og svaia. Men han har ikke lekt med pynten da, så egentlig fortjener han jo bare masse skryt :)

Ellers har jeg fått skikkelig dilla på Quiz Battle. Er en app fra Illustrert Vitenskap med spørsmål om alt fra historiske begivenheter til hva sint er på jiddisch :fnise: Allerede fått flere venner til å begynne og spille det også, så har fått skikkelig tidsfordriv :)

Ooooog jeg får vel poste gårsdagens middagsoppskrift:

Gai Gaeng Par (høres skikkelig fancy ut, men det er egentlig bare kylling i karrisaus)

Ingredienser:

  • 1/2 ss olje
  • 1 ss rød karripasta
  • 2 kyllingfileter i biter
  • 1 dl kokosmelk
  • 1/2 ss asiatisk fiskesaus
  • 1/2 ts brunt sukker
  • 2 porsjoner ris
  • Evt. grønnsaker som gulrot, vannkastanjer, bambusskudd osv

Varm olje i en stekepanne eller kasserolle. Tilsett karripasta, og fres i 1 min.

Ha i kyllingen og stek i 2 min.

Sett på risen.

Tilsett kokosmelk i pannen med kylling. Kok opp, og la småputre i ca 15 min.

Rør av og til.

Ha i fiskesaus og brunt sukker. Rør godt inn. (dette punktet dropper vi da siden mannen ikke liker fiskesaus og jeg ikke ser poenget med sukkeret). Jeg bruker litt Maizenna i for å få sausen tykk.

Indisk ris:

Ingredienser:

  • 3 dl basmatiris
  • 1/2 gul løk
  • 1 hvitløksbåt
  • 30 g smør eller margarin
  • 3 stk hel nellik
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk laurbærblad

Skyll risen i kaldt vann. Finhakk løk og press hvitløk.

Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle uten at det blir farge på løken. Tilsett ris og gurkemeie. Rør om.

Tilsett vann, salt, nellik og laurbærblad. Rør om, la det koke opp og senk varmen.

La risen koke langsomt under lokk i ca. 20 minutter til den er myk, og

vannet er borte. Ta kasserollen av platen og la den stå ytterligere i 5

minutter uten lokk.

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ikke alt jeg lager som er like godt. Jeg har nå innsett, etter å ha prøvd to ganger, at jeg ikke liker laks med soyabasert saus og ris. Det smaker bare salt og er kjedelig og blæh..... Og jeg har prøvd to forskjellige. Men det er jo smaken min da, mannen eeeeelsker jo soyasaus mens jeg synes det er greit i en woksaus, men bruker det ikke så mye ellers.

I dag skal vi ha biffsautè :)

400 g biff i terninger, 2 x 2 cm

• 200 g frisk sjampinjong

• 2 ss margarin til steking

• 1 ts salt

• ½ ts pepper

• 250 g aspargestopper

• 1 ts chilipasta (sambal oelek)

• 1 ss tomatpuré

• 3 dl matfløte

1. Skjær soppen i båter og stek den i margarin på middels varme. Når soppen har fått en gyllen farge, tilsett biffstrimlene. Krydre med salt og pepper.

2. Når biffstrimlene er brune på alle sider, tilsett asparges delt i to. La det steke i 1-2 minutter.

3. Ha i sambal oelek og tomatpuré. Bland sammen og tilsett matfløte. La sautéen koke til den begynner å tykne. Det tar noen minutter.

Serveres med ris.

Dette er skikkelig snaddermat som jeg aldri aldri aldri kommer til å bli lei :)

Endret av Doh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, det hørtes supergodt ut! Det tror jeg jammen blir neste biffprosjekt her i huset! (Dvs etter entrecote med bernaise som vi skal ha i dag...) Fortsett gjerne å legge ut oppskrifter, har et nyttårsforsett om å bli flinkere til å lage spennede middag, så det er midt i blinken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Glemte å skrive i forrige innlegget at vi pleier å bruke entrecote eller ytrefilet, ikke noe vits i å kjøpe det dyreste kjøttet :)

Kom plutselig på en annen rett vi elsker og som det er en stund siden jeg har lagd:

Balsamoicostekt kylling :)

Ingredienser:

Kyllingfileter (vi pleier å bruke 3 stk)

1 ss grov sennep

2 ss balsamicoeddik

2 hvitløksfedd (jeg gidder aldri å finhakke, hvitløkspresse er en fin ting :fnise: )

Skjær opp kyllingfiletene i strimler. Bland sammen det andre og legg i kyllingen (la det ligge i ca 20 min). Stek i olje til kyllingen er gjennomstekt.

Vi pleier å ha asparges, ovnsstekte potetbåter og aioli ved siden av.

Kjempegodt og kjempeenkelt :)

I dag er det en uke til jeg begynner i jobben min. Har gått veldig veldig fort. Og så er det bare 17 dager til vi reiser til Tanzania. Armen er fortsatt vond etter vaksine for fem dager siden da, har skikkelig kul på armen og så er jeg blitt rød på undersiden av stikket. Jaja, såpass får man vel tåle :) Må hente ut malariamedisinen en dag også, tar ikke sjansen på å bli skikkelig syk av det når jeg akkurat har begynt å ny jobb (det pluss at jeg helst ikke vil dø). Og så satser jeg på at ingen får rabies eller blir spist av løve, krokodille eller andre skumle dyr. Eller blir sittet på av en elefant eller nesehorn.... Veit jo aldri :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens middag: Kyllingsuppe med blomkål (evt omvendt) fra Trines Matblogg

3 kyllingbryst, i biter

4 vårløk, finsnittet

2 fedd hvitløk, finhakket

1 blomkål, i små biter

1 stor potet, i små biter

1,5 ts karri

4-5 dl kyllingkraft (eller buljong)

ca 2 dl matfløte

2-3 ss revet hvitost (kan sløyfes)

salt og pepper

frisk koriander, finsnittet (mannen kjøpte tørket så droppa koriander)

Stek kyllingbitene i smør og legg til side.

Fres hvitløk og vårløk i smør i en gryte på lav varme, til løken blir blank. Tilsett karri, blomkål- og potetbitene og la det surre med noen minutter. Tilsett deretter kyllingkraft og matfløte, kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til grønnsakene er gjennomkokte. Ha suppen i en blender eller bruk stavmikser, og kjør den til ønsket konsistens.

Varm opp suppen, tilsett kyllingbitene og osten og la suppen trekke noen minutter til kyllingen er gjennomvarm. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mere karri.

Rett før servering tilsettes strimlet koriander. Vi hadde ris ved siden av, men kunne sikkert droppa det.

Dette var mer enn nok til oss to, jeg har frokost/lunsj i morgen hvertfall :)

Må bare skryte litt av Trines Matblogg. Nå har jeg laget to kyllingsupper, en kyllingform og en pizza (også med kylling faktisk, jeg begynner å se et mønster her.....) derfra, og alt har vært utrolig godt :) Det eneste jeg ikke har likt er laks med saus av soyasaus. Kommer nok til å bruke bloggen hennes som inspirasjon fremover også. *dagens skryt*

Nå ser mannen på bilprogram på TV, eeeeeeeeeeeeer så lei (bortsett fra Top Gear). Da er det greit å kunne rømme inn på KG og bombandere folk med innlegg :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens middag ble stekt torsk med bacon, ertestuing, poteter og hollandaisesaus. Enkelt og godt :)

Rolig dag i dag. Har egentlig ikke gjort noen ting. Gikk en tur i stad da, Rykkinn rundt. Er en helt passe tur som tar litt over en time. Til sommeren blir det nok litt lengre turer, men var ganske kaldt så greit å ta den lille runden. I morgen skal jeg en tur inn til Oslo for å kjøpe batteri og sånt til kameraet (nå kom jeg på at jeg må sjekke hvor mange minnekort vi har og at jeg må ta med zoom-objektivet), og så skal jeg ta en kaffe med ei venninne. Må finne en måte å lure henne ut til Rykkinn på en dag også, hun har ikke vært her ennå... Og så må vi vel ta litt sol igjen, greit å ikke bli solbrent i Tanzania. Pleier alltid ta litt sol før vi reiser på ferie, gjør det jo aldri ellers og det er så kjipt å bli skikkelig brent (ingen av oss ble solbrent på Maldivene heller, det var jo i februar så var ganske vinterbleke. Oj, snart et års bryllupsdag......)

Nei, nå skal jeg slutte å bable. Ikke så lett å skrive og se på Top Gear samtidig. De er på Beitostølen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare en dag igjen av hjemmeværende-helvetet. Haha, jeg eeeeeeer så lei! Og så tiltaksløs man blir da. Gjør jo ikke annet enn å sove, se på TV, sitte på dataen og gjøre pittelittegranne husarbeid. Men i dag har jeg vært flink da, har ordna i stua, på kjøkkenet, trappene og soverommet til katten. Støvsugde til og med listene :) Har fortsatt et lite Mt. Everest av klær på badet nede da, helt rene men jeg har liksom ikke kommet lenger enn det. Får ta det sammen med mannen etterpå, er sikkert 70 % hans klær og jeg gidder ikke brette undertøyet hans. Er bare huslig litt sånn innimellom.......

Så rart å tenke på at om to uker er jeg på vei til Tanzania. Og om fire dager begynner jeg på jobb. Shit! Noen som kan berolige meg med at det kommer til å gå bra? Jobben altså.... At jeg ikke kommer til å være skikkelig dårlig og at de andre vil like meg. Mrs Alt-Jeg-Ikke-Kjenner-Til-Er-Kjempeskummelt glimter til som vanlig :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:goodbye:

Innom og hilser på, jeg! Er ikke så mye på KG for tiden, men har absolutt ikke glemt noen av dere :klemmer:

Står det bra til med deg? Tenk at du snart skal på tur!! Det blir nok kjempedeilig og en stor opplevelse :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:goodbye:

Innom og hilser på, jeg! Er ikke så mye på KG for tiden, men har absolutt ikke glemt noen av dere :klemmer:

Står det bra til med deg? Tenk at du snart skal på tur!! Det blir nok kjempedeilig og en stor opplevelse :jepp:

:goodbye: Så koselig å se deg igjen Ninnin! Ja, du har vel mer enn nok annet å gjøre enn å henge inne på KG hele tiden. Hvordan går det med mini? Og med deg da :)

Her står det bare bra til. I går var det to uker til vi reiser, og nå begynner reisefeberen å komme. Må bare overleve min første dag på jobb først, så kan jeg virkelig begynne å glede meg :fnise: Herregud, det er skikkelig rart at dette er min siste sitte-hjemme-og-ikke-være-spesielt-flink-til-å-gjøre-annet-enn-å-surre-dag. Er blitt så vant til å ikke gjøre noen ting så blir veldig uvant å jobbe. Meeeeen det blir deilig å få inn litt penger igjen, økonomien er ikke helt på topp denne måneden (bra vi skal bort ni dager og ikke bruke noen penger). Dette er forresten turen vi skal på http://toppafrika.no/klassisk-safari-i-tanzania Lodgene ser jo helt sinnsyke ut, er nesten så jeg gleder meg mest til å se de :fnise:

I morgen skal jeg i 30årslag til broren min. Mannen får ikke vært med da, han er på kick off med jobben. Må være der siden han er produktsjef og skal opp på scenen og snakke. Han ville heller være med på fest, ville ikke reise i stad. Så i dag skal jeg lage kake (yay!), og så skal jeg og søstra mi lage en kake i morgen. Hun skulle prøve å lage marsmellowsfondant for første gang så lurte på om jeg hadde lagd det før. Det har jeg jo ikke, men tenkte at da kan jeg benytte anledningen til å lære å lage det jeg også. Har ikke funnet noen annen anledning til å gjøre det ennå. Gleder meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobben kommer til å gå kjempefint! :) Skjønner godt at du er litt nervøs, det tror jeg alle er noen få dager før de skal begynne i ny jobb. Men du er jo tydeligvis skikkelig klar for å begynne å jobbe nå, så det er jo uansett et bedre utgangspunkt enn hvis du hadde vært sliten og egentlig ville ha litt ferie først. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Veldig klar for å begynne ja. Og så tar jeg jo ferie etter åtte dager på jobb, så en mykere start skal man leke lenge etter :fnise:

Holdt på å få parkeringsbot da jeg tok sol i dag. Av en eller annen grunn var alle solsengene opptatt da jeg kom (klokka var halv to) så måtte vente litt. Fant ut at da rakk jeg nok 12 minutter. Og det gjorde jeg forsåvidt, men måtte løøøøøpe ut og kom ned i parkeringshuset akkurat i det parkeringsbilletten gikk ut. Og der var det en parkeringsvakt. Han var akkurat på vei bort fra bilen min for å sjekke klokka på p-automaten. Hadde jeg kommet 30 sekunder senere hadde jeg fått bot. Første gang jeg ikke har vasket solsenga etter bruk, men rakk så vidt å ta på alle klærne mine så jeg velger å ikke få dårlig samvittighet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen begynner jeg i ny jobb!!!! Skummelt...... Og jeg som var i 30årslag til broren min i går. Var vel ikke helt edru, og kjørte ikke hjem før klokka fem i dag. Selv da var jeg livredd for å bli stoppa. Hehe, sånn går det når man legger seg klokka fem på morran..... Skal ikke skje igjen kjenner jeg. Men var veldig hyggelig da :) Følte bare ikke at det var den beste oppvarminga til ny jobb. Hehe :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første dagen på jobb gikk bra :) Jeg lever ennå :) Har ikke gjort så mye ennå da, men det er utrolig mye å sette seg inn i. Litt sliten så blir nok tidlig kveld på meg i dag. Åh, og så fikk jeg vite at vi skal på utenlandstur to ganger i år. Det blir veldig gøy :) Og så kan jeg ta endel kurs. Yay :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Høres jo veldig lovende ut, da! :)

Tar som regel litt tid å sette seg inn i både arbeidsoppgaver og ikke minst office politics- men da er du i gang, du lever ennå, og det ser bra ut! Veldig godt å høre. Kanskje du ubevisst feiret litt på forskudd hos din bror?

Og snart er det ferie- jøje meg. Skal si det går unna! Er du pakket og klar, da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ja jeg velger å tro at det var litt ubevisst feiring :fnise: Tenkte å pakke til helga, nå er jeg så innmari sliten på ettermiddagene. Ikke vant til å stå opp kvart over seks og så måtte gjøre noe åtte timer om dagen. I dag sovna jeg på sofaen etter middag. Kan ikke huske sist gang det skjedde. Forhåpentligvis er jeg ikke like sliten i morra, men da må jeg være flink og legge meg om ca 20 min (jeg trenger mye søvn).

Åh, nå er det ni dager til vi reiser. Gøøøøøøøøy! Kjenner noen som var der for et år siden og det viste seg at de bodde på det samme hotellet som vi skal i Ngorogoro. Det var visst helt sykt fint, og solnedgangen over krateret er helt fantastisk. Ikke begynt å grue meg til flyturen heller, kanskje jeg begynner å komme over "flyskrekken" min. Er jo ikke helt hysterisk, men synes det er litt skummelt. Skal ta med meg en bok da, og så er det jo nattflyvning så kanskje jeg får sove litt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig uinspirert i materien om dagen. Mannen lager middag siden han kommer hjem først, så da skal han slippe å lage all den nye maten jeg finner :) I går hadde vi laks- og karripanne, og i dag hadde vi nachos. Glemte å lage guacomole da, det er jo så godt. Jaja, kanskje jeg skal lage det en annen dag.. I morgen skal vi ha koteletter, men vi spiser ikke samme kotelettene da. Jeg må ha nakkekoteletter og mannen skal ha svinekiteletter. Hehe, klare å bli enige om det meste men akkurat når det gjelder det må vi ha hvert vårt. Skal ha pastinakkpure, fløtesaus, brokkoli og poteter til. Namnam :)

Ellers går det bra på jobb da. Måtte ligge på sofaen med pute i ryggen etter middag i dag. Blir fort sliten i ryggen av å sitte stille sånn. Men har to stoler da, en vanlig og en sånn som man sitter på knærne. Så kan bytte litt på. Eller så kan jeg jo bare legge meg på sofaen på kontoret mitt :) Hehe, jeg har stort kontor....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...